13 juli 2024

Malmö Ribersborg Parkrun - race report

 "Semester" i sköna skåne. Just idag skulle det dock regna hela dagen. Trots detta bestämde jag mig för att ta mig ner till Malmö och bocka av Malmös Ribersborg parkrun.

 Väl på plats träffade jag på en "kändis". Känd för mig iaf då jag träffade Mats på Lillsjöns Parkrun tidigare iår. Malmö är hans hemmaarena.

 Bra briefing både för turister och återkommande. Idag var det ett trettiotal ditresta, varav några gjorde sitt allra första parkrun. En firade 100:e loppet och jag firade 25:e dito.

 Banan är flack rakt igenom. Den går strax ovanför stranden i parken på "Ribban", Ribersborg.

 Fick reda på att banan var lite modifierad mot originalsträckningen, detta på grund av byggnation. Vi fick göra en U-sväng istf springa runt båda sjöarna. Det gjorde inte så mycket.

Bild från Malmö Parkruns facebooksida.

 Efter briefing gick alla mot starten och vips var vi igång utan att ens veta om det. Jag hörde iaf inget "klara, färdiga, gå!". Helt plötsligt så sprang alla framför mig och när jag passerade parkrun director:n hörde jag typ "Go! Have fun! Happy birthday!"


 Jag satte av i ett för mig rasande tempo men det kändes bra ... i typ två kilometer. Sen orkade jag egentligen inte hålla detta höga tempo, typ 4:50 min/km. Men jag trummade på ändå.




 Banan var rätt mysig på sina ställen med växtlighet som bildade som en tunnel.


 När jag kom i mål trodde jag att jag missat mitt personbästa med 14-15 sekunder. När jag tittade mer noggrant så var det tvärtom. Jag hade putsat mitt rekord med en halv minut (35 sekunder för att vara exakt).

 Det där regnet hade den goda omdömet att låta bli att falla. Temperaturen 18°C och molnigt. En del vind som först var med oss och sedan mot oss ( ca 5(8) m/s).


 Men efter lite foton och samvaro gick några stycken av oss och fikade på Ribersborg Kallbadhus. Då började det däremot regna. Jättebra timing.




 Slutade som nummer 35 av 83 löpare. (Sistagångaren är inräknad.) Kom in som 5:e kvinna och först i min ålderskategori. Åldersgradering 64,49% 💪🏼

 Nu har jag sprungit sju av Sveriges 11 Parkrun; Vallaskogen (Linköping), Billdalparken (Göteborg), Skatås (Göteborg), Uppsala, Broparken (Umeå), Lillsjön (Stockholm) och Malmö Ribersborg.

 Kvar för att ha sprungit alla i Sverige är; Örebro, Hagaparken (Stockholm), Huddinge (Stockholm) och Växjösjön. Samt Bromma (Stockholm) som är på gång att bli ett Parkrun men som inte är officiellt än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar