28 november 2007

Helgen v 47

Snart kommer en berättelse om den knasiga helgen som var.
Jag ska bara övertala min andra hälft att gästblogga, han berättar roligare.;)

Helgen spenderades iaf nere i Skåne och det mest galna hände på lördagskvällen.
Håll ut, snart får ni veta.

23 november 2007

Lunchsnack

Samtals ämnet vid bordet på dagens lunch var ganska underhållande och intressant. Vi kom in på sport. Sedan gick associationerna och landade på skytte och via bågskytte vidare till spjut. Vi diskuterade bågskyttepilar respektive spjut och undrade vilket som skulle göra minst ont om man skulle bli träffade av dem. (Med anledning av den stackars längdhoppare som fick ett spjut i ryggen.) Vi kom fram till att bågpilen nog var mycket snabbare och spjutet tyngre varför bågpilen kanske gjorde minst skada. Inte bara för hastigheten utan också för dess mindre volym. Måste göra ont båda två, jag väljer ingen av dem! ;)



Några associationer senare kom vi in på backhoppning, fråga mig inte hur. En person tyckte att det var den konstigaste sporten. Dels ska man hoppa längst, men det måste också vara snyggt. Som att tävla i 100m piruett!? Gång tyckte en annan var fånigt. Vilket jag kan hålla med om. Som någon uttryckte sig: -Ta dig fram så fort som möjligt, men du får inte göra det på det snabbaste sättet! (springa).

Min bättre hälft tyckte att man skulle börja tävla i vem som kan viska högst. Shit, vad jag skrattade. Det var ju en jättebra liknelse för hur fåniga sporter det kan finnas.

Det kom naturligtvis upp en hel del andra funderingar och skojiga kommentarer, men de minns jag inte. Man kan ju inte komma ihåg allt. :)

19 november 2007

Stegtävlingen

Nu har vi klarat av halva tiden av vår lilla stegtävling. Jag själv toppnoterade med hela 74 743 steg förra veckan (v 46). Men i en total jämförelse med de andra så ligger man ju fortfarande i mitten.

Tabell över antalet steg per deltagare hittills. (Jag är representerad av den gröna stapeln, nr 3 i denna tabell.)

Det totala antalet "gådda" steg är: 1 801 867 steg. Vilket ger ett snitt på 257 409,6 steg per person. Gruppens mål är: 3 920 000 steg. Vi får väl se om vi når upp till det.

13 november 2007

Mitt liv

Hittade en simulering på nån hemsida. Där kunde man få sitt dygn illustrerat.Sagt och gjort. Jag trodde förstås att dygnets timmar inte skulle räcka till. Men det var så finurligt konstruerat att endast de kvarvarande timmarna av dygnet var valbara på sista posten. Och då blir det ju 24timmar totalt. Fast vad hade hänt om jag inte valt alla timmar? Här till höger ser du hur min dag ser ut.

12 november 2007

Viva la fotboll

Idag tränade jag ett fotbollspass igen. Första på mycket länge, och jag fick inte ont nånstans. :) Jag får ju egentligen inte springa, men det råkade visst bli så iallafall. Men det kändes bra. Inga konstiga knakningar och ingen smärta. Tummen upp för det! Om någon vecka eller så så vågar jag nog vara med och spela också.

En lite rapportering från vår stegtävling. Det är just nu indelat i två skikt. En övre division som slåss om att leda, samt en undre som kämpar för att inte komma förnedrande sist. ;) Jag ligger precis i mitten. För långt efter för att nå "eliten", men en bra bit före den undre divisionen.
Mina steg:
v43 41 812 steg
v44 60 244 steg
v45 59 393 steg
Det blir totalt: 161 452 steg.

8 november 2007

Full fart igen

Idag var det en bra dag. :) Jag var hos sjukgymnasten med mitt knä. Det avtalade mötet efter min artroskopi. Det blev idel lovord. Antingen var det sant det hon sa, vilket man förutsätter, eller så ville hon ge mig gott självförtroende.

Hur som helst så har det gått 3½ vecka sedan jag fick ingreppet gjort. Sjukgymnasten sa att hon var mycket imponerad över hur bra och fint det såg ut och hade läkt så snart inpå det hela. Hon har jobbat med knän i 30 år fick jag också reda på...och har man det så har man sett mååånga knän och skador. 

Antingen hade jag väldigt bra "läkhull" (som hon uttryckte det) eller en bra ortoped. Vi kom fram till att det nog var en kombination, för den ortoped jag hade är bra, det vet jag sedan tidigare.

Nu ska jag träna på som vanligt och öka vikterna efterhand. När jag är lite starkare än jag var innan ingreppet får jag börja trilla boll igen. :D men tillade att det var mitt val. Men jag skulle ha i åtanke att det trots allt saknas en liten bit stötdämpning i knät, vilket ökar risken för artros markant. Efter lite diskuterande, eller ska jag säga övertalning(?), så kom vi överens om att det var ok att var med på passningsövningar o. dyl. men att jag skulle vänta några veckor med att springa.

Efter den för mig glada nyheten gick jag till frisören och klippte av mig hälften av mitt hår. Nu har jag återigen en kort snabbtorkad frisyr. Ganska skönt att bli av med det faktiskt. Hon slängde i några färger i det också, så nu har mitt hår lite liv och lyster igen. Hoppas morgondagen blir lika bra.