Tredje gången(året) gillt. :)

27 mars 2008

Mandelkubb

Nu har jag inte bloggat på länge, det beror på att jag är så sjukt trött om kvällarna. Jag är inte van att gå upp 0530 helt enkelt.
De första dagarna på nya jobbet har varit ganska jobbiga. Det är många nya rutiner och sånt som ska läras in. Jag har ju läst en hel del om mina arbetsuppgifter teoretiskt, men hur fasiken gör man det praktiskt? Det har jag ju ingen aning om. Men det är det jag håller på att lära mig. :)
Sen att det var över två år sedan jag satt vid en MacIntosh senast, snabbar inte på arbetet precis. Måste lära in alla knep å trix igen, liksom. Men det får ta den tid det tar.
Den mesta tiden går åt att hitta filer, lägga filer på rätt plats och att spara i rätt format. Idag smög jag igång så smått med lite lätta korrigeringar. Skickade till och med iväg det för korrketur, så nu väntar vi på ok. Sen återstår allt arbete fram till att filmerna/klicheérna ska postas till kunden.
Om någon månad eller så (?) kommer resultatet ut i handeln.

(Ni får väl spana lite extra på EAN-koden och se hur snyggt den är flyttad. (Från platsen under logotypen är den flyttade ut mer åt höger sida.) Hur fin den vita bottenplattan under den är... och så. :) )

« Life's beautiful with Lakritztrollet. »

17 mars 2008

Vårsnö

Idag har det kommit sjukt mycket snö.
Jag som trodde att våren skulle komma nu. Naturen tycker iaf det då buskarna på tomten precis slagit ut. Vad kommer hända med den nu?
Men enligt väderprognosen jag har hört, så kommer det vara vårigt aprilväder redan imorgon. Hoppas de inte har fel. Jag ser det töar... ;)

13 mars 2008

Triss i arbeten

Jag har inte tänkt på det innan, men nu har jag tre jobb, kan man säga. Ett som jag jobbar på och håller på att avsluta. Ett som jag snart ska börja. Och ett som jag fått men inte hunnit jobba på.
Det sista var ett jobb vid arbetstoppar och behov, men jag har tydligen inte behövts de första tre månaderna. Måste ringa imorgon och säga att jag inte är tillgänglig längre. Vilket dilemma. ;)
Jag föredrar det andra, det jag snart ska börja. Men jag kommer sakna en del folk på den nuvarande arbetsplatsen. :(
Men vi får umgås på fritiden istället. :)

« Think different, think Lakritztrollet. »

10 mars 2008

The chosen one!

För två veckor sedan var jag ju på intervju och senast i torsdags på den andra dito. I fredags eftermiddag ringde de och sa att de ville anställa mig. Så hela helgen har gått i glädjerusets tecken. Jag har fått jobb!!! Kan knappt tro att det är sant själv, men det ska bli så skoj att börja jobba där. Lite nervös är jag såklart, nya arbetskamrater, nya rutiner och arbetsuppgifter. Men jag känner på mig att allt kommer att gå bra.
De verkar ha varit överrens om mig, för rekryteringsprocessen tog endast två veckor, och det var bara en dag mellan intervju nummer två och positivt besked. Det var ca 20 sökande till tjänsten och åtta kom till intervju. Jag känner mig verkligen utvald. :)

Tack till alla som höll tummarna för min skull, det gav utdelning.

Igår blev även överraskningen färdig. Nu är det endast föremålet självt, som ska få den, som ska komma hem.

« The best Lakritztrollet in the world. »

7 mars 2008

Vår idag.

Idag bestämde jag mig för att det var vår. Så jag firade med en glass på lunchen. :d
Lakritspuck är åter i sortimentet. Jiipii! Men jag blev lite besviken på att det var så lite lakrits i den, inte alls som på bilden. :( Men den var god. Andra glassar som åter är i sortimentet är Ananas Splitt och Calippo Ananas/Lime. (Jag tyckte dock att Pop-up, som den hette första gången den kom, var ett bättre namn än Calippo.)

Ikväll blir det middag med en arbetskamrat, sen blir det jobba med överraskningen. Jag har exakt en vecka på mig innan den måste vara färdig. Ska bli skoj att se om min bättre hälft tycker om den, eller om han totalt dissar den. Om en vecka får jag veta. :)

« Lakritztrollet brings out the best. »

5 mars 2008

Tisdagstema - Fritid

Mitt inlägg om tisdagstemat fritid försvann mystiskt. Men jag ägnar min fritid åt fotboll iaf. :)


« Stay cool with Lakritztrollet. »

3 mars 2008

Lakritztrollet förtydligar

Hej alla trogna(?) bloggläsare av denna blogg.
Jag vill bara berätta att när jag skapade denna blogg gjorde jag ett medvetet val med avseende på nick/adress. Jag valde nämligen ett nick som jag aldrig använt innan och som jag vet andra använder sig av. Jag ansåg, och anser fortfarande, att det är lite korkat att ha samma nick över hela internet. (communities, forum, blogg etc)

Med andra ord vill jag bara förtydliga att, om det skrivs saker i forum etc med signaturen Lakritztrollet, så behöver det inte vara jag och mina åsikter. Det finns många i landet som använder sig av samma nick. Bara så att ni vet. :)

« Who is Lakritztrollet? »

1 mars 2008

Felodimestivalen - Karlskrona

Melodifestival från min födelsestad. Jag diggade Luuks intågande skarpt. Den var helt rätt när spektaklet går av stapeln i Karlskrona. :D
Brukar inte följa detta segdragna evenemang, men eftersom jag är ensam och inte har något bättre för mig så får det stå på. Kommentarerna skrev jag vartefter jag hörde låtarna. Så jag hade något att göra, bara sitta och titta/lyssna klara jag aldrig.

Kursiv text = min gissning.
Understruken = resultatet.
Kursiv understruken = rätt gissat av mig.

Niklas Strömstedt - För Många Ord Om Kärlek
Ingen låt som utmärker sig, ganska tråkig faktiskt. Saknas något i arrangemanget liksom. Kommer ingenstans i ESC. Går inte vidare till nåt.
Calaisa - If I Could
Trevligt sound i en "halvballad". Kan bli en radiohit på lugnafavoriter. En låt som passar bra som bakgrundsmusik på den stillsamma festen hemma. Tråkig presentation. Men en låt jag gillar. Andra chansen.
Daniel Mitsogiannis - Pame
En Martin Rolinski (BWO) look-a-like, fast som inte sjunger lika bra. Traditionell schlagerdänga à la Paparizou. Går inte vidare pga sånginsatsen.
Linda Bengtzing - Hur Svårt Kan Det Va
Fart och fläkt från första ton. En truddilutt vi kommer att gå och sjunga på. Hon eller Perelli går vidare. Dessvärre vinner Perelli den fajten. Globen

Måste ta reda på hur många som går vidare hit och dit, så jag inte sätter alla till andra chansen eller nåt. ;) Det måste vara två som går till final i Globen och två till andra chansen...väll?

Nordman - I Lågornas Sken
Klassiskt Nordman-sound i inledningen av låten. Blir mer schlageraktig i den trallvänliga refrängen. Lever inte upp till alla skriverier i pressen. Andra chansen
Sibel - Thats Is Where I'll Go
Ehum, presentationen av Sibell gav mig ett Filippa Bark intryck. Ballad i Celin Dion-anda. Trist presentation, men hur kan man presenterar en ballad bättre? Ok, men inte mer. Men går den vidare? Bara om hon har många fans från Idol, tror jag. Globen. Andra Chansen
Fronda - Ingen Mår Så Bra Som Jag
Annorlunda låt, ingen schlager direkt. Man blir glad av tonerna. Kan överraska och gå till Globen direkt, precis som Frida förra veckan.
Charlotte Perelli - Hero
En av favoriterna enligt pressen. Klassisk Perelli-låt. Proffsig framförande och trallvänlig sång. Vid detta laget har jag glömt största konkurrenten Bengtzings bidrag. En av Bengtzing/Perelli går vidare, inte båda. Tror Perelli drar det längsta strået. Globen.

Jag har säkert fel i allt, men vem bryr sig egentligen?
Vad tyckte du om låtarna?

PS
Luuks dans var grym, inte visste jag att han hade såna talanger. Björn Gustafsson är verkligen en skådespelartalang. Tummen upp för honom.

« Everything is simple with Lakritztrollet. »