1 september 2024

trofé ladies open 2024

 Var på en trevlig tennistävling bara för tjejer/kvinnor. Trofé ladies open i Sandared utanför Borås.

 När jag anlände och anmälde min ankomst fick jag en goodie bag med sponsorgrejer, bara det, jättetrevligt.

 Inför anmälan till denna tävling sökte jag en dubbelpartner, för jag ville spela en singelklass och en dubbelklass. Två kunde inte den helgen och en ville inte fast hon skulle vara med i tävlingen. Så jag anmälde mig till två singelklasser, damsingel motion (DSmotion) och damsingel för de 45 år och äldre (DS45+). Det var påfrestande men roligt och säkert något jag gör igen. För precis som att föda barn så minns jag inte det jobbiga/smärtan utan bara det som var bra och roligt och gör då om det. 😆🤪

Fredag 30/8: 

 DS45+ och 1/8-delsfinal mot Pernilla Bruhn, Alingsås TK. 

 Första set var jämt men vi följdes åt. Dock lät jag motståndaren ta ledningen, som jag har en ovana att låta göra. Trots detta lyckades jag leda setet med 6-5 40-15. Hur det kom sig lyckades jag inte ta gemet. Förbannade mig själv att ja slarvade bort sista gemet i första set så det blev tiebreak. Skärpte till mig i tiebreak men gjorde samma sak där som setet generellt, lät motståndaren ta ledningen men jobbade mig tillbaka och vann.

 Vid min ledning med 1-0 i andra set tyckte vi  det var lite för mörkt att spela ute och vi flyttade in. Två timmar senare vann jag matchen 7-6(6), 6-3.

Lördag 31/8:

 Hade planerat att sova i bilen men hur det kom sig fick jag erbjudande att flytta min madrass inomhus. Jag tackade tacksamt och  ödmjukt ja till det.

 DSmotion: Kvartsfinal mot Josefin Eriksson(49), Alingsås TK. Titelförsvarare.

 Siffrorna speglar INTE matchen alls. Mötte en riktig pusher och fast jag la om spelet så lyckades jag inte knyta ihop gemen. Ledde många av dem och de flesta gick till fördel. Hade några riktigt långa gem, ett tog säkert 10 minuter fram och tillbaka. Förlust 0-6, 0-6.

 Josefin vann klassen föregående år och vann även finalen detta år. Ska man förlora är det mot den som sedan vinner hela klassen. Förlusten känns lite bättre på något sätt.

 Någon timme senare:

 DS45+: Kvartsfinal mot Emma Andersson, IS Göta, en kvinna jag en gång spelat fotboll med i Råå IF.

 Vann första set ganska komfortabelt.

 Började andra set bra med att vinna första gemet. Sedan 1-1. Ledde med 2-1 sedan började jag slarva ordentligt i kombination med att Emma spelade bra. Vips låg jag under med 2-4. Lyckades ta mig samman och reducera till 4-4. Emma tog ledn:gen men jag reducerade till 5 lika. Gemen var jämna och duellerna långa. Jag drog det längsta strå't. Vann 6-3, 7-5.

Söndag 1/9:

 Trött i kroppen var bara förnamnet efter fem timmars spel på två dagar. (Har inte haft tid att träna tennis i sommar.) Sov dock bättre denna natt än den föregående. 

 DS45+: Semifinal mot Marie Carlsson, Habo Tennisförening.

Ännu en match där resultatsiffrorna inte speglade matchen. Jag var inte alls utspelad trots att motståndaren var mer placeringssäker än jag. Typ inget gem var "nollat", utan åtminstone 15 till mig. Förlust 0-6, 1-6.

 Marie vann senare finalen. Som jag skrev tidigare, förlusten känns på något sätt mer  hedersamt då.

 Spelade mig till en tredje plats i DS45+. Lite otippat då jag på förhand trodde att jag skulle gå vidare till slutspel i motionsklassen, där jag var andraseedad.



En tjocktröja, tre strumpor och två
tvättpåsar fanns i sponsorpåsen. Tack. 💙

 En mycket trevlig helg där jag fått många nya tennisvänner, främst från västkusten; Sandared, Varberg, GLTK, IS Göta m fl. Två av dem ville att jag skulle flytta och spela seriespel med dem istället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar