29 februari 2012

Just nu och en månad framöver

Jag hinner inte med mitt liv just nu. Har precis suttit och planerat mina studier för den närmaste tiden. Har dundermycket att göra, så om en månad sådär när mars är slut, då börjar det lätta. Nä just det, då börjar ytterligare en kurs...

Nu har jag har både salstenta att plugga till och en uppsats att skriva. Dessutom ska jag skriva massa inlägg i ett diskussionsforum. Det är många examinerande moment på en gång och allt ska det läsas litteratur till såklart. Tentan är från förra kursen, uppsatsen och diskussionsforumet är nuvarande kurs. Det hade ju varit förfärligt praktiskt att få allt avklarat på första försöket. Att ha släpande saker är inte roligt. Wish me luck! Vi ses om drygt en månad.

13 februari 2012

Prioritering

Så här i födelsedagstider är det svårt att prioritera studierna framför att göra tårta till sig själv och maken. Det är helt enkelt roligare att pyssla med tårtbakning än att läsa en engelsk text som är näst intill obegriplig. Knappt ens med översättning förstår jag vad den handlar om.

Tentan i denna kurs kan bli knepig att klara. 98% av kursarna inklusive undertecknad vet knappt vad vi ska kunna eller ens vad kursen heter. Men det är bara att göra sitt bästa, det kan inte gå mer än åt h**vete.

10 februari 2012

Sjätte sinne?

Ibland undrar jag om jag faktiskt har ett sjätte sinne.

Var ute och körde bil och som ni vet är det inte alltid så lätt att hålla hastigheten. Vissa vägsträckor tenderar att vara svårare än andra dessutom. Idag körde jag just på en sådan sträcka där jag brukar köra lite för fort, bara för att komma om de i högerfilen. Men idag sansade jag mig efter en omköring av lastbil, drog av på gasen och la mig och "tråkkörde" bakom en annan bil. Plötsligt tyckte jag mig se blåljus, men det var så hastigt så jag trodde att det var en synvilla. Men efter att ha kört nån kilometer till så stod minsann "bröderna grip" där vid vägkanten medelst laserkamera i näven. Hade jag kört som jag brukar hade jag definitivt fått böta. Men idag var jag laglig, det var tur för mig.

Eller som härom veckan när jag efter att ha lämnat dottern på dagis/förskolan, fick infallet att kolla min mail. Jag brukar inte hinna kolla mailen på morgonen och jag hade egentligen inte tiden för det den morgonen heller, för jag behövde skynda mig till pendeltåget, men jag gjorde det ändå fullt påklädd med jacka, skor och mössa. I inboxen fanns ett mail om att den dagens föreläsning var inställd på grund av sjukdom. Det var bara att lugnt konstatera att jag faktiskt kunde ta av mig jackan etc och att min intuition sparade mig åtskilliga onödiga restimmar.

1 februari 2012

Framtidsyrke?

På televisionen visas det reklam, bland annat för ett stort sängvaruhus. De påstår i sin reklam att de har utbildade sängexperter och att deras "sängrådgivare" är "ovanligt välutbildade".

Eftersom de är ovanligt välutbildade så måste de har utbildats, men hur?
Hur utbildar man sig till sängrådgivare? Vad är det för utbildning man går? Hur lång är utbildningen, en dag eller 180 hp? Vilka ämnen läser man? Finns det överhuvudtaget en yrkestitel som heter sängrådgivare?