12 juli 2024

En av de största tennisspelarna i Sverige

  Rafael Nadal är i Sverige för att spela Nordea Open i Båstad. Jag som är superintresserad av tennis vill såklart se honom spela, så jag åkte till Båstad.

 Åkte till tennisarenan lite på chans. När jag kom fram visade det sig att R. Nadal träningsspelade mot Mariano Navone på de nedre banorna. Inte helt oväntat satt många och tittade.







 När träningsessionen var över (han tränade typ i tre timmar) tog sig Mr Nadal tid att skriva autografer. Jag som många andra stod tålmodigt och väntade vid staketet. Tyvärr, för oss, gick han till andra änden av banan och efter uppskattningsvis 15-20 signaturer var det "slut för dagen". Lite besviken blev jag men visste också att han skulle få stå och skriva hela dagen om han inte bröt någonstans. C'est la vie. 🤷‍♀️

 R. Nadal gick ut från banan i riktning ner mot stranden. Ingen mer chans till signatur med andra ord. Men jag hade en plan. Jag var till 99,9% säker på att han bodde på hotellet vid centre court.

  Eftersom jag varit (och även i framtiden vill vara funktionär) på Nordea Open så vet jag var spelarna rör sig. Och visst hade jag rätt. Rätt som det var kom Rafael gående med sin son i handen. Jag tog några snabba steg efter honom och innan han försvann in i ett privat utrymme så sa jag rakt ut: Mr Nadal! Can I have your signature please?! Och så höll jag fram min funktionärskeps från 2022.

 Innan jag "släppte" honom frågade jag snällt om han kunde signera mitt mobilskal också. Och här kände jag mig lite listig. Jag vill ju inte att autografen ska nötas bort med tiden, så jag lät Mr Nadal skriva på insidan. Till vardags är alltså signaturen spegelvänd, men jag vet ju att det är hans, en av historiens bästa tennisspelare, ffa på grus.


Spegelvänd signatur för betraktaren till vardags.

 Mission accomplished och det redan första dagen av min tennisvecka.😃😁😎 Nu kan jag lugnt fokusera på andra saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar