29 januari 2011

Bajs

Varför har folk så svårt att säga bajs? De flesta undviker detta ord och säger "nummer två", "det stora" eller något annat undvikande.

Hittade en facebookgrupp för de som gillar att bajsa. Där fanns det en hel lång lista på synonymer för "att bajsa".

27 januari 2011

Förklaring?

Mmm, det finns kanske en förklaring till varför jag inte får något "ordentligt" jobb!? Flera gånger har jag faktiskt känt mig lite diskriminerad, men det finns inga grunder mer än känslan. Visar denna studie att jag känner rätt?

Tusentals företag vill inte anställa

Så diskrimineras du som arbetssökande

Fast bara för att jag har otur så finns det ju faktiskt åtskilliga tusen som lyckas.

25 januari 2011

Till samlingen

Två nya ord till samlingen: "snabbisar" och "mellisar". Orden betyder visst snabbmakaroner respektive mellanöl (i pluralis). Det finns visst ingen ände på vad man kan "för-isa". Usch!

22 januari 2011

På tapeten

Var och botaniserade bland tapeter idag. Jäklar vad svårt det är att hitta och välja. Det vi sökte efter var något fint till barnrummet. Vi hittade väl några potentiella, men ingen som var riktigt "wow". En av tapeterna vi tittade på hade dessa filurer på sig:

Däremot hittade vi en supersnygg till vårt nu medelhavsturkosa gästrum, som inte ska vara medelhavsturkost om jag får välja. Tapeten vi hittade hade små små blad på sig. Tittar man på långt håll ser man dem inte direkt, utan man måste gå nära för att se detaljerna.
Färgen på lövtapeten kanske blir vit som ovan, men kanske mer troligt beige/brun. På tillverkarens hemsida kan man se bättre bilder. För lövtapeten kolla under "Best Of", tyvärr visas den inte i alla de nyanser som finns att välja bland.

Hos frisör'n blir man fin

Jag har klippt av mig mitt långa hår! Äntligen! Jag brukar ge frisören fria händer när jag går dit. Jag är värdelös på frisyrer och litar på deras yrkeskunnande. De borde veta och se vad man passar i. Varje gång hittills har det blivit något page-liknande, fast ganska uppklippt. Denna gången blev det kort och spretigt, så som jag egentligen vill ha det. Frisören frågade flera gånger om jag var säker på att jag ville klippa av det. Gör det! sa jag. Och jäklar vad snyggt det blev. Jag är supernöjd.

Klippte mig gjorde jag igår. Idag blev inte frisyren lika snygg när jag skulle fixa till den på morgonen. Nåja, efter mycket klet och några svordomar fick jag till nåt. Övning ger färdighet antar jag. Men det blev inte på långa vägar så snyggt som igår, men något man kunde visa sig ute med i alla fall.

20 januari 2011

Tråkdag

Hopplös dag på jobbet. Kom bara till telefonsvarare, folk som inte hade tid, folk som inte hade lust, folk som vabbade, var sjuka eller var på tjänsteresa. Pratade med många receptionister och växeltelefonister däremot. En del av dem var trevliga, många gjorde sitt jobb och en del lät som om de hade helt fel yrke.

19 januari 2011

Tankar om en flygplats och sittplatsbeteende

Heathrow. Rätt häftigt med stora flygplatser egentligen. Fantastiskt hur och att allt fungerar. Det finns hur mycket som helst att titta på. Speciellt på olika typer av människor. Att fundera över var de kommer ifrån och vart de ska och inte minst vad de ska göra på destinationen de reser till.

Det är coolt att se hur flygplanen flyger in som på ett pärlhalsband och lika coolt att se "pärlhalsbandet" som lämnar flygplatsen. Flygledarna får verkligen inte ha en dålig dag.

Sen är det spännande hur människodjuret fungerar. Min flight var knapppt halvfull, d v s det fanns många säten lediga även fönsterplatser. Jag som fått en plats vid gången tänkte: "Jag sätter mig vid fönstret ändå, eventuellt kommer det ingen mer på min rad eller så kanske personen tar en annan plats, eftersom det ju inte på långa vägar är fullt."

Vad händer? Det kommer en person och han skulle tvunget sitta på sin fönsterplats, trots att både den framför och den bakom var ledig. Korkat. Men jag flyttade snällt på mig. Flygvärdinnan som såg det hela förstod nog hur jag tänkte i det läget. Hon tittade förstående och sa vänligt att det gick bra att sitta på raden bakom.

Ja, det var ungefär vad som stod på den borttappade lappen, som jag sedan hittade.

17 januari 2011

Högskoleprovet

Idag öppnade anmälningen för vårens högskoleprov. Jag har anmält mig. Det är sista gången man kan skriva det, iaf i den tappning som är nu. I höst gör de nämligen om det. Läs här om hur det kommer att ändras.

Jag har aldrig skrivit högskoleprovet varför jag ju måste ta chansen och se vad jag går för innan allt ändras. Nackdelen med att jag inte skrivit förr är att man ofta presterar ett bättre resultat när man skriver provet för andra eller tredje gången (eller fler). Men så kan det vara. Jag vill i alla fall skriva provet innan det ändras.

15 januari 2011

Nyårslöfte #8 till #17

Hur går det med mitt nyårslöfte? Jodå, jag har gjort mig av med fler grejer och en del väntar på att säljas.

#8 Nyckelring.
#9 Fårskinn, som var gammalt och fult. (Ska till soptippen.)
#10 Badanka.
#11 Skor, som var utslitna i hälen.
#12 Skor, som var för små.
#13 Sommarsandaler, som var trasiga.
#14 Ljusstake, som gick sönder när jag städade.
#15 En bunt vykort.
#16 Grytlappar i kevlar (Säljes).
#17 Fickvärmare. Såna som man bryter en knapp och kemikalier reagerar. Säljes. Sorry mamma, men jag använder dem aldrig. C'est la vie.

14 januari 2011

Rösta överallt!

Glöm inte att rösta! i omslagstävlingen!

Rösta från alla datorer du kommer åt, på jobbet, hemma, hos vänner, biblioteket och andra offentliga platser. Och glöm inte att säga åt alla vänner att göra detsamma.

Och du, lägg rösten på I.
För du vill väl att den sötaste tjejen ska vinna.

13 januari 2011

Värdelös dikt

Tjungondedag Knut och julen är slut.
Granen kastas ut utan prut.
Snart kommer vårljuset,
åter in i huset.
Och allt fruset blir ett minne blott,
tills vintern åter drar en vinstlott.

Nä, någon bra diktare blir jag aldrig. ;)

12 januari 2011

Kinas mat, Så mycket bättre.

Jag måste revidera min åretslista över föregående år. En av frågorna var: "Årets TV-program". Då hade jag ingen aning om vilket eller vilka program jag tyckte var bäst under året så jag höftade till det. Nu vet jag bättre.

Jag vill framhäva tre program som jag tycker höjt sig över mängden.
  1. Kinas mat. Fredrik Önnevall åker med sin fotograf Per Anders Rudelius runt i Kina och berättar om Kina och kinesernas sätt att laga mat och ta hand om råvaror. Ett varmt och intressant program som i alla fall gör mig sugen på att åka dit. Att Fredrik Önnevall talar kinesiska och direkt talar med kineserna gör programmet mycket personligt och trivsamt. Om programmet ur SydNytt.
  2. Så mycket bättre. Åtta kända svenska artister tolkar varandras låtar. Ett roligt koncept med bra resultat. Petra Marklund, aka September, gjorde bl a en fantastisk tolkning av Petters låt Mikrofonkåt.
  3. Byss. Ett program på teckenspråk om dövas livsstil. Tar bland annat upp hur hörande uppfattar döva och om hur döva uppfattar hörande, i olika situationer. Intressant program bara för att jag är intresserad av teckenspråk. Jag själv använder mig av TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation), men ett och annat ord kan man säkert snappa upp från programmet.

10 januari 2011

Jobbigt

Det är jobbigt nu. Verkligen skitjobbigt. Det är nästan ett straff att vara hemma. Och det är jag som är hemma. Denna konstiga fasen måste vara till ända snarast, annars blir jag också galen.

7 januari 2011

Rerelease av Lion King

Rerelease av Lion King nu i höst 2011, iaf om man får tro Disney's hemsida. Jag är en av de första som kommer att köpa den! Den kommer i Diamond utgåva, vad det nu innebär, men den ska iaf vara anpassad till Blue-Ray.

Reda nu nu i vår kommer Bambi ut i butikerna. En fin klassiker som kansek borde finnas i DVD-hyllan också.

http://disney.go.com/disneyvideos/animatedfilms/beauty/diamond.html

"The Diamond Collection takes advantage of the newest breakthroughs in digital imaging technologies to present the most spectacular versions of the Walt Disney Company's greatest animated films ever presented, bringing the world's most treasured movie moments to life like never before! Digitally restored beyond their original brilliance, presented in spectacular Blu-ray high definition picture and sound, and featuring groundbreaking, state-of-the-art immersive bonus content with an unprecedented level of interactivity, personalization and customization, the Diamond Collection is the ultimate high definition viewing experience.

Look for new releases in this prestigious collection:

Bambi — Spring 2011
The Lion King — Fall 2011"

6 januari 2011

Städa inte ut julen nu

Idag är det Trettondag jul. Jag har sett på Facebook att det är många som städat ut julen och granen hemma hos sig. Det är "fel". Städa ut julen ska man göra Tjugondedag jul, den 13 janauri. Det är då den riktiga julgransplundringen ska äga rum. Men jag kan förstå att folk är trötta på julen. De ställer ju in granen redan till första advent och har således tittat på den drygt en månad. Vi lugnade oss till att skaffa granen till 23 december, som man nog bör göra för att inte tröttna. Så vår jul åker på Knutdagen, Tjugondedag jul, men andra är fria att göra som de vill.

Den var godare igår än idag

Det jag slängde idag räknas inte in i nyårslöftet. Idag åkte nämligen pizzan jag åt igår. C'est la vie.

5 januari 2011

Snigelpost

Jag var i London en snabbis i början av december. Då skickade jag ett kort hem till min familj. Det kom fram idag. Snacka om snigelpost. Snön som föll och skapade "kaos" på bl a Heathrow, kan ju inte ha försenat kortet så mycket.

Fortfarande.

Satt och taggade gamla inlägg här på bloggen och hittade detta från 24 september 2007. Det är ack så aktuellt.

Breaking News!

Stoppa Pressarna! Jag har hittat lappen jag saknade. Nu ska jag bara ta mig tid att dechiffrera den och publicera mina tankar från en flygplats. Fast nu saknas en annan mycket viktigare lapp. En lapp med ett telefonnummer på, som jag behöver till mina jobbsökarpapper.

Men jag kan berätta att jag antecknat fler funderingar kring mina nuvarande arbetsuppgifter. Har redan berättat för er om väntmusik. Så småning kommer fler betraktelser.

4 januari 2011

Samhällsnytta

Jag har gjort en samhällsinsats idag. När jag skulle lämna papper och glas till återvinningsstationen så var hälften av containrarna fyllda till bristningsgränsen. Likaså bubblan för färgat returglas. Det dracks en hel del skumpa förra helgen kan man tänka. Nåja, jag tyckte inte att det skulle stå papperskassar fulla med tomglas nedanför bubblan så jag tog hem alltihop.

Nä, nu ljög jag. Fullt så snäll och samhällsinsatsig var jag inte. Däremot så ringde jag det nummer till kundtjänst som stod på skylten, för det tänkte nog ingen annan göra. Jag pratade med en kvinna och frågade om de kunde komma och tömma. Hon noterade det och jag hoppas de redan tömt eller att det händer de närmaste dagarna. Kände mig väldigt duktig och ordentlig och berömde mig massor efter det. Hade jag sett detta för ett år sedan hade inte heller jag ringt. Men tack vare mitt nuvarande extrajobb så har jag övervunnit min telefonskräck.

#7

Idag slank tre trosor ner i soptunnan. Det är sak nummer sju i mitt nyårslöfte.

Borttappad lapp

Jag hade nedtecknat några fina betraktelser från min Londonresa, som gjordes i december 2010. Jag antecknade på mitt boardingkort, men nu kan jag inte hitta det. Tråkigt, för jag vill minnas att det var en del tänkvärda(!?) saker jag noterat. Får leta vidare efter det.

3 januari 2011

Inget mer spill

Det tog bara några år. Jag kan inte minnas att den var hel 2010 och troligen inte 2009 heller. Men nu har jag alltså tagit mig ork att laga hålet i jackfickan. Det blev inte snyggt, men jag tappar inte Jelly Beans i grannens hall längre. Så det så. ;)

PS Idag har jag slängt åtta bebisleksaker. (Sak #6)

2 januari 2011

Omslagstävling

Hade de inte varit kul om jag/vi fick vinna något någon gång. Jag vinner ju aldrig något. Och min dotter har ju inte heller vunnit något i sitt liv ännu. ("Racet till ägget" räknas inte.)
Vilken grej det skulle vara att komma till final, åka till Stockholm och få fotograferas professionellt. Det har man ju bara sett på TV. Jag som förälder får titta på/flirta med barnet men det räcker bra.

Sen är ju min dotter världens sötaste, eller hur! ;) Ja ja, jag är lite part i målet, men erkänn att hon har fina anletsdrag; perfekta ögonbryn, stora ögon, raka tätt sittande framtänder och lååånga ögonfransar.

Så vad väntar ni på? Rösta på I. på ViFöräldrar - Omslagstävling. Glöm inte att sprida till alla era vänner och vänners vänner.
I. vill vinna!

2011

Detta år...
Detta år?...!

Ja, detta år.
Då måste det vara mitt år. Då vill jag slippa att bli ratad.

Nyårslöftet: #2, #3, #4 och #5

Sak #2: Fyra parfymflaskor. (Slängda)

Sak #3: Ett örngott (från Libero) jag fått i min ägo men aldrig tyckt varit snyggt. Har och kommer således aldrig användas. (Säljes.)



Sak #4: Ett paraply. (Demonterat och slängd.)

Sak #5: Stegräknare. (Slängd.)

Det går bra idag. Är full av entusiasm så här i början av löftet. Hoppas det håller i sig resten av året.

1 januari 2011

Nyårslöfte 2011

Jag har gett mig själv ett nyårslöfte. Det brukar jag inte göra men nu har det alltså hänt. Mitt löfte under 2011:

Jag ska slänga alt. sälja alt. ge bort minst 365 saker från hemmet under året.

Med saker menas prylar, kläder, inredning med mera, alltså inte sådan som man ändå slänger typ hushållsavfall, emballage, plastpåsar osv.

Minst 365 saker innebär i snitt en sak per dag, men anledningen till att jag inte definierar nyårslöftet med "en sak per dag" är att man inte är hemma alla dagar, man har inte tid att leta upp saker att slänga varje dag etc. Så det är bättre att ta det sammantaget.

Sak #1: Slängde en vintertröja jag inte använt på ett år.