Tredje gången(året) gillt. :)

25 oktober 2011

Söderut

Snart tror jag att jag gör som flyttfåglarna, flyttar söderut. Jag gillar inte hösten och hoppar gärna över den årstiden. Jag struntar i alla röda och gula blad. Jag vill bo någonstans där hösten är väldigt kort och det blir vinter med snö fortare. Inte för att jag saknar snöskottning, men jag vill inte ha kallt utan snö. Det är dessutom trevligare med snöfall än regnfall när man ändå måste klä på sig massor med kläder.

24 oktober 2011

Pressad

Så var det tenta på gång igen. Känner enormt stor prestationsångest. Det hade varit mycket bättre om jag bara hade skrivit godkänt på förra tentan, att spika den var inte bra inför denna tenta. Ja, bra betygsmässigt, men inte bra prestationsmässigt. Mitt fokus på pluggandet är dessutom sådär, mest för att jag råkar vara förkyld men också av andra orsaker.

När jag känner såhär så vill jag bara bort, vart som helst där man inte behöver tänka på "skiten". Ser mycket fram emot resan till London med min mor strax innan jul. Den resan ska bli precis så trevlig som resan vi gjorde dit förra året.

4 oktober 2011

Lärande ute

Idag var vi ute på exkursion. Vi skulle få en genomgång av uterummet som lärmiljö. Vi började att titta på vilket upptagningsområdet för förskolan var, alltså vilken miljö barnen kommer från. Sen tittade vi på den utomordentligt fina förskolan ute i Åby/Jursla. Jag blev omåttligt populär bland barnen, så populär att jag inte hörde så mycket av vad föreläsaren sa. Efter en stund gick vi dock vidare till den intilliggande skogen. Supermysigt var det, att vädret varpå topp och solen sken gjorde inte saken sämre. Vi gjorde lite övningar och små lekar i skogen och så fick vi lära oss en del om "barr och kottar".

Det var en bra förmiddag i skogen, men oj vad trött man blir av så mycket frisk luft. Jag somnade sött på tåget hem.

Den där tentan jag skrev för några veckor sedan, då jag under tentaplugget kom på mig själv att läsa hur man programmerar i Objective-C istället för det som var relevant till tentan. Den tentan var jag ju orolig för att ha kuggat. Så blev det inte. Jag fick högsta betyg med endast ett poäng från full poäng. Den där sista poängen var en delfråga som jag skulle återkomma till men sedan hoppade över. Så jag fick med andra ord alla rätt på allt jag skrev. Snacka om att ha satt sin egen ribba högt för de kommande tentorna. Med glimten i ögat säger jag: -Nu kan det bara bli sämre.