Tredje gången(året) gillt. :)

21 december 2007

Tipp Tapp


Hur svensk är du?

Hur svensk är du?
( ) Du är blond
( ) Du har blå ögon
( ) Ditt syskon har blont hår
( ) Dina föräldrar har blont hår
( ) Du har blek hy på vintern
Summa: 0

(x) Du Trivs bra i Sverige
( ) Du har inga släktingar utomlands
( ) Du har aldrig varit utomlands
(x) Ditt favoritämne är inte språk
Summa: 2

(/) Du tycker om att vara i skogen
(/) Du brukar åka på semester i Sverige
(x) Du gillar snö
(x) Du fyller år på vintern
Summa: 3

Totalt: 5/13
1-5 Inte så jättesvensk
6-9 Ganska svensk
10-13 Du är äkta svenne

17 december 2007

Sju nätter före julafton

Nu är det nära jul och jag har alldeles för mycket att göra. Det ska shoppas, och tvättas, packas in paket, bakas, pysslas med ditten och pysslas med datten. Där emellan ska man hinna med sina vänner och sin make. Någon gran blir det nog inte iår heller. Ingen av oss som orkar ta hand om alla barren. Dessutom så har vi ingen julgransfot. :p Men vi är ordentliga och börjar från grunden, för vi har köpt oss en julgransmatta iaf. På den ligger nu de inslagna paketen i en vacker liten hög.


God Jul
på er trogna bloggläsare
(utifall jag inte hinner blogga mer innan jul
fast jag gissar att jag iaf hinner slänga in en lista eller så;))

12 december 2007

Ve och fasa

Igår var jag ute i vid köpcentrumkomplexet i utkanten av staden. Där skulle jag minsann hitta lite julklappar så att den biten någon gång ska bli klar. Det gick väl sådär. Hittade en grej till min man och en till hans systerson. Sen blev det också en pryl som kan ges till vem som helst. Vi får väl se vem jag inte hittar julklapp till på slutet, som får denna sak. ;)

Efter det blev det en egorunda för att hitta lite nya kläder till mig själv. Det fanns ju inget som jag tyckte var snyggt... Men till slut hittade jag ett par byxor i rätt storlek. 298kr inte så dyrt. Men eftersom jag hittade en maska som gått upp frågade jag expediten om jag kunde få dem lite billigare. I mitt innersta trodde jag kanske 10% rabatt eller på sin höjd få köpa byxorna för 250kr. Maskan var inte alls stor och jag såg den knappt själv, egentligen, men jag försökte iaf. Vad överraskad jag blev när jag fick köpa byxorna för 200!!! :D Om jag räknat rätt så fick jag ca 33% rabatt, inte dåligt. Det går minsann att pruta på det mesta, bara man vågar....och orkar.

Och så till det "fasansfulla". När jag passerade fiket på väg tillbaka till bilen, så såg jag till min förskräckelse att de sålde semlor. Nu får väl världen ge sig! Det är ju bara mitten av december. Räcker det inte med att vi har sett tomtar och juldekorationer sedan oktober, minst. Måste man börja med nästa högtid innan vi ens har avslutat den stundande? Att se nyårraket och andra nyårsattiraljer kan jag leva med, det ligger iaf närmare i tiden. Men semlor ska ju inte ätas förrän till fettisdagen. Och trots att den infaller tidigt nästa år så är det är ju iaf två månader kvar (5:e februari 2008).

6 december 2007

I en silvergrå missil vi kör säkert 1000 mil.

Så kom den äntligen, gästbloggen ni väntat på. :) Men den som väntar på något gott... Håll tillgodo:

Fredag 23/11
I en silvergrå missil vi kör säkert 1000 mil.

Så bär det av! Plattan i mattan och 0-100 går säkert på under en kvart. R tar första etappen bakom ratten på spritforden. Första etappen kom att vara hela vägen till sommarstugan i södra Halland. Där väntade en hysteriskt kall säng på oss i ett ouppvärmt hus, dessutom utan vatten och fungerande toalett. E hade i alla fall en varm R att värma sina iskalla fötter på… fnys!

Lördag 24/11
På morgonen hade vi börjat få upp värmen i rummet och det var dags att kliva upp. Hade det inte varit för att kuddarna var så platta och obekväma hade vi sannolikt legat kvar än. Kylan i resten av huset spred sig snabbt ända in i benmärgen igen.

Dagens första projekt blev att hitta de borttappade nycklarna till takboxen. De låg i påsen tillsammans med alla andra prylarna till takboxen :-) Med endast en mindre och relativt sund dos svordomar och våld kom takboxen på plats och vi styrde kosan mot sundets pärla… Helsingborg!

E hamnade på Råå IF:s damcup där San Siros stolthet redan hade visat var skåpet skulle stå när vi kom på plats. R firade med att okynnestuta på ett intet ont anande tränarpar från dito klubb. Lätt irritation kunde anas i P och M:s ansiktsuttryck innan det gick upp för dem vilka det var som kommit på besök.

Under tiden som E fick se Råå ta sig till en 4:e plats i cupen passade R på att shoppa lite och hämta ut biljetter till morgondagens event. Innan kvällens partaj bjöd R på thai-mat på vårt gamla stammhak i Högaborg. Inte kunde vi ana att det dessutom var dagen för utlottningen av den stora pristävlingen på restaurangen. (För en sådan har ju alla restaurangen med självaktning... eller hur?!). Om vi betalade innan kl 21 kunde vi få vara med på utlottningen sas det. R plockade upp plastkortet medan M & L fyllde i tävlingskupongen. Vansinnigt lustigt tyckte vi alla.

Under tiden hade en massa folk samlats i den tidigare ganska tomma restaurangen, uppenbarligen för att vara med om utlottningen. Tjejerna vid bordet bredvid drog hem tredjevinsten som var ett presentkort på 200:- på resebyrån Apollo. Hysteriskt roligt! För förstavinsten ropades det upp ett namn… dessvärre inte vårt. Otur som vanligt :-/

Det visade sig dock att om vinnaren inte var där så fortsatte de att dra nya vinnare tills någon skulle ropa att de var där… och vad händer? De ropar upp L!!! :-D sjukt förvånade, roade, glada, förvånade igen och muntra kunde vi en stund senare traska vidare med ett gigantiskt presentkort på 5000:- (!!!) på Apollo! Inte varje dag det händer när man går på restaurang. :-D





Ett par glada steg därifrån och vi är hos B där festen är. Partyt är ett faktum! Vi kom lite sent men har man fått ett så stort presentkort får man komma lite sent :-) Kalasets karaktär var tveklöst ”the P” (inte P från tidigare som tyvärr inte var med). ”The P” hade minsann sett ”en grupp” (vad han menade var att han sett ett band spela) och var kung av mundiarré. Det var härligt att träffa B och lite andra goa helsingborgare i avspänd partyanda igen!

Söndag 25/11
Söndag morgon – Vaknar i en fantastiskt mycket skönare säng (tack L). Presentkortet står på hyllan och ger ett litet smile på läpparna även idag... Sjukt! Morgonfix och lasta forden med R, E, L och M. Mot brunch i Malmö… smask! Från kaféfönstret smälter vi nästan in i Malmös kändisvimmel utanför. Zlatan passerar… Nej, förresten… det var hans semi look alike Robin Paulsson (från tv-showen Robins)... Trummisen i The Ark - Sylvester Schlegel - tar fel kafé och går miste om att träffa oss. Otur. När magsäcken är fylld till max toppar vi av med ett gäng våfflor med sylt och grädde och knatar sedan vidare mot teatern.

CATS – Ett spektakel med klös i. Den är på svenska men bra ändå. Mycket akrobatik, bra sång och musik och... bara härligt. Kanske inte i klass med något i London eller Broadway men rekommenderas ändå. På väg hem sätter vi på en skiva L och M spelat in, med några låtar de gjort själva. Skitsköna! De är grymt duktiga och härliga de där L och M.

Väl i Helsingborg blir det tack och hej för denna gång och E och R styr kosan norrut igen.

Tack för denna gång! Saknar er! Syns snart igen!

3 december 2007

Jag fick det!

Nu har det gått en vecka sedan knashelgen. En vecka av "tjat" och påminnelser att han ska skriva om det. Han har lovat, så snart kommer det nog. Han skulle bara hitta rätt stämning, sa han. De som har tillgång till min bilddagbok vet redan vad som hände. ;)

Idag ringde de från bemanningsföretaget och berättade att företaget jag var på besök hos 'tyckte om mig'. Jag fick mao extrajobbet. Hur bra som helst! Jag är glad så jag knappt kan sitta still. Hoppar upp och ner av glädje. :D Så nästa år kommer jag att jobba inom "min" branch, den jag utbildat mig inom. Nu ser jag fram emot mycket jobb. Det ska vara arbetstoppar hela tiden på det företaget tycker jag.

//Hoppfull inför framtiden. :D

28 november 2007

Helgen v 47

Snart kommer en berättelse om den knasiga helgen som var.
Jag ska bara övertala min andra hälft att gästblogga, han berättar roligare.;)

Helgen spenderades iaf nere i Skåne och det mest galna hände på lördagskvällen.
Håll ut, snart får ni veta.

23 november 2007

Lunchsnack

Samtals ämnet vid bordet på dagens lunch var ganska underhållande och intressant. Vi kom in på sport. Sedan gick associationerna och landade på skytte och via bågskytte vidare till spjut. Vi diskuterade bågskyttepilar respektive spjut och undrade vilket som skulle göra minst ont om man skulle bli träffade av dem. (Med anledning av den stackars längdhoppare som fick ett spjut i ryggen.) Vi kom fram till att bågpilen nog var mycket snabbare och spjutet tyngre varför bågpilen kanske gjorde minst skada. Inte bara för hastigheten utan också för dess mindre volym. Måste göra ont båda två, jag väljer ingen av dem! ;)



Några associationer senare kom vi in på backhoppning, fråga mig inte hur. En person tyckte att det var den konstigaste sporten. Dels ska man hoppa längst, men det måste också vara snyggt. Som att tävla i 100m piruett!? Gång tyckte en annan var fånigt. Vilket jag kan hålla med om. Som någon uttryckte sig: -Ta dig fram så fort som möjligt, men du får inte göra det på det snabbaste sättet! (springa).

Min bättre hälft tyckte att man skulle börja tävla i vem som kan viska högst. Shit, vad jag skrattade. Det var ju en jättebra liknelse för hur fåniga sporter det kan finnas.

Det kom naturligtvis upp en hel del andra funderingar och skojiga kommentarer, men de minns jag inte. Man kan ju inte komma ihåg allt. :)

19 november 2007

Stegtävlingen

Nu har vi klarat av halva tiden av vår lilla stegtävling. Jag själv toppnoterade med hela 74 743 steg förra veckan (v 46). Men i en total jämförelse med de andra så ligger man ju fortfarande i mitten.

Tabell över antalet steg per deltagare hittills. (Jag är representerad av den gröna stapeln, nr 3 i denna tabell.)

Det totala antalet "gådda" steg är: 1 801 867 steg. Vilket ger ett snitt på 257 409,6 steg per person. Gruppens mål är: 3 920 000 steg. Vi får väl se om vi når upp till det.

13 november 2007

Mitt liv

Hittade en simulering på nån hemsida. Där kunde man få sitt dygn illustrerat.Sagt och gjort. Jag trodde förstås att dygnets timmar inte skulle räcka till. Men det var så finurligt konstruerat att endast de kvarvarande timmarna av dygnet var valbara på sista posten. Och då blir det ju 24timmar totalt. Fast vad hade hänt om jag inte valt alla timmar? Här till höger ser du hur min dag ser ut.

12 november 2007

Viva la fotboll

Idag tränade jag ett fotbollspass igen. Första på mycket länge, och jag fick inte ont nånstans. :) Jag får ju egentligen inte springa, men det råkade visst bli så iallafall. Men det kändes bra. Inga konstiga knakningar och ingen smärta. Tummen upp för det! Om någon vecka eller så så vågar jag nog vara med och spela också.

En lite rapportering från vår stegtävling. Det är just nu indelat i två skikt. En övre division som slåss om att leda, samt en undre som kämpar för att inte komma förnedrande sist. ;) Jag ligger precis i mitten. För långt efter för att nå "eliten", men en bra bit före den undre divisionen.
Mina steg:
v43 41 812 steg
v44 60 244 steg
v45 59 393 steg
Det blir totalt: 161 452 steg.

8 november 2007

Full fart igen

Idag var det en bra dag. :) Jag var hos sjukgymnasten med mitt knä. Det avtalade mötet efter min artroskopi. Det blev idel lovord. Antingen var det sant det hon sa, vilket man förutsätter, eller så ville hon ge mig gott självförtroende.

Hur som helst så har det gått 3½ vecka sedan jag fick ingreppet gjort. Sjukgymnasten sa att hon var mycket imponerad över hur bra och fint det såg ut och hade läkt så snart inpå det hela. Hon har jobbat med knän i 30 år fick jag också reda på...och har man det så har man sett mååånga knän och skador. 

Antingen hade jag väldigt bra "läkhull" (som hon uttryckte det) eller en bra ortoped. Vi kom fram till att det nog var en kombination, för den ortoped jag hade är bra, det vet jag sedan tidigare.

Nu ska jag träna på som vanligt och öka vikterna efterhand. När jag är lite starkare än jag var innan ingreppet får jag börja trilla boll igen. :D men tillade att det var mitt val. Men jag skulle ha i åtanke att det trots allt saknas en liten bit stötdämpning i knät, vilket ökar risken för artros markant. Efter lite diskuterande, eller ska jag säga övertalning(?), så kom vi överens om att det var ok att var med på passningsövningar o. dyl. men att jag skulle vänta några veckor med att springa.

Efter den för mig glada nyheten gick jag till frisören och klippte av mig hälften av mitt hår. Nu har jag återigen en kort snabbtorkad frisyr. Ganska skönt att bli av med det faktiskt. Hon slängde i några färger i det också, så nu har mitt hår lite liv och lyster igen. Hoppas morgondagen blir lika bra.

30 oktober 2007

Stegräknare

Sedan en vecka tillbaka har vi på vår lilla avdelning, på jobbet, blivit utrustade med varsin stegräknare. Tävlingsmänniska som man är så vill man ju placera sig i toppen. Men efter första rapporteringen inser jag att man får kriga för att inte hamna sist på listan. :/ Nåja, vi "tävlar" fram till julledigheten så än finns det chans att förändra sin livsstil och eventuellt klättra någon placering. Så för att väga upp siffrorna från förra veckan tog jag mig ikväll en långpromenad i månskenet. Kvällen är inte riktigt slut än och räknaren står nu på 10 117 steg. Det känns bra. Har jag kalibrerat prylen rätt så skall det motsvara 6,27 km.

29 oktober 2007

1-17

Nu har jag hittat en sån där lista igen...
Hittade den hos "knipi". Tack för lånet! :)

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Ånej, inte hon igen. ;)
2. Hur mycket kontanter har du på dig?
314:-
3. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Pappas mobil - de ringer ju alltid när vi äter.
4. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Har ingen favorit
5. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Innefrån och ut; BH, svart topp och svart tröja med huva.
6. Vad har du för märke på skorna du har på dig?
Clarks
7. Vad gjorde du vid midnatt?
Sov, för ovanlighetsskull
8. Vad står det på ditt senaste mottagna sms?
"Aha, då behöver jag inte stressa. Tack för att jag fick följa med! Ses imorgon. Kram"
9. Vilket uttryck använder du mest?
typ, liksom, grymt, gött, precis
10. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Min man
11. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
Det minns jag inte, kanske mina tänder efter fredagens fest. ;)
12. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Två, socker och alkohol.
13. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Noll, nu är det digitalt serru.
14. Din värsta fiende?
Sockret
15. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?

16. Vad var det senaste du sa till någon?
"Det är ju mer tidseffektivt!"
17. Senaste låten du lyssnade på?
Gnarls Barkley - Gone Daddy Gone

26 oktober 2007

Populäritet

Hur kommer det sig att vissa människor kan säga eller göra nästan vad som helst utan att folk tycker det är fånigt eller dumt. Medan andra som säger eller göra samma sak blir utskrattade eller hånade. Hur kommer det sig att vissa människor blir så mycket mer populära än andra? Vad är det de populära har som andra mindre populära saknar?

19 oktober 2007

Första bästa

Denna lista hittade jag via googling. Första träffen som var en lista.

1. När gick du upp idag?
Strax efter 7
2. Diamanter eller pärlor?
Nää gillar inte sånt....bara stenen i vigselringen.
3. Senaste filmen du såg på bio
Hairspray. En feel-goodfilm. Gå och se om du gillar musikal.
4. Favorit-TV- program?
Scrubs, dokumentärer
5. Vad åt du till frukost?
Åt inte frukost idag heller... åt ett äpple när jag kom till jobbet
6. Vad är ditt andranamn?
Mitt tilltalsnamn.
7. Din favoritmat?
Thailändska currygrytor med kyckling. (madsaman, röd och panang är favoriterna)
8. Vilken mat gillar du inte?
Broccoli, Avokado, Oliver, Rotmos, Prickig korv (men salami är mums) och Kräftor för att nämna några
9. Favoritchips?
Estrella (Sour creme&Union, Dill, Potatis, Peppar) med Holiday-dipp
10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Lyssnar mest på radio nuförtiden...
11. Vilken bil kör du?
Vår bil och mina föräldrars bil.
12. Favoritmacka?
Ingen favorit just, är sugen på olika kombinationer olika perioder
13. Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Arrogans, Egoism och Dumhet
14. Vilka är dina favoritkläder?
Mina svarta byxor köpta på MQ, helfärgad t-shirt.
15. Om du fick åka vart du ville på semester?
Nya Zeeland, Madagaskar, Australien, Kina, Afrika...ja det finns många ställen jag skulle vilja se.
16. Favoritklädmärke?
Upptäckte 66° North när jag var på Island. Snygga men dyra.
17. Var vill du dra dig tillbaka?
Ingen aning, har jag inte funderat på.
18. Favorittid på dagen?
Kvällen. Är en "B-människa"
19. Var är du född?
Karlskrona.
20. Vilken är din favoritsport att se på?
Det är alltid roligare att utöva sport själv. Tittar på det mesta, lättare att säga vad jag helst inte tittar på. ;)
21. Coca Cola eller Pepsi?
Koka-Kolera eller Pest-i.
22. Fotboll eller ishockey?
Fotboll.
23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
Nattuggla. Hejja B-samfundet!!!
24. Pedikyr eller manikyr?
Inget dera
25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Har äntligen fått mitt knä lagat.
26. Vad ville du bli när du var liten?
Minns inte.
27. Bästa barndomsminnet?
Oj, har ingen aning. Hade en bästis en gång i tiden, innan familjen flyttade.
28. Varit i Afrika?
Nä, inte än
29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Mig själv. ;)
30. Varit med om en bilolycka?
Jo, men ingen som involverade personskador.
31. Favoritdag i veckan?
Lördag. Sova länge, vara vaken länge, det är min melodi
32. Favoritrestaurant?
Thaihaket på hörnet där vi bodde i skåne var bra.
33. Favoritblommor?
Solros
34. Favorit-snabbmatsrestaurant?
Kebabbaren, det som finns i närheten, det ska ju gå snabbt.
35. Äger du en cykel?
Ja, flera stycken
36. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Handlar aldrig på kredit.
37. Läggdags?
Oftast efter midnatt, försöker bättra mig.
38. Senaste personen du delade en middag med?
Min man
39. Vad lyssnar du till just nu?
Deluxe i p3
40. Favoritfärg
Svart och djupgrön
41. Hur många tatueringar har du?
Ingen, men ärret på knät är som en tatuering. Den försvinner aldrig.

17 oktober 2007

Käftis

Idag var jag hos tandläkaren. Tänkte det var dags efter 1½år.
Jag brukar dessvärre alltid få reda på att jag har en massa hål. Vilket inte är så skoj för varken mig eller ekonomin. Men denna gången hade jag minsann bara ett hål. Kors i taket!
Jag borstar inte tänderna oftare nu än innan inte heller mer flossande eller floursköljande. Men jag tror att min tandhälsa har blivit bättre sedan jag började jobba. Nu går jag t ex inte och småäter lika mycket som när jag pluggade. I skolbänken blev det nog lite mycket socker om dagarna och det var för att hålla sig vaken.
En av de största bovarna för tänderna tror jag är läsk, vilket jag nästan slutat med. Förut drack jag läsk lite då och då när jag var törstig. Nu försöker jag hålla mig till helger och speciella tillfällen*. Dessutom så släcker vatten törsten bättre och är MYCKET godare.
Mina riktlinjerna är att inte dricka läsk mån-tor. Sen om jag skulle dricka läsk någon gång iallafall, så må det vara hänt. Ingen är perfekt!

*Exempel på speciellt tillfälle är fest och när jag snabbt måste höja blodsockret t ex efter en hård fotbollsmatch och så.

13 oktober 2007

Åka tåg

Just så här är det att åka tåg. Jan Berglin har fångat det på pricken. Speciellt det där med att någon ska ha just den där platsen, som står på biljetten. Trots att det finns många andra platser lediga.

11 oktober 2007

And the winner is...

Doris Lessing får nobelpriset i litteratur 2007.
Wow! Det är nog första gången som jag känner till författaren sedan tidigare. Det som är ännu mer anmärkningsvärt är att jag faktiskt har läst en bok av henne!
Jag är ju inte känd för att sluka böcker precis. The Fifth Child är en av få böcker jag läst klart till slutet. Jag minns inte så mycket av handlingen. (Kanske inte så konstigt när det var någon gång i början av gymnasiet vi blev tvugna att läsa den.) Har för mig att den handlade om ett monster till barn.
Dags att läsa boken igen, må hända!?

3 oktober 2007

Stjärndamm över landet

A philosopher once asked,
"Are we human because we gaze at the stars, or do we
gaze at them because we are human?"
Pointless, really...
”Do the stars gaze back?" Now *that's* a question.

I går var jag och en arbetskamrat på förhandsvisning av Stardust. Det var en riktig bra film som jag rekommenderar fler att se. Den innhåller bland annat äventyr, fantasi, magi, humor och kärlek. Vad mer kan man önska?
Gå och se den på bio...NU!
Vänta absolut inte till den kommer på dvd, den ska upplevas på stor duk med bra ljud.

http://www.stardustmovie.com/
http://www.stardustfilmen.se/

Jag blir lite sugen på att läsa boken (med samma namn) faktiskt. Författaren heter visst Neil Gaiman.

2 oktober 2007

Höst I

Nu är det definitivt höst för mina nagelband spricker hela tiden. Hösten och vintern är den årstid då jag förutom nycklar, plånbok och mobil MÅSTE ha med mig nagelbandskrämen vart jag än går. Jag är beroende av den liksom många är beroende av lypsyl eller annat "läppslem".
För andra med samma problem kan jag rekommendera ACOs nagelbandskräm, vilken återfinns för försäljning på våra apotek. Den hjälper otroligt bra och tack vare den blir hösten och vintern dräglig för mina fingrar.
Trevlig höst!

30 september 2007

Partaj

Jag hade glömt bort hur kul det är att gå på fest! Igår var jag på 30-årfest hos M&F och den rockade. God mat, klurig lek och mycket trevliga gäster. Tack så mycket för ett trevligt arrangemang.
Sen att jag dominerade i Killer, gjorde inte saken sämre. ;)

21 september 2007

Stilla undran

Är det någon som läser denna blogg?
Fast å andra sidan har jag inte marknadsfört den nåt nämnvärt. Så man får väl vara nöjd med att jag själv skriver i den.

13 september 2007

Helgbesök

Imorgon får vi besök av vänner, som stannar över helgen!
Det ska bli trevligt. Välkomna!

5 september 2007

Håll tummarna!

Huxflux blev jag kallad till intervju, utan att ens hinna skicka in min intresseansökan om tjänsten.
Håll nu alla tummar i världen för att mötet går bra på tisdag.

3 september 2007

Fånigt påhitt, men bra tidsfördriv.

Jag vill inte skriva listor, för de är ganska fåniga egentligen, men jag kan inte låta bli. Det kommer med stor sannolikhet att bli fler. Man fördriver ju tiden ganska effektivt med dem iaf.
Hittade denna "dagens" i en väns blogg:

Dagens...
...vill ha: ett helt knä.
...klädsel: Jeans och tjock tröja.
...smink: Inget
...frisyr: Uppsatt med klämma. (kors i taket, brukar ha tofs)
...händelse: Bilen som inte startade efter att ha varit på service. Jag kom inte ens från bilhandlaren. Men de fixade det hela på ett kick.
...låt: Inte fått nån låt på snurr i hjärnan idag....än.
...planer: Jobba lite till, kanske ta ett par varv i spåret.
...saknad: Inspiration
...dummaste: Hickade i säkert en kvart, efter lunch.
...sjuka: Jag är inte sjuk.
...drog: -
...roligaste: Satt på IKEA och pluggade.
...köp: Yoghurt, Två äpplen, Bröd, Korg LIDAN, Bilservicen, Lunch.
...godis: Chokladmousse.
...humör: Bra
...ord: Vevaxelsensor

31 augusti 2007

Om Du Lämnade Mig Nu

Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon, i en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa nån ny
Jag är rätt mycket med mig själv, precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu


Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv, som jag sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan, om du lämnade mig nu


Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi till slut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat, som jag varit med förut nånstans
Jag antar det finns nån du skulle ringa, om jag inte fanns


Jag kanske skulle leta upp nån yngre, som en fjäder i hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du
Jag skulle fastna i min ensamhet igen, om du lämnade mig nu



"Om Du Lämnade Mig Nu"
Text & Musik: Lars Winnerbäck (feat. Miss Li)

24 augusti 2007

Letade kläder igår.

Fast Lakritztrollet hittade något i stl 40.
En till två storlekar mindre än vanligt. :D

23 augusti 2007

22 augusti 2007

Hugger i Sten

"Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt, jag är så trött på alla mail och koder
Jag vill ha dig här på riktigt inatt och suga liv ur din halspulsåder
Jag får en doft av sommarens sista dagar
när vinden blåser in från England

Som du sa, det verkar va svårt att bli riktigt nöjd, det är så lätt att fantisera
Mina tankar och minnen står mig upp i halsen, men mycket vill ha mera
Jag har kvar av sommaren om du behagar
Om du behagar komma hem från England

Jag har väl knappast lärt mig nåt sen sist, inte jag
Dina ord ligger och gnager här dag efter dag

Jag hugger i sten
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur
Några armar och ben
Jag jobbar mig inåt tills jag ser en figur"


En del av "Hugger i sten"
Text & Musik: Lars Winnerbäck

20 augusti 2007

Tillbaka på jobbet

Så var semestern slut och man sitter åter på jobbet. Fast det är minsann trevligt att träffa arbetskamraterna igen. Det är spännande att höra vad alla gjort i sommar. Man får liksom inspiration till vad man kan företa sig till nästa semester.

Men sommaren är väl inte riktigt slut än...eller? Jag tror iaf att det kommer någon mer liten värmebölja. Brittsommar och indiansommar har man ju hört talas om och det blir säkert en sådan iår också. ;)

11 augusti 2007

Årets skörd


Idag skördade jag våra egna första plommon. Goda som attans var de. Det blir inte heller fler egna plommon iår för trädet är inte så stort ännu. Och att spara till senare är inget alternativ ty myror gillar också denna frukt. Dessutom skulle de bara blivit övermogna och äckliga om de fick hänga längre.

10 augusti 2007

Äntligen!

Nu äntligen kommer den till stan. Subban*!!!



Alla "infödingar" tycker att Lkpg är en så himla bra stad och de är hur stolta som helst över att det är sveriges femta största. Men i matväg har den just inget utöver standardkedjorna McDonalds och Burger King. (Om man inte vill gå på restaurang då förståss). Jämför det med att till och med lilla lilla Eslöv redan har en Subway-restaurang. (Subway kanske också räknas till standardkedja, men den finns iaf inte i varenda stad...ännu.)

Jag har alltid saknat bland annat Pizza Hut och Subway och nu äntligen kommer iaf en hit. Vem vet i framtiden kanske vi till och med får en T.G.I Friday´s. Fast det tvivlar jag starkt på.

* Namnet "Subban" kom till under min studietid. Jag vet inte varför jag började kalla den det.

8 augusti 2007

Chokladduo

En läcker dessert jag gjorde till en bjudning.

Förbered med att göra chokladpuddingen dagen innan. Häll upp i de tilltänkta serveringsglasen. Låt stå i kylen över natten. Gör den vita chokladmoussen samma dag, men se till att allt hinner stå svalt någon timme innan servering. Garneringen görs med fördel direkt innan servering.

Chokladpudding
Använd den som ska kokas.
Följ receptet på förpackningen.

Vit chokladmousse (8 port)
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella
färska bär, t ex hallon eller blåbär

Gör så här:
Vispa grädden.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner Kesella och sist grädden.
Häll upp moussen i små glas.
Låt glasen stå i kylen ca 1 tim.
Toppa moussen med bär.
(receptet på vit chokladmousse hittade jag på http://www.arla.se/)

Lycka till!

7 augusti 2007

PPP

Sånt här är kul på riktigt! =D

http://www.pinkprankproject.com/

Fast jag vet inte om jag skulle bli så förtjust om jag fan mitt hem i det skicket efter en semester. Men jag skulle nog dra på smilbanden, det är ju ett ganska harmlöst skämt som inte skadar någon just.

Hello World!