Tredje gången(året) gillt. :)

29 mars 2010

Blingo

Det där Blingo, vad var det? Hur kände jag till dem?
Det var faktiskt en ny bekantskap som sa att hon just blivit säljare av dessa kläder. Eftersom jag inte kände till kläderna och hon ännu inte hade haft någon visning bokade jag en med detsamma. Den blev superlyckad. Trevliga vänner på besök, gott fika och snygga kläder beställdes.

Det kändes dock som att det var mest kläder för flickor. Det gjorde ju inget i mitt fall eftersom jag just har en dotter.
När alla kläder visats kom det svåra: Att välja vad man skulle köpa och inte. Ekonomin tillät tyvärr inte att köpa allt som jag tyckte var fint. Jag fick helt enkelt välja.

Lotten föll på dessa kläder:

Supersöta klänningen Iben i circus konceptet och Inez antracitgrå babybyxa. De senare har blivit min favorit att klä dottern i. (Klänningen har dottern ännu inte använt pga storleken jag köpte. Ångrar dock att jag inte köpte tröjan också.)

Dessa lite tuffare rockabillytröjorna köpte jag i "växa-i-storlek". Men jag är helt säker på att de kommer klä dottern när hon väl vuxit i dem.

Av de kläder jag dessvärre fick välja bort fanns bland annat dessa fina byxor (Inez). Och även en annan svart byxa, men det kunde jag inte köpa för de var slut i lagret. Så kan det också vara, inte bara pengar som styr, utan tillgången.
Jag får spara på mig lite pengar och ha en visning igen. Jag hade ju trots allt vänner som tyvärr inte kunde närvara, fast de ville.

27 mars 2010

Lustigt

Är det inte lustigt. Bra saker verkar komma i flock, om än väldigt små flockar. Jag tycker annars att det är mesta elände.

Den lilla lyckoflocken denna gången är att lilla jag vann fribiljetter, som ni kunde läsa i det förra inlägget. Jag är ju inte världens rikaste person liksom, mammaledig från arbetslöshet liksom. Så fribiljetten gör att jag har entrépriset extra att köpa något fint till min dotter inne på mässan. För mässan hade jag besökt i vilket fall.

Men det här med arbetslösheten har just nu fått en temporär lösning. Jag har fått en timanställning. Det är inget som man jobbar heltid med och det är mest studenter som jobbar där, men i alla fall. Jag kan börja bidra med några kronor till hushållet. Jag tänkte börja med två kvällar i veckan. Och det lät som om det gick att jobba mer och dagtid senare när barnet får gå på dagis.

Känns dock lite för tidigt att sätta barnet på dagis redan när hon är ett år. Men hon kommer ju inte vara där heltid. Och i och med att jag annars är arbetslös så känns det jättedumt om jag inte tar den här chansen till jobb.

26 mars 2010

Vinnare

Tjohoo! Jag vann en fribiljett till Baby & Barnmässan. Jag som alltid är med i fel lag, befinner mig på fel ställe och aldrig vinner någonting. Jag vann! Det var Blingo som lottade ut biljetter på deras facebooksida.

Det ska bli skoj att gå på mässan. Har sett fram emot den ett år nu, då C.S. skvallrade om att hon precis vart på den.

25 mars 2010

Popcorn

Jag hittade en påse micropopcorn i skåpet. Åh, vad gott! tänkte jag och hystade in påsen i micron. De lät lite trötta när de poppades och det var liksom ingen explosivitet i det. Efter en stund började det också lukta bränt.

Ut med påsen och in under spisfläkten, för att minimera bränd stank i hela huset. Efter en närmare inspektion av påsens bäst-före-datum så såg jag att popcornen gått i pension för länge länge läääänge sedan, närmare bestämt 9/5 2008! Ja, det går väl inte ut exakt på dagen, men det var ändå nästan två år sedan som de skulle konsumerats för att smaka som bäst.

21 mars 2010

Vår igen

Nu jäklar är det nog vår iaf! :)
Snön har försvunnit rekordfort de senaste dagarna tack vare en bunt plusgrader och en del vind. Och när snön försvann så kom snödropparna fram. Snart blir det sköna barnvagnspromenader i solskenet.

13 mars 2010

Ostkrokar

När vårt barn mumsar i sig sina majskrokar blir jag så sugen på ostbågar. Majskrokar smakar dessvärre långt ifrån lika gott som ostbågar. Men tillför man bara lite salt och ost så kanske kanske... Jag får kanske införskaffa en burk dipp med ostsmak utifall att man någon gång vill ha ostbågar men glömt eller rent av inte har möjlighet att köpa det.

Nu sitter jag iaf här med en påse riktiga ostbågar från OLW.

11 mars 2010

Stor respekt

Nu har jag varit ensam mamma i fyra dagar och jag och min dotter börjar bli smått irriterade på varandra stundtals. Eller snarare trötta på varandra.
Jag har fetstor respekt för de som är ensamstående mammor. Att de orkar! Det ska de ha tusentals rosor för. Nu kanske de har morföräldrar som kan avlasta lite, men iaf. De får ju ta hela dygnet nästan jämnt.

5 mars 2010

Lökigt

Min plånbok är gjord av lökläder...

...man gråter när man tittar i den.

1 mars 2010

T-dag

Hade jag fått välja hade jag inte gett mig ut med vagnen idag, när det är snöoväder maximus igen. Men vi hade inget val. Ut med vagnen i snömassorna och in till stan. (Jag föredrar pulka som transportmedel för mitt barn när det är mycket snö. Men pulkan fungerar dåligt i stan speciellt i affärer.)

Jag hade tid hos Tandläkaren och avbokar på grund av vädret gör man ju inte. Besöket gick emellertid bra. Jag gav ett löfte för flera år sedan och nu verkar det som det är dags att förverkliga den. Jag har svaga tänder (i kombination med dålig kost) och har nog aldrig varit på kontroll hos tandläkaren utan att de konstaterat att jag har karies som måste åtgärdas. Så jag gav löftet: "När jag varit hos tandläkaren och inte har ett enda hål, då ska jag springa maraton". Nu är det alltså dags att leta efter ett trevligt maratonlopp att anmäla sig till, om jag ska hålla mitt löfte. Jag hade med andra ord inga hål.

När vi ändå hade brötat oss ut i snöstormen så bråkade vi oss vidare mot centrum. Där handlade jag Tyg. Det var inte helt lätt att hitta det jag behövde, men av en slump fann jag det längst ner på en reahylla med stuvar. Det är ett ganska udda material, som jag nog inte skulle kalla tyg egentligen, men det passar perfekt till det jag tänkte göra. Har faktiskt ingen aning vad man gör av "tyget" i vanliga fall. Tyget ska se ut som asfalt och ligga under den nyinköpta gunghästen i form av en motorcykel. Och det tyg som jag hittade har liksom sandpapprig yta, verkar slittålig och är asfaltsgrå, så perfekt.

En Tidning blev också inköpt, närmare bestämt Tidningen Språk, den intressantaste tidningen på marknaden. Sen blev det att ta Tåget hem igen för att Tvätta efter förra veckans resa.