30 juni 2010

Glad Hudik Sommar i P1

Igår sommarpratade Pär Johansson i Sommar i P1. Pär Johansson är personen som grundade Glada Hudik Teatern. Om du inte hörde programmet igår, så gör det nu på webben! Han har mycket tänkvärt att säga och flera roliga anekdoter berättas. Extra berörd blir man av berättelsen om tjejen som lider av schizofreni, gömmer sig på toaletten och efter flera år kommer med i ensemblen och som nyss uppträdde för tusen och åter tusen i Melodifestivalens mellanakt.

Passa på att lyssna inom de närmaste 29 dagarna för då får du också höra all grym musik Pär Johansson valt.

27 juni 2010

Vem och varför?

Dottern vaknade återigen okristligt tidigt och ville inte somna om och markerade det genom att skrika.
Fadern sa: -Vi borde sova åtskillda så att åtminstone en av oss är utvilad/får sova.
Så gick han ner till gästrummet med sin kudde.

Vad var det som gjorde att det var just han som skulle få sova ostört, så här natten mellan lördag och söndag?

23 juni 2010

Ensambarn

Ibland tror jag att min tjej känner sig lite ensam här hemma. Emellanåt vet hon inte riktigt vad hon ska göra utan klänger mest på mig fast vi sitter bland alla leksaker. Dessutom är hon frustrerad till och från.

Vi är ofta ute och hälsar på kompisar eller kompisar är här, minst en gång i veckan, ofta flera. Då är det annorlunda. Då leker hon med leksakerna på ett helt annat sätt, tittar och interagerar. Synd att hon är enda barnet. Hon hade mått ännu lite bättre av någon mer i sin storlek här hemmavid.

Summa sumarum så är väl vår tjej väldigt socialt lagd och gillar att umgås med andra, precis som sin mamma och pappa. ;) Det är ju bra förstås.

19 juni 2010

Kungliga tal

Jag gillade Olle Westlings tal till brudparet under bröllopsmiddagen. Varmt, rörande, omtänksamt och kärleksfullt var det. Sen har jag i och för sig inte hört kvällens alla tal. Men Herr Westling talade väl.

Sen måste jag erkänna att det blev lite känslosamt mot slutet när Prins Daniel talade till sin nyvunna hustru. Förmodligen för att han mot slutet inte talade så stelt som han gjort i tidigare sammanhang. Nu hörde man hur han talade ur hjärtat och mer fritt och då lät det mycket mer trevligt. (Sen måste jag erkänna att jag inte hörde hela talet, men det ska åtgärdas inom kort.)

Länge leve kärleken!

Svenska och danska

Nu inför prinsessbröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling (nu Prins Daniel hertig av Västergötland), såg jag en intervju med den danska drottningen, Drottning Margrethe II av Danmark. Jag blev överraskad över hur bra hon talade svenska. Det var inte mycket som avslöjade att hon egentligen är danska. Vanligtvis brukar det bli någons slags nordiska man talar, där man blandar ord från de olika nordiska språken för att göra sig förstådd.

Jag skulle bra gärna vilja höra vår kung, Kung Carl XVI Gustaf av Sverige, tala danska. Kungens danska är nog inte lika bra som Drottning Margrethes svenska.

18 juni 2010

Drogfri

Sömn är en drog. Man vill alltid ha mer.
Sover man för länge så så känner man sig trött och hängig eller så vill man sova ännu mer.
Sover man för lite så lider man av sömnabstinens och vill således också sova mer.
Kan man sova lagom? Finns det ett antal timmar som är optimalt att sova för att man ska känna sig tiptop?

Jag vet inte om det bara är jag, i egenskap av småbarnsförälder, som känner så här. Men jag skulle gärna vilja sova en hel natt och tills jag vaknar, inom en snar framtid. Av någon outgrundlig anledning så har jag tagit så gott som alla nätter, sedan vårt barn föddes. Och de få nätter jag inte tagit så har jag vaknat ändå, för att barnet väckt mig.

15 juni 2010

Projekt TT

Den senaste veckan har vi tagit oss an projekt renovera tvättstugan. Hujedamig vad jobbigt det är. Det krävdes mer arbete än väntat att få vårt sjaskiga källarutrymme att se fräscht ut. Men skam den som ger sig. Vi har i alla fall temporärt flytta tillbaka tvättmaskinen, för nu börjar våra rena kläder sina i garderoberna. ;) Men än är det en hel del kvar att göra. Det ska putsas och målas väggar, målas golv och målas väggar igen. Sen till sist ska det inredas med ny snygga bänkar och om jag får bestämma så ska det vara spottar i taket. Men det sista kanske bara är en utopi, för det är ganska lågt i tak där nere. Till sist ska vi också måla om trappan utomhus, den som leder oss in i huset, men tvättstugan kommer i första hand.