Jag har faktiskt mot alla odds både haft tid och ork att baka inför denna jul. (Att annat blivit lidande pga hälsan är en annan historia.) Några gånger har jag lagt in det som Nisseuppdrag och då har vi haft en trevlig stund hela familjen.
Vi har bakat pepparkakor och tillsammans med barnen har jag även dekorerat dem. Stora barnet och jag har gjort lussebullar och lussemuffins.
Jag har bakat både mockarutor (aka fifi-rutor eller kärleksmums) och en juligare variant jag kallar saffransmums.
Igår kladdad jag till en choklacrisp/risbräck, ni vet smält choklad med cornflakes. Jag hade även i puffat ris och kokos. Det tog oväntat lång tid att göra eftersom jag bemödade mig med att temperera chokladen. Resultatet med chokladen blev mycket bra.
Note-to-self: Mjölkchoklad: 45 grader - 26-27 grader - 29-30 grader.
Nu har jag bara ett planerat kok kvar. Ikväll ska jag försöka göra saffran- och kokoskola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar