Tredje gången(året) gillt. :)

21 december 2009

Årets lista...2009

Årets aldrig gjort förut:
Varit gravid och fött barn.
Årets nyårslöften:
Träffa mina vänner oftare, vilket jag höll.
Dödsfall 2009:
Nä, ingen i närmsta bekantskapskretsen dog, men en bekant till mina föräldrar.
Årets hälsa:
God tycker jag själv, någon förkylning och nästäppa i sju månader (pga graviditet).
Länder du besökt 2009:
Norge, Danmark, Tyskland, Österrike.
Årets matupplevelse:
Mat och mat...men jag gillar smoothiesen på Naked Juice Bar.
Årets lärdom:
Myndigheter är skit.
Årets framgång:
Jag är inte framgångsrik. Men jag är stolt över att klarat Göteborgsvarvet 29:e graviditetsveckan.
Årets äventyr:
Graviditeten. Det var inte så dramatiskt men något nytt att gå igenom.
Årets skada:
Hyvlade mig i pekfingret med osthyveln. Gravidhormoner gjorde att jag mådde superdåligt och hamnade i chocktillstånd.
Årets inköp:
Nya carvingskidor och en mycket bra sport-bh. En bh som jag letat land och rike efter för att hitta fler av.
Årets film: -
Årets glädje:
Vår dotter. Att komma igång med fotbollen igen.
Årets jul firades med:
Min man, dotter, mina föräldrar, bror samt svägerska i Norge.
Årets TV-program:
Bara för att jag inte kommer på något utöver det vanliga så säger jag Kanal 5s Ullared. ;)
Årets önskan:
Att få vara frisk och hel.
Årets födelsedagar:
Vår dotters födelsedag <3.
Årets sämsta:
AMS
Årets människa/or:
Min man som alltid ställer upp. Den bästa människan som finns på denna jord samt vår underbara snälla och söta dotter.
Årets blogg:
Min egen, för att jag är dålig på att blogga, men jag gör så gott jag kan.
Årets krångel:
A-kassan, detta året också.
Årets inte gjort:
Spelat seriefotboll.
Årets flopp:
Att nästan ingen kommenterar mina inlägg i bloggen.

Vad spenderade du mest pengar på?
Barnkläder. ;)
Vilket datum kommer du alltid att minnas i år?
Lätt, 6/8 då vårt barn tittade ut. Men även dagen innan då vi var på Skeninge marken.
Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Var i Gbg, eftersom vi åkte hem från skidresan en dag tidigare än beräknat, pga för mycket(!) snö.
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ett jobb.

Förväntningar på 2010:
Inga förväntningar. Man blir bara besviken om det inte blir som man tänkt. Bättre att hålla förväntningarna nere och bli glatt överraskad när det blir roligt och bra istället. Men jag följer min dotters utveckling med stolthet och spänning.

16 december 2009

Ljus i vintern

Idag har jag gått på långpromenad och sett en guidad tur av stadens kulturarrangemang "Vinterljus" (fd Novemberljus).

Linköpings Guideklubb hade visning av hela slingan denna kväll. Det var ett sextiotal personer som trotsade kylan och pulsade i snön. Jag, och definitivt min dotter, drog ner medelåldern rejält.

Installationerna iår var helt okej, den vackra "Bling bling" fanns med även detta år. Bra tycker jag för det är nog min favorit.
Jag är beredd att gå turen igen, för det gick lite fort, på gott och ont. Gott för att vi slapp frysa när vi traskade på i bra tempo, ont för jag han inte riktigt fotografera.

När turen var slut fick vi beröm av guiden för att vi orkade gå hela i kylan och extra beröm fick hon med barnvagnen. :) Det var förövrigt många i gruppen som var imponerade över att jag orkade släpa med barn och vagn. De tyckte det var jobbigt att gå bara som det var.

Jag tackade såklart artigt, men ärligt så vill jag inte stanna hemma bara för att jag inte har någon barnvakt. Visst är det lite jobbigare att putta vagn i snömodd och uppförsbackar, än att bara gå själv rakt upp och ned, men det är också bra gratis motion.

Mitt barn är inget hinder för mig att hälsa på vänner kvällstid, träna fotboll eller andra event. Är den enda lösningen att hon måste följa med så tar jag med henne. Jag har till exempel inte missat en enda fotbollsträning sedan träningen satte igång igen, trots att jag varit gräsänka flera gånger då det varit träning. Men det finns ju såklart tillfällen då det är olämpligt eller omöjligt att ha med barn. Då får man prioritera bort det eller hitta en bra lösning.

15 december 2009

Tivoli

Vi har fått ett nöjesfält strax utanför vårt samhälle. Åtminstone så ser det ut så. Det lyser lampor i allsköns färger; rött, blått, grönt samt figurer och dekorerad flaggstång. Och åker man närmare så skulle jag inte bli förvånad om det blinkade också. Det är bara pariserhjulet som saknas.

Jag är mycket glad och tacksam över att mina närmsta grannar har den goda smaken att endast ha lampor med trevligt vitt ljus och att det inte blinkar.

10 december 2009

Liten blir stor.

Min tjej växer och börjar bli stor. Nåja, allt är relativt. Men nu har hon kommit till en punkt i livet då det inte är så roligt att ligga i vagnen längre.
Jag förstår henne, man ser ju mycket bättre i upprätt position. Men hon sitter inte så stadigt ännu, inte ens med stöd. Hon liksom glider neråt i vagnen så det blir nån halvliggande ställning. Så någon vecka eller två till tror jag att jag lyckas köra henne i horisontalläge, men sen vill hon nog sitta lite mer på heltid.

Vägde och mätte henne på bvc idag, 6450 gram och 64,5 cm blev resultatet. 100g/cm. ;)

29 november 2009

Advent

"Vi tänder ett ljus"

Vi tänder ett ljus,
sen tänder vi två
och sedan det tredje så gärna.
Och när vi tänt fyra
vad händer väl då?
Jo, då tänder Gud en stjärna.

//Psalm 809 i "Psalmer och Sånger "
eller Psalm 931 i "Nya barnpsalmboken"

26 november 2009

Kriminellt förflutet

Så har man äntligen blivit laglig. För nu har de höjt hastigheten på vägen ut till vårt samhälle. Från 90 km/h, som man ju aldrig körde, till 100 km/h. Tack vägverket!


Fast idag var jag visst lite kriminell ändå. Jag knyckte två äpplen från trädet på den tomt där jag är uppvuxen. Äppelträdet han aldrig bära frukt när vi bodde där. De röda fina vinteräpplena såg så inbjudande ut att jag inte kunde motstå frestelsen. Men mitt samvete sa mig att jag hade rätt att ta några. Och tänker man efter tror jag inte ägarna misstycker. Och då talar jag från egen erfarenhet. För om någon vill ha äpplena på våra två träd så är det mer än välkomna att plocka iaf.

18 november 2009

Tål att glömmas bort

Har pysslat om våra eftersatta växter. Ta mig sjutton om inte orkidéerna gillade att bli bortglömda mer än vanligt. Det kommer nämligen nya stänglar (jmfr luftrötter). =) Som jag har väntat på dessa stänglar. Jag har vattnat regelbundet en gång varje vecka allt efter instruktionerna, men inget har hänt, bara tråkiga rötter. Men nu äntligen hoppas jag på nya fina blommor.

Jag kanske har gröna fingrar trots allt. Faktum är att de flesta av våra växter överlever min vanvård. (För det är jag som har vattningsansvaret.) Det är bara växter av sorten "får inte torka ut" som stryker med ganska fort med undantag för olivträdet som dog iaf.

Mums i jul.

Fantastiskt goda!


Dessa kommer att konsumeras en hel del av mig i jul.

14 november 2009

Skänka kläder?

"Jag fick ett samtal från en välgörenhetsorganisation om att skänka kläder till svältande i Afrika. Jag bad dem dra åt helvete! För om mina kläder passar, då svälter dem fan inte!"

10 november 2009

Nu var det klippt igen

Nu inför dopet så tog jag mig äntligen råd och piffade till min kalufs. Äntligen är allt mitt långa hår borta. Jag saknar inte en enda centimeter. Det är en så skönt med kortare frisyr.
Frisering tog två och en halv timme eftersom jag färgade också. Och vårt snälla barn sov hela tiden.

3 november 2009

Nu var det klippt.

Idag har jag klippt gräsmattan för sista gången iår. Inte bara gräset försvann utan en och annan fallfrukt strök med det också. Sen finner jag det mycket roligare att liksom flisa ner vartenda höstlöv istället för att räfsa upp det. Enklara, snabbare och roligare. :)

Anledningen till att jag klippte gräset var att jag tog en promenad med barnet, som somnade gott i vagnen. När jag kom hem sov hon fortfarande, så jag chansade att jag skulle hinna innan hon vakna. Och visst hann jag, hon sover nämligen ännu. Har även hunnit både att laga mat och äta den samt skriva detta blogginlägg. Ett riktigt snällt barn idag. Hoppas hon sover snällt ikväll när jag ska träna också.

1 november 2009

Seriefinal

Bara för att det är seriefinal mellan IFK Göteborg och AIK idag.







28 oktober 2009

Steg

När man är hemma om dagarna eller går fina barnvagnspromenader hinner man tänka så mycket. Och så tänker jag att det där ska jag blogga om senare, alla de där bra eller dåliga tankarna. Men när kvällen kommer så har allting försvunnit ur hjärnan. :( Kan man skylla på amningsminnet tro?

Vad gäller stegräkningen så tickar det på. Vissa dagar blir det inte så många, knappt 2 000 steg, medan det andra dagar ligger på 14 000-16 000 steg. Hittills verkar det vara måndagar som jag toppnoterar. Inte ens om jag snittar veckans steg kommer jag upp i den rekommenderade dosen på 10 000 steg/dag. Jag får väl sätta upp det som personligt mål, att gå minst 10 000 steg varje dag en hel vecka. Jag använder omvandlingstabellsfunktionen på stegraknare.se, när jag rör på mig på annat sätt än går, t ex styrketräning eller fotboll.

24 oktober 2009

Handikappmat

Har man ena armen upptagen av ett barn och inte kan bre sig en smörgås, då går det utmärkt att ringla på lite flytande smör.

20 oktober 2009

Romantik och frågesport

Igår hade vi romantisk middag för två här hemma. Vi firade tio år tillsammans. Egentligen skulle vi firat den 18/10, men barnet ville annat den kvällen. Det gjorde inte så mycket, vi hade det urmysigt igår med fint kött, tända ljus och gott vin.

Nu blir det väl ett ramaskri på de få som läser min blogg, när de läser att jag drack vin. Men det skiter jag i, för nya rön säger att det är okej med något glas. (Läs själv på Livsmedelsverkets websida.)

Till mitt försvar kan jag säga att jag inte drack så mycket. Det behövdes inte, det var som vanligt smaken jag var ute efter inte "berusning". Och så fumlig att jag inte kan sköta mitt barn blev jag inte. Då är det värre med den träningsvärk jag ådrog mig efter söndagens styrketräning. Den gör det verkligen jobbigare att lyfta och bära barnet.

Jag har även plockat fram min stegräknare, som legat och dammat med tomt batteri en längre tid nu. Tänkte att det kunde var intressant och se hur många steg det blir med barnvagnen. Hittills har jag väl gått i runda slängar 5000 steg per dag. Har varit hemma en del och varit på stan några gånger. Men igår var jag på två trevliga barnvagnspromenader samma dag och räknaren stannade på nästan 16 000 steg när dagen var slut. Tummen upp för det!

Sen kommer veckans frågesport:
1. Vem sov längst natten mot idag (mån-tis)?
a) Mamma
b) Pappa
c) Barnet

2. Hur många timmar sov den personen i sträck?
a) 7,5 timmar
b) 9,5 timmar
c) 11,5 timmar

16 oktober 2009

Kvalitetstid på toa

Tänk om det fanns något i övriga huset som var lika roligt att studera som mobilen över skötbordet. Flygplanen verkar vara det roligaste som finns i detta hus.
Resultatet blir att vill man få tid till att t ex blogga, så får man lägga barnet på skötbordet och sätta sig själv på porslinsbussen. (Eller passa på när barnet sover.) Tyvärr blir man lite låst, för man kan ju inte lämna henne där som man kan i t ex en babysitter eller babygym. Men man får väl se det positivt. Jag har iaf vatten och nära till toan.

Bvc = Regn

Det slår aldrig fel, tycker jag. Varje gång jag har bokat möte eller bestämmer mig för att åka till bvc för att väga tjejen, ja då börjar det regna. På ditvägen är det helt okej väder, när vi packar ur oss bilen etc. Men sen när vi ska hem ja då regnar det. Idag var jag klyftig nog att ligga steget före så jag tog med mig paraplyet. Och visst fick jag användning av det när vi skulle hem. Bra att vi slapp att stå där i foajén och idle:a på bättre tider denna gången.

Jag brukar roa mig med att gissa hennes vikt och idag gissade jag rätt precis på grammet. Nåja, vågen mäter bara på en noggrannhet av 10-gram, men jag gissade rätt. :)

12 oktober 2009

Alla känner nån från Göteborg

"I från amazonas djungler bort te himelska fridens torg,
ja alla känner nån från Göteborg.
Det sitter åtta små pygméer i en flätad bambukorg,
å alla känner nån från Göteborg.

Å i Jerusalem vid klagomuren visar dem sin sorg,
för alla känner nån från Göteborg.
Bland beduiner i Sahara träffar du nån från Chapmans torg,
för alla känner nån som känner nån som känner nån som,
alla känner nån från Göteborg..."


10 oktober 2009

Knasbebis

När inget annat funkar; napp, skaka vagn, vyssjande, tröstande ord, ja då är det bra med en Liten Kompis. :)

8 oktober 2009

Inbjudningskort

Har suttit och pysslat inbjudningskort då tanken slog mig att man nuförtiden sällan får fina inbjudningskort på posten. Det mesta går elektroniskt via framförallt mail. Men ibland dimper det ned ett handskrivet kuvert i lådan. Och visst måste du erkänna att man blir glad och nyfiken då.

Här hemma har jag vigt en hylla till alla fina inbjudningskort vi får (och tackkort). Det är bara inbjudningar till bröllop och dop. Varför gör man inte fina inbjudningar till andra kalas? Och varför sparar gemene man inte de inbjudningskort de får? Visst man kan inte spara på allt, det går inte. Men det är trots allt någon som lagt ner tid på att göra kortet, så jag tycker det är synd om de ska gå i soporna.

När min hylla är full, vilket den snart är, då ska jag köpa mig en fin pärm och sätta in inbjudnings- och tackkorten i den. Som en minnespärm för vilka roliga kalas man varit på. =D

Fler analoga inbjudningar till folket! =)

6 oktober 2009

Toppnotering

Toppnotering: Nio och en halvtimme!
Bieffekt: Trodde mina bröst skulle sprängas på morgonen.

Hur ofta vaknar man före sitt spädbarn på morgonen och väcker det för att mamma vill att det ska äta?

Världen är allt bra upp-och-ner ibland, men på ett positivt sätt:)

1 oktober 2009

En fyndig rubrik saknas...

Idag ska vi på tvåmånderskontroll på bvc. Men det regnar och är jättetråkigt väder ute. Kan man ringa och säga att man inte kommer på grund av sjukdom? ;)

Förövrigt så sov dottern mellan 23 och 07, utan nattmatning, i natt med. Kan inte minnas att jag petade i nappen heller. Den satt väl förmodligen i hela natten, med hjälp av täcket.
Det tråkiga är att hon "glömt" hur man somnar själv i sängen. Det är väldigt tragiskt och ledsamt om kvällarna. Så det blir att vagga till ro i armarna. Fast sover hon så länge kanske det inte gör något att hon inte kan somna själv i sängen. Ja, vad väljer man; somna själv eller sova hela natten? Dottern väljer hela natten och det är inte oss emot.

25 september 2009

Sömnmedel

Funderar på om jag producerar sömnmedel i brösten nu när jag börjat träna igen? I alla fall så sov dottern mellan 22 och 06 i natt, utan nattmatning. Det är åtta timmar. När hon vaknade vid sex fick hon mat, låg och bökade en stund, fick ny blöja samt mer mat, sen sov hon ytterligare två timmar. Så idag känner jag mig ganska utvilad.

Eftersom jag inte varit på stan denna vecka (ironi, har varit där alla dagar utom onsdag), så tänkte jag bege mig dit. Ska på lunchdate med barnets far, sedan blir det shoppa det jag totalt glömde av igår. Skulle handlat en till sport-BH till mig, istället kom jag hem med en söt tröja för en ettåring (ligger således på tillväxt), en pyjamas barnet kan ha om någon månad eller två samt ett par strumpor. Tror jag tycker det är roligare att handla till andra jag. Och nu har jag ju en liten kärlek som är värd allt fint i världen.

24 september 2009

Back on track

Jag har kommit igång med träningen igen och det gillar jag. Så himla roligt att spela fotboll, synd bara att säsongen är över.

Det känns att man inte har spelat på ett tag. Framför allt är det konditionen som fattas mig, resten sitter i ryggmärgen. Sen så tycker vissa muskler att det var för länge sedan de var aktiva. Blir mest trött i ryggen samt att musklerna runt mitt opererade knä verkar ha förtvinat en del. Men någonstans måste jag börja om jag ska göra comeback. Det är tungt nu, men om jag bara är envis och ihärdig så kommer både styrka och kondition att komma tillbaka, det är jag helt säker på.

Dessutom har jag redan anmält mig och betalat en startplats i Göteborgsvarvet 2010. Så jag har två saker att träna för nu under vinterhalvåret.

23 september 2009

Godis

Gaaah! Jag tror jag har blivit beroende. Fatta hur gott det är med vingummin, men det måste vara Bassett's. Det kanske inte var så smart att frossa vingummin samma kväll vårt barn föddes. Det kanske är så att vingummin får mitt undermedvetna att känna samma lycka som jag kände då!? Får tygla mig och inte köpa hem mer, mest för att det inte är så särdeles nyttigt. Men gott är det. =)

20 september 2009

Sova bör man...

Ibland förstår jag mig inte på min dotters sovvanor/sovrytm. Oftast somnar hon för natten mellan 2130 och 2330. Sedan vaknar hon någonstans vid 0230 och 0430 och vill ha mat och/eller ren blöja. Det blir i runda slängar fem timmars sammanhängande sömn innan hon protesterar.

Men så finns det nätter som i natt (mellan lör-sön) då hon somnar runt 2230 och vaknar först vid 0530. Det är sju timmar! Hon får en liten klapp på huvudet (eller napp) och somnar sedan snällt om, utan ett knyst, till klockan 0730. Nio timmar nästan i sträck utan mat! Kan det verkligen vara bra eller normalt för ett spädbarn (1 ½ månad), som har en tillväxtkurva maximus och som behöver energi för att växa?

Hur som helst tycker vi föräldrar att det är skönt att sova så man ska väl inte klaga. Och barnet verkar ju inte må dåligt heller. Jag vill ju inte väcka och tvinga henne att äta mitt i natten bara för att hon normalt sett brukar vilja ha mat. Och hon säger minsann ifrån när något inte är bra.

Det lustiga med kråksången är hon under dagen sovit ganska mycket också. Klok blir jag inte på denna plötsliga sovvilja. Och regelbundet sker det inte heller, utan då och då.

Har det något med tillväxtperioder att göra, eller hur ska man förklara det?

19 september 2009

Lattemamma!?

Helt plötsligt blev det lite intressant att bli lattemamma. Synd bara att jag inte tycker om kaffe. Men jag går gärna och fikar och beskådar andra mammors lattekonst.

18 september 2009

Mysig marknad med mat

Nu har den där mysiga matmarknaden kommit till stan igen. Jag trivs att vara där bland folkvimlet. Dessvärre så var musiken lite för hög denna gången, vilket jag inte minns att den var förra gången, i början av sommaren.

Hur som, så blev det lite inköp denna gången också. Italienska småkakor och baklava precis som förra gången. Det blev inga orkideér idag däremot en bit nougat med kokos, ska bli spännande att smaka. Sen stod jag nog i marknadens längsta kö för att köpa spansk paella. Men det var värt väntan för det var supergott. Därefter unnade jag mig churros. Så det blev en helspansk middag.
När jag gick från marknadsståndet med mina churros, hörde jag en grabb säga följande:

"Där har de sån där friterad efterrätt... korvarna där."
Det var nog tur för grabbens sällskap att h*n såg vad det var han menade. För det finns en hel del efterrätter som är friterade, till exempel kinarestaurangernas paradrätt. Man kan inte var nog så specifik när man ska berätta något.

Att tillägga är:
• Det var lättare att gå på marknaden förra gången... utan barnvagn.
• När jag hade ätit klart mina churros var halva jag full med florsocker. Jobbigt med mat som mjällar av sig.
• Jag längtade bort, ner till kontinenten, denna gången också.

Mitt blogginlägg från förra gången det var marknad, hittar du här.

14 september 2009

Avsändare okänd.

Idag kom det paket från USA, från för mig okända människor. (Det stod ju avsändare på paketet.) Eftersom min bättre hälft inte var hemma och paketet var adresserat till oss båda, tog jag mig friheten att öppna det. I fanns ett snöre med klädnypor och med dessas hjälp satt fina bebiskläder och leksaker. Ett klädstreck helt enkelt. Att inte jag kommit på den roliga idén. :) Helt klart något jag ska komma ihåg och verkställa när jag ska ge bort present till en nyfödd.

Jag ringde genast min mor och frågade om hon visste vilka NN var. (Mina föräldrar känner så många ute i "stora världen", vilka kanske ville uppvakta.) Men mor hade ingen aning. Så då ringde jag och störde maken, mitt i lunchen, och han visste precis vilka det var som sänt oss gåvan. Puh, vilken tur! Blev ju smått förvirrad av presenter som dyker upp sådär av okända.

Det visade sig vara en arbetskamrat från USA-kontoret som nåtts av den glada nyheten om I. De var så glada för vår skull. Så här stod det på det medföljande kortet:

"L. and I were absolutely thrilled to find out about the birth of I.. We have 3 boys, ourselvs, and know what a blessing children are.
Please accept these gifts as a token of our happiness. I hope they fit, because it will be very difficult to return them (ha, ha).
Warmest Regards
The NN's"

Och jag kan meddela att kläderna kommer att passa. För den angivna storleken på kläderna var 18 månader(!). Snigelpost och över Atlanten i all ära, men så lång leveranstid behöver man nog inte räkna med. ;)

(R. berättade för mig att jag i alla fall träffat en av dem, när vi var över till USA för några år sedan.)

I. och hennes föräldrar tackar alla så hemskt mycket för alla fina gåvor och presenter, som I. fått i samband med sin födelsedag.

Tack! Tack! Tack!

6 september 2009

Naken juice

Nu var det visst ett tag sedan jag bloggade. Ber om ursäkt för det men det finns ju någon viktigare som tar min tid. Visst jag har tid för annat än henne, men jag prioriterar inte bloggen så högt dessutom har jag inte haft något att berätta. Blir lite tjatigt om jag bara ska skriva om världens mest underbara lilla tjej.

Idag ville jag berätta att jag upptäckt att Lkpg har fått en Naked Juicebar. Första gången jag sprang på denna ädla inrättning var så nyligen som i somras. När jag gick in på deras websida upptäckte jag att kedjan inte fanns på så många ställen i landet, inte ens i Gbg.

Så jag är otroligt glad att någon driftig öppnat en bar i just vår stad. Nu har jag möjlighet att prova fler drycker på menyn. Hittills har jag bara druckit deras smoothie "Mango Mania" och den är otroligt god, mycket bättre än min egna mangosmoothie.

Vi ses i baren!

22 augusti 2009

Donator

Jag glömde berätta att jag igår blev donator, bröstmjölksdonator. Det är något som fler nyförlösta borde bli som har överproduktion av bröstmjölk. Även om man inte kan donera tiotals liter så är de på neonatal tacksamma för det de kan få. Bröstmjölk är ovärderligt för små prematura barn.

Kriterier för att kunna bli donator:
  • Du ska vara frisk och inte äta mediciner som påverkar barnen.
  • Du får inte röka, snusa eller inta alkohol (sådant går över i bröstmjölken).
  • Inte har infektioner som typ urinvägsinfektion, bröstböld etc (lindriga förkylningar undantaget).
  • Ha ett barn 0-3 månader gammalt. (Endast mjölken från de tre första månaderna innehåller de nyttigheter prematura barn behöver.)
Känner du att du uppfyller kriterierna och vill göra en god gärning för förtidigt födda barn, så ta kontakt med närmaste sjukhus och deras neonatalavdelning. Du kommer att få fylla i en liten hälsodeklaration, lämna bröstmjölk- samt blodprov. I vissa landsting görs även en lungröntgen, detta för att utesluta att du har TBC.

Som tack för hjälpen erhåller man en slant per liter donerad mjölk. Ersättningens storlek varierar med landsting. (Här i Linköping får man 200 kr/liter (2009).)

21 augusti 2009

Semester 09 - del 2

Det verkar som hösten har gjort sitt intåg. Överallt på åkrarna ser man skördetröskor och idag öppnade himlen sig i ett långt och kraftigt ihållande regn. Regnet var i och för sig ganska välkommet i vår trädgård då R. precis planterat nya buskar där det saknas i vår häck. I och med regnet slipper vi stå och vattna. Men jag tror inte att sommaren är helt över ännu... det finns nog en hel del varma dagar kvar att bjuda på innan höstjackan måste plockas fram.

Idag blev det dessutom helg, som om vi gör skillnad på vardag och helg såhär i semestertider. ;) Lite sugna är vi på att hitta på nåt, men vi har ganska dålig koll på vad som händer i byn. Helgen blir nog som alla andra dagar hittills, sedan vi blev tre i familjen.

20 augusti 2009

Fuck U!!!

Jag kunde inte sagt det bättre själv, så jag låter Lily Allen säga min åsikt denna gången!
Den som känner mig vet vem, vad eller vilka jag syftar på. (Och det är riktat till både person och myndighet, men inte nödvändigtvis person på myndighet.) Länk till låten på youtube.

Look inside,
Look inside your tiny mind
Now look a bit
harder
Cause we're so uninspired,
so sick and tired
of all the hatred
you harbor

So you say
It's not okay to be gay
Well I think you're
just evil
You're just some racist
who can't tie my laces
Your point of
view is medieval

Fuck you (Fuck you)
Fuck you very, very
much
Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please
don't stay in touch


Fuck you (Fuck You)
Fuck you very, very
much
Cause your words don't translate
And it's getting quite late
So
please don't stay in touch

Do you get,
Do you get a little
kick
out of being slow minded?
You want to be like your father
It's
approval your after
Well that's not how you find it

Do you,
Do you
really enjoy
living a life that's so hateful?
Cause there's a hole
where
your soul should be
Your losing control of it
and it's really
distasteful

Fuck you (Fuck You)
Fuck you very, very much
Cause we
hate what you do
And we hate your whole crew
So please don't stay in touch

Fuck you (Fuck You)
Fuck you very, very much
Cause your words
don't translate
and it's getting quite late
So please don't stay in touch

Fuck you, Fuck you,
Fuck you, Fuck you,
Fuck you, Fuck
you,
Fuck yooooou

You say
You think we need to go to war
well
you're already in one
Cause it's people like you
who need to get
slew
No one wants your opinion


Fuck you (Fuck You)
Fuck
you very, very much
Cause we hate what you do
And we hate your whole
crew
So please don't stay in touch

Fuck you (Fuck You)
Fuck you
very, very much
Cause your words don't translate
and it's getting quite
late
So please don't stay in touch

Fuck you, Fuck you
Fuck you,
Fuck you
Fuck you, Fuck you

//Lily Allen - Fuck you

19 augusti 2009

♥♥♥

Idag firar vi tre år som man och hustru. Läderbröllop kallas det visst. Vet inte riktigt hur vi ska fira det. Eftersom vädret är lika vackert som den dagen vi gifte oss, så blir det nog kvalitetstid i hängmattan tillsammans.
Det var i alla fall en stor överraskning i morse när det låg ett paket till mig på frukostbordet. Ett paket innehållande ett jättejättefint halssmycke.

♥ Älskar dig mest i världen R. (och vårt barn förståss). ♥
Jaaa, du är godare än glass. ;)

18 augusti 2009

Trött men ändå pigg

Spännande vad lite man orkar som småbarnsförälder. Det kan bero på den obefintliga sammanhängande sömnen, men eftersom vi är två hemma nu så försöker vi låta varandra sova ut. Det vill säga, jag får ta nattjouren och barnets pappa morgonen. Men trots att jag får sova ikapp på morgonen så är jag ändå trött.
Fast jag är inte tillräckligt trött för inte hitta på saker. Det är öken att sitta hemma hela tiden. Vi försöker göra små utflykter. Idag åkte vi till exempel till makens jobb och visade upp barnet. Det var uppskattat. Efter det unnade vi oss pizza. (För vi har varit duktiga och ätit hemma hittills.) Sen blev det en tur till Ikea. Men hjälp, där tog orken slut. Två komiga föräldrar tog sig nätt och jämnt hem. Men väl hemma piggnade man till igen. Konstigt värre.
Nu är det däremot dags att knyta sig. Ska bara mata färdigt... :) (Blev lite förskjutet med nattmålet idag, då dottern däckade ovanligt tidigt efter att ha varit ovanligt mycket vaken.)

13 augusti 2009

Sjätte augusti 2009 - ett underverk gör entre.

Alla är inte intresserade av detaljer, men jag tänkte iaf dela med mig av den händelserika dagen torsdag den sjätte augusti tvåtusennio i korta drag. Lite detaljer blir det också.

Det började redan på onsdagen, 5/8. Strax efter lunch lossnade den sk slemproppen, trodde jag, man vet inte säkert när man inte har varit med om det tidigare. Vi hade pratat lite löst om att besöka Skänninge marknad, sagt och gjort. Traskade runt där i fyra timmar. Mot slutet började det kännas jobbigt i ryggen, så vi fick stanna till lite då och då, men tänkte väl inte så mycket på det egentligen. Det är ju några extra kilon man drar på framtill som gör att man får en annan hållning.

Under kvällen ökade smärtan och jag roade mig för skoj skull att klocka med varktimer.se, inte trodde jag att det var på gång inte. R. ringde förlossningen för att förvarna lite. Det ville vi minnas att man skulle göra. De rådde till vila så mycket som möjligt... "ta en panodil också, det kan vara förvärkar som satt igång pga din ansträngning idag". (Syftade på marknaden vi var på.) Och att värkar avtar är tydligen inte ovanligt speciellt för förstagångsföderskor.

Men värkarna fortsatte under natten, vid fem snåret började det bli lite jobbigt och vi bestämde oss för att åka in till förlossningen iaf. Vi åt lite frukost först och under den tiden kom värkarna tätare än innan.

Klockan 0640 var vi på plats och blev väl emottagna. De ville inte undersöka mig direkt då de hade skiftbyte vid sju och tyckte att det var bättre att den kommande personalen fick ta hela "fallet". R. fick också uppmaningen att vänta med att parkera om bilen. De visste ju att jag var förstagångsföderska, och de blir inte sällan hemskickade igen för att de kommer in förtidigt. Men ack vad fel de hade, inte skulle jag bli hemskickad. Vid kontrollen visade det sig att jag redan var öppen 5 cm. :) Tjohoo, redan hälften av öppningsskedet avklarat.

Sen hände massa saker, men de har jag inte lust att skriva här. Kan nämna kort att jag sprutlackerade golvet med gårdagens langos och morgonens frukost.
Lustgas är en kul grej som man inte ska välja bort.
Jag svor åt narkosläkaren, men jag hoppas att hon inte hörde det.
Epidural/EDA is good shit när det väl lyckas.
Att föda barn gör skitont trots smärtlindring.

Efter sex och en halv timme inne på förlossningen kom så vårt barn äntligen ut. I. föddes klockan 13:12. En fantastiskt söt och välskapt tös. Tio fingrar, tio tår, söt som socker och mörkbrunt hår.

Efter några timmar, då jag tagit igen mig, fått något att äta, duschat samt kontrollerats att amningen fungerade flyttade vi över till BB. På BB åt vi en bit mat, tittade lite på tv i allrummet, pratade med andra nyförlösta, sen kröp vi in till vårt rum. Där sms:ade vi släkt och vänner och frossade i medhavda vingummin. ;) Sen var det dags att sova vår första natt som barnfamilj.

Natten gick bra. Vaknade tidigt, inte på grund av att I. skrek utan att jag frös nåt djävulskt. De hade typ missat att lägga in filtar på sängarna.

Barnläkaren gjorde sin kontroll och allt var bra. Amningen funka. Vi gjorde hörseltest på I. som också var bra. Sen bestämde vi oss för att skriva ut oss och åka hem. Varför skulle vi sitta där och idle:a när allt var bra?

Så vi var hemma innan I. ens var ett dygn gammal. =)

Såhär en vecka senare så fungerar allt fortfarande bra och vi kan inte titta oss mätta på underverket. Återbesöket hos läkaren gick som en dans, fortfarande utan anmärkning på alla tester. Helt perfekt med andra ord.

Grattis på enveckasdagen älskade I!

7 augusti 2009

Semester 09 - del 1

Det är så härligt att ha semester tillsammans. Även om jag har typ ständig semester, så är det så himla gött att vara tillsammans, ha någon att dela dagen med. Skönt är också att man egentligen inte har några måsten utan man kan göra det som faller en in. Skulle man bli trött och vilja vila sig en stund, ja då är det bara att ta sig till sängen, eller om vädret tillåter hängmattan, och binga in.

5 augusti 2009

Marknadsdagar

På bebisfronten intet nytt och idag börjar Skänninge Marken.
Om inte värmen blir för olidlig för en höggravid, så ska vi nog ta oss dit och titta en sväng. På förra årets marknad var det invasion av getingar, iår är det väl tvestjärtar istället. I alla fall har vi haft massor med tvestjärtat här hemma (tack och lov mest utomhus), men inte alls lika många getingar. Egentligen behöver man ju inte åka på marknaden heller, det brukar vara samma sak varje år; godis, mat, tivoli, kokosbollar och massa saker man inte behöver. Jag vågar också gissa på att åtskilliga säljer den där spikmattan iår. Men det är trevligt att komma ut en sväng iaf, speciellt som att dagarna kanske inte går så fort nuförtiden. ;)

31 juli 2009

Sista förbjudna dagen

Idag är sista "no-no"-dagen för barnet att komma ut. Idag fyller nämligen en av barnets kusiner år och en av mina småkusiner. Det är roligast att ha en egen födelsedag när man är liten och inte dela med två andra släktingar. (Tidigare "förbjudna dagar" har också varit släktingars födelsedagar och alla dagar har varit ganska sent i juli, mao fullt troliga att kunna födas på med beräknad födelse 1 aug.)

Grattis E & E på 14 respektive 5-årsdagen. =D

Du är på dag 279 av 280. (99,6%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 5 fulla dagar (v39+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 1 aug 2009
Du har 1 dag kvar till beräknad förlossning.

Men efter idag kan du komma, hellre förr än senare.

27 juli 2009

Min kunniga karl

Jag stod i köket och pratade i telefonen med honom, så plötsligt landar det en fågel i trädgården som jag inte kan arten på.

Jag: -Oj, vad är det för en fågel? utbrister jag spontant.
Maken: -Ingen aning, säger han ju naturligtvis.
J: -Den är brun.
M: -Har den grått huvud?
J: -Ja, det har den nog faktiskt.
M: -Ser den ut som en koltrast, fast det är en björktrast? (Han kan konsten att formulera sig roligt också.)
J: (fnissar till lite) -Jo, det gör den och den har gul näbb. (För koltrastar vet jag hur de ser ut.)
M: -Ja det är en björktrast, tror jag.
J: -Jaha är det så de heter. Då vet jag. =)

Det stämmer verkligen den där frågan som hans systerson kläckte ur sig en dag för typ fem år sedan. "NN, varför kan du allt?"
Hur kommer det sig att vissa kommer ihåg så mycket, både matnyttigt och onödigt, medan en annan har svårt att minnas vad det nu var man gick till affären för att handla?

Jag älskar dig över allt annat, min allvetande "skräphög". <3

24 juli 2009

Vårt barn

Ännu ett inlägg om vårt barn, det händer inte så mycket annat just nu. Vi har haft alla inplanerade besök av vänner och bekanta och det har varit jättetrevligt att ha er här. Förlåt om jag varit lite trött emellanåt. Ni är välkomna tillbaka när barnet tittat ut och vi har fått någorlunda ordning på vårt nya liv som småbarnsfamilj. :)

Alla är så nyfikna på det lilla livet i min mage, inte minst blivande mamma och pappa. Vi vet dessvärre inte så mycket om henom (henne/honom). Det lilla vi kan gissa att vi vet (oj vilken motsägelse det blev ;) ) är:

*Enligt alla kontroller på mvc så verkar barnet må bra där inne, den växer som den ska iaf.
*Barnmorskan uppskattar barnet till medelstorlek, runt 3,5kg sådär.
*På andra ultraljudet (v20) tyckte vi oss se att öronen stod ut lite. Det måste vara från pappa. ;)
*Nu på senare tid har det börja knäppa i magen ibland, inte så ofta men ganska tydliga knäpp. Såna där knäpp som blir när man knäcker/sträcker leder. Har vårt barn fått sin mors knasiga knakiga leder tro?
*Ögonfärgen är inte given, trots att bruna ögon är dominant, blivande mamma har bruna ögon men med blå anlag.

Välkommen, när du än kommer!

18 juli 2009

95%

Du är på dag 266 av 280. (95%).
Du har 14 dagar kvar till beräknad förlossning.

Inte min mage, men en ganska bisarr bild.
Undra om den är "photoshoppad"? Jag hoppas nästan det.

15 juli 2009

Mitt grafiska personnummer

Ja, så här ser det ut:
Jag vet inte vad jag ska ha det till och jag tyckte nog inte att det var så snyggt, men det fördrev min tid en liten stund. Vill du testa ditt eget så gå hit.

14 juli 2009

Nedräkning

Du är på dag 262 av 280. (93,6%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 2 fulla dagar (v37+2).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 1 aug 2009
Du har 18 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Det är bara barnet som vet när den vill komma ut. Det kan bli allt från imorgon till 15:e augusti. (Här i E-län går man maximalt 14 dagar över tiden, sen blir det igångsättning.)

3 juli 2009

Svetten lackar.

Jag svettas bort!
Jag beställde en lagom varm sommar iår. Nu har det varit soligt och över 25 grader varmt i över en vecka. Men jag ser hellre att jag svettas än att jag fryser. Ser definitivt inte fram emot höst och vinter. Så då kan jag nog stå ut med flera klädombyten varje dag trots allt. ;)
Lite ambivalent över värmen är jag.

29 juni 2009

Sommar

Det märks att det är sommar. Inte bara för att det är varmt, soligt och helt underbart ute. Utan för att alla bloggar står så gott som stilla. Men jag klandrar inte någon för det. För varför ska man sitta inne vid datorn när det som sagt är så underbart sommarväder. (Alla kanske inte har förmånen att kunna sitta i trädgården med en laptop heller.) Sen är inte jag heller världsbäst på att uppdatera min egen blogg, vare sig det är sommarvärme eller vinterkyla...

22 juni 2009

Midsommar -09

Midsommarhelgens...

...sämsta: Äggen som inte gick att skala snyggt.
...trevligaste: Vännerna som var här.
...kläder: Gummistövlarna, till mina sommarkläder. ;)
...godaste: Jordgubbstårtan och semifreddon.
...roligaste: Att det satt folk runt hela bordet. (Köpte utemöblerna för ett år sedan.)

...sötaste: Barnen.
...väder: Soligt, fint och blåsigt, men regn på kvällen.
...mest bissarra: Att jag och V. vuxit upp i samma bostadsområde i södra Sverige, som små, men lärt känna varandra först nyss (genom vänner). Hon gick en klass över mig i skolan. Nu bor vi dessutom bara några hus från varandra.
...falskaste: Sången vid stången.
...konstigaste: Att liten sparkade på vänster sida, mot normala höger.

...mest irriterande: Skatorna.
...oreda: Vårt kök. ;) Men det går att städa.
...spändaste: Min mage.
...nykomling: M&J's dotter som föddes 21/6 kl 16:31. GRATTIS!
...bästa: Midsommar -09 =)

19 juni 2009

Bilden är lite modifierad av mig, men lånad av www.babilou.se.

14 juni 2009

Internationell marknad

Denna helgen kom Europa till stan. Massor med marknadsstånd med diverse kulinariska delikatesser från Europas olika länder. Jag trivdes där jag gick runt och tittade på tyska pretzels, franska ostar, engelsk fudge och holländska små "pannkakor". Det fanns mycket jag skulle kunna köpt med mig hem, men det stannade vid tre olika sorters baklava, fyra italienska småkakor samt tre orkideér. Det sista ett riktigt fynd. Tre stora fina lila orkideér för 100kr, det tyckte iaf jag var ett klipp.

Längtar verkligen bort till sydligare breddgrader. Men som det heter: Borta bra, men hemma bäst. I år finns det ju dessutom en anledning till att vi inte åker någonstans. Det sydligaste jag åker denna sommar är nog skåne, men det är inte fy skam det heller. Ser verkligen fram emot min skåneresa. Ska bli trevligt att träffa vänner, gå på bröllop, kanske åka en tur till danmark samt bara softa i sommarstugan.

13 juni 2009

Tidsfördriv

I väntan på bättre tider, en liten lista.

1. Hur gammal är du om fem år? 37
2. Vem var den senaste du träffade? Carina & Gitte
3. Hur lång är du? 1,71
4. Vilken var den senaste film du såg? "Night at the Museum II"
5. Vem ringde du senast? Min make.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?"Cocosbollsfabriken verkar nedlagd. =( Stod ingenting om flytt eller nåt heller. =( Puss å Kram!" till R.
7. Vad är dagens planer? Göra denna lista, bädda gästsängarna, åka en tur till stan, hämta två Vätterncyklare i Motala, laga mat till dito.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS, MSN
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta och lever ihop.

10. När såg du senast din mamma? 22 december 2008, så det var ett halvår sen.
11. Vilken ögonfärg har du? Bruna
12. När vaknade du idag? 0930
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja.
14. Vilken är din favoritplats? Sängen eller ofta en plats jag inte är på.
15. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkaren till exempel.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Mitt i livet, med min underbara familj.
17. Vad skrämde dig som barn? Det kommer jag inte ihåg.
18. Vem fick dig att skratta senast? Carina & Gitte, roliga personer de där. :)
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Båda, varför utesluta det ena för det andra?
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast utan, dock inte när vi har besök eller sover borta.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två, en till mig och en till min man.
23. Hur många landskap har du bott i? Tre. (Blekinge, Skåne och Östergötland)
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja det har hänt i min ungdom.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota eller skor, men inte barfota i skor.
26. Är du social? Jag tycker själv att jag är social.
27. Vilken är din favoritglass? Any glass...nästan. ;)
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Återgälda allt som jag pajjat samt de som hjälpt mig hittills i mitt miserabla liv.
29. Tycker du om kinamat? Nja, det funkar men det är sällan så smakrikt. Föredrar thai framför kina.

30. Tycker du om kaffe? Nej inte att dricka, men nyrostade kaffebönor luktar gott.
31. Vad dricker du till frukost? Vatten eller juice.
32. Sover du på någon särskild sida? Ja.
33. Kan du spela poker? Näe
34. Tycker du om att mysa? Jo, det gör jag väl.
35. Är du en beroendemänniska? Nä, tror inte det.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej, men min man fyller dagen efter mig. (close enough)
37. Vill du ha barn? JA. =)
38. Kan du några andra språk än svenska? Jo, två hyfsat ok iaf.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.

40. Föredrar du havet eller en pool? Beror på vilket hav eller vilken pool.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Andra.
42. Äger du dyra smycken? Nä, mina smycken är snygga framför dyra. Snyggheten sitter inte i priset.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Ett äpple.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Måste säga min make här med. Men det finns en del roliga människor i mitt fotbollslag, inga namn Engman. ;)
46. Välj ett ärr på din kropp? Shit, hela min kropp är ärrad. Har ett stort operationsärr på höger knä, efter en korsbandsoperation 1998.
47. Vad har du för ringsignal? Jamelia - "Beware of the dog".
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ligger nog något plagg i nån låda i föräldrarnas förråd.
49. Flirtar du mycket? Nej det kan jag inte påstå.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Trollet togs nånstans från Internet, godiset lånades från Webes hemsida.
51. Kan du byta olja på bilen? Byta?! Nä, det får någon annan göra, men fylla på är inte svårt.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej.
53. Vilken var den senaste bok du läste? "På smällen - Från A till Bebis" Ann Söderlund och Hanna Widell.
54. Läser du dagstidningen? Ja.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nja, Råd och Rön kommer inte så ofta. Funderar på att prenumerera på Språk däremot.
56. Dansar du i bilen? Nej.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? "7858, 7859"
59. När var du i kyrkan senast? Arthurs dop i April. Om inte friluftskyrkan i Vårdnäs räknas (utomhus), i slutet av maj var jag där på bröllop.

60. Vilka personer utmanar du? Vem som, som har för mycket tid.

4 juni 2009

Lite skön fotboll från ett av mina favoritlag - Råå IF, med musik av Urban Mind, ett lika skönt band, också de från Sundets Pärla.

30 maj 2009

Nog för ett tag

Fick kommentaren idag:
-Är inte du på Stockholm Marathon och springer? ;)

Men nej, nu får det vara bra, ett tag framöver. Nästa gång jag springer så ska jag minsann inte ha någon i mig, som knycker min energi. ;)

29 maj 2009

Blodomloppet 2009

Lagaktivitet, sprang således med mitt underbara fotbollslag - Maik. Det blev lite stressigt med uppvärmning och vi kom lite för sent till starten. Men eftersom det var digital tidtagning så fick vi ju iaf individuella tider klockade, från när vi passerade startbågarna.

Fem kilometer kändes ovanligt kort, måste jag säga, därmed inte sagt att jag ville springa längre. Jag vet inte om det berodde på min senaste löperfarenhet i GBG-varvet, som ju var väldigt långt i jämförelse, eller om det var för att jag sprang om så många som gick? (Eftersom vi ju var sena till starten.)

Hur som helst så tog vi oss i mål allihop, även jag och magen. Och jag sprang nästan hela loppet, utom de sista uppförsbackarna som fick forseras genom gång. Led inte av några krämpor just, inga skavsår och inga uttalade problem med höftböjarna som tidigare.

Nu får dock löparskorna vila ett bra tag, tänker bara använda dem för promenader hädanefter.

I april sprang jag totalt 5,4 km på en tid av 00h 35min 37sek. (Grav. månad 6)
I maj blev det totalt 33,7 km med totaltiden 04h 49min 49sek. (Grav. månad 7)
(maj = två lopp (21,1 km+5 km) och ett träningspass á 7,6 km)

Hej hängmattan! Nu kommer jag äntligen och håller dig sällskap! ;)

26 maj 2009

Men!

Helt underbara. De enda som fick stående ovationer i semifinalen.
Ta nu hem Talang 2009 Jakob m fl, ni får iaf min röst för talang har ni.

20 maj 2009

Namnsnurren! eller Vad ska barnet heta?

Jag hittade en namngenerator som slumpar fram namn utifrån föräldrarnas namn. Det som var spännande med denna var att det blev olika förslag om man bara modifierade namnen lite. Det vill säga om vi hade stavat våra namn på ett annat sätt. Jag var ju också tvungen att testa resultatet om vi hetat våra andranamn. Jag har dock tre namn och blivande pappan bara två, vilket ger ganska många kombinationer, speciellt som att mitt tilltalsnamn kan stavas på i alla fall två olika vanligt förekommande sätt och hans andranamn på en massa olika sätt. (Jag testade två olika stavningar utöver så som han stavar.)

Men vi börjar med de förslag som blev utifrån våra namn så som de stavas i våra pass. (Flicknamn, Pojknamn):

Våra tilltalsnamn gav: Ingegerd, Ivan
Våra andranamn gav: Zelda, Zlatan
Mitt tilltalsnamn/hans andranamn gav: Ingvor, Jan
Mitt andranamn/hans tilltalsnamn gav: Jarla, Jonny
Mitt tredjenamn/hans tilltalsnamn gav: Hedda, Hannes
Mitt tredjenamn/hans andranamn gav: Helga, Heinrich

Sen med annan staving på båda eller något av våra namn.
(Flicknamn, Pojknamn):

Tilltalsnamn
-> Ida, Ibrahim
Andranamn
-> Eulalia, Frans
-> Fatemeh, Gabriel
Tilltalsnamn+Andranamn
-> Jacqueline, Johan
-> Irmelin, Jesus
-> Inez, Ingolf
-> Irja, Jerker
-> Ingrid, James
Tredjenamn+Andranamn
-> Hillevi, Holger
-> Hermione, Henrik

Så tyckte generatorn. Vi tänker inte avslöja vad vi tycker mer än att jag kan lugna er med att det inte kommer bli vare sig någon Ingegerd eller Ingolf.

Vad tycker ni? Någon av namnen ovan som föll er i smaken, eller har ni andra roliga förslag? =)

18 maj 2009

Göteborgsvarvet 2009 - sjukt stolt!

Till de flestas förtjusning och någras förtret: Jag överlevde helgen!
Idag mår jag prima, som om jag aldrig utsatt min kropp för galenskapen. Men i lördags efter loppet (på kvällen) då gjorde det ont, ont, ont. På söndagen träffade jag en kompis, sen så fördrev jag tre timmar i Ullared. Idag, som sagt, inga men av min bedrift.

Hur gick loppet då? Jo alldeles utmärkt enligt eget tycke. Jag sprang, om än långsamt, och stannade bara tillfälligt vid vätskestationerna. Vid 7,5 km hittade jag vänner längs med kanten, som jag naturligtvis stannade och pratade med en stund, så bråttom i mål hade jag inte att jag inte hade tid för vänner. Vid den tidpunkten var jag vid gott mod och kände mig stark och starkare kände jag mig efter deras fina komplinger.

Vid 12 km började det bli ganska segt, jag fick stanna och stretcha för att kunna lunka igång igen. Jag gick och sprang om vart annat fram till 14 km, men där tog det tvärstopp. Vid var varje försök till annat än att gå gjorde det ont, ont, ont. Det gjorde ont i höftböjare och pubisbenet = massa foglossning!? Ganska plågsamt faktiskt. Jag bestämde mig för att det inte var lönt att göra några fler försök och gick resterande 7,1 km, upp för Avenyn, runt Götaplatsen, genom Linnestaden och så småningom in i mål.

Jag är sjukt stolt över att ha klarat av detta. Tiden är inte viktig, jag tog mig runt och i mål innan målet stängde och det var min enda målsättning.

Jag läste på nätet att höjdhopparen Stefan Holm gick in i väggen efter 14 km, precis som jag gjorde. Jag var gravid i vecka 30, vad var hans ursäkt? Han höll i och för sig ett mycket högre tempo än jag, men hans tid var inte så imponerande... endast sex minuter snabbare än min fjolårstid.

På kvällen kunde jag knappt gå. Trappor och minsta uppförsbacke var hemska. Jag unnade mig ett bad hos de vänner jag bodde hos och satt med skön vetkudde i knät.

Söndagen kändes helt annorlunda. Visst kände man sig lite sliten, men jag hade inte alls lika ont som kvällen innan. Jag kunde gå utan problem även om jag var lite trög i starterna. Jag ringde en gammal fotbollsvän från Råå, som flyttat till Gbg, och träffade henne över en fika. Mycket trevligt. Sedan tog jag, som sagt, bilen ner till Ullared och gick och shoppade i tre timmar. Naturligtvis bara saker vi behövde. ;) Efter det hemfärd, ja jag körde hela vägen dit och hem själv och det gick hur bra som helst, trots helgens tidigare bravader.

Säg den gravida i v 30, förutom jag, som orkar med allt detta? *skryta* Men jag kan väl tillägga att jag nog inte kommer att göra om detta, men man ska väl aldrig säga aldrig för jag är en galen kvinna.

Nästa år vill jag se DIG på startlinjen. ;)

13 maj 2009

Utlovade bilden.

Den utlovade bilden på mitt jordgubbsland:


Kan meddela att plantorna trivs utmärkt bra och att det nog kommer bli läckra bär redan i sommar. I alla fall så skjuter de gladeligen nya blad och några av dem har redan blommor.
De blå Lobeliorna och penseérna, som jag planterade i krukor i samma veva som landet gjordes, lever och frodas de också. Jag kanske har gröna fingrar trots allt?

8 maj 2009

Östria vs Maik

Funderingar kring helgens derbymatch mot mitt förra fotbollslag.

1. I "inför matchen"-texten och i huvudnyhetens inledning skrivs direkt om min roll som assisterande tränare och att detta skulle vara en "tändvätska" för vårt motståndarlag.

Reflektion: Det är intressant att en assisterande tränare känns mer hotfull än själva laget, för laget i fråga. Sen är det också ett tydligt bevis på att den som skrivit texten, förmodligen har stor respekt för mig, trots att han inte gillar mig som person. Underförstått så är han mycket medveten om min kapacitet som spelare/ledare, men vill helst förneka det. Det kallas respekt! ;)

2. I ett normalt fungerande lag behöver man inte understryka att stämningen och sammanhållningen är god i laget. I ett normalt fungerande lag så är det en självklarhet, som inte behöver påpekas för andra. Jag är glad att jag bytte lag.

Reflektion: Att behöva skriva såna saker tyder, för min del, på att stämningen kanske inte är så god eller iaf inte har varit det. Att tränaren måste intala sina spelare att så är fallet, för att ingjuta någon slags god stämning och undanröja den dåliga?

Jag upplevde stämningen förra året som semigod. Den var säkert utomordentligt bra i delar av laget, men som helhet, sett till hela laget fungerade det inte alls. Hela gruppen ska fungera tillsammans, inte bara smågrupper i gruppen, det är det som är poängen med lagsport. Man kan ju hoppas, för lagets skull, att det har ändrats, men jag trivs bättre i nya laget, oavsett om vi leder serien eller ligger sist i tabellen.

Östria vs Maik!? Helt klart Maik.

Forza svart/vit! Forza Maik!

5 maj 2009

Projekt J

Jag har glömt att berätta att mitt projekt är färdigt.
Jag har grävt ganska länge på en grop i trädgården, men nu är den alltså färdig. Jordgubbslandet står och glänser i solens sken (ja inte just idag, men när det var färdigt). Det blev jättefint och plantorna verkar inte ha tagit skada av att ligga i en plastpåse knappt en vecka.

Nu ser vi med tillförsikt fram emot en jordgubbs- och smultronrik sommar. Om jag kommer ihåg ska jag lägga upp en bild.

28 april 2009

Gjorde min dag!

Idag var jag på den lokala stora affären för växter och trädgårdsartiklar, för att handla prylar till den kommande jordgubbshörnan. (Tack svärmor för plantorna.)
När jag stod där vid alla hundra jordsorter (ja, många var det iaf) och precis hade bestämt mig för vilken sort som var bäst för ändamålet. Ja, då kom det fram en man och erbjöd mig sin hjälp att lasta säckarna "till en så vacker kvinna".
Visst blir man glad när man får höra sådant av främmande människor. Inte bara att man erbjuds hjälp, vilket sällan händer, utan att man är vacker. Det gjorde absolut min dag.

26 april 2009

Pollen

Jag tror jag har gått och blivit pollenallergiker.
Jag nyser och min näsa rinner som aldrig förr. :(

20 april 2009

Vi vann!

Gårdagen gick i fotbollens tecken.
Efter att ha jobbat några timmar i trädgården med bortforsling av ris från förra veckans skövling så "flydde" jag till fotbollsplan.

Jag tittade först på matchen mellan LFC och Stattena. Den matchen går inte till historien som den mest välspelade eller mest underhållande, men solen värmde gott på läktarplats. Sen var det synd att mina vänner, och före detta lagkamrater från Råå IF, inte var med och spelade. Både Elin Borg. och H.J. var skadade. :( Krya på er.

Hur matchen gick? Tja, Stattena tog ledningen efter schabbel i LFC försvaret. Inte förrän i andra halvlek kunde LFC kvittera till 1-1 genom Jessica Landström. Den trevliga kvinnan bredvid mig, som jag suttit och pratat med en stund, blev mycket glad. (Ovanligt social och öppen för en linköpingsbo tyckte jag.) Det visade sig vara Jessicas mamma. :) (Tack för chokladen, förresten!)

I 85:e minuten nånting, smäller Caroline Seger in 2-1 målet för LFC på en hörna. Nu trodde de flesta att LFC skulle ta hem 3-poängaren, men skam den som slutar spela. På övertid (92:a minuten) rivs en Stattenaspelare ner i straffområdet och straff tilldöms. Den sätter de säkert i Lundgrens vänstra hörn, 2-2 var ett faktum, och Stattena jublade som om de vunnit matchen. Med all rätt såklart.

Sen var det dags för vår egen seriepremiär mot Brokind/sturefors.
Efter en bedrövlig första halvlek och underläge med 0 mot 2, så tog vi oss samman och vände på matchen. Vi vann rättvist med 3-2 och inkasserade årets första trepoängare. Utförligt matchreferat finns på vår hemsida: http://www.laget.se/maikdam. Ett väldigt bra skrivet referat om jag får säga det själv. ;)

17 april 2009

Bra och blä

Idag var jag på stan med en vännina. Solen sken och var på sitt bästa humör. De är så trevligt också nu när alla uteserveringar börjar öppna och folk kommer ur sina lägenheter och hus. Alla verkar så glada nu när solen och våren äntligen är här.

Det som inte är lika trevligt är alla dessa medlemsvärvare som också ger sig ut på gator och torg. Jag vet inte hur många som "attackerade" mig på min vandring genom vår lilla stad, en nätt liten tripp på cirka fem minuter. Det var Greenpeace, Rädda Barnen, 3 med flera. Nej, jag är inte intresserade av "en minut bara" med er. Hade jag varit det hade jag själv gått fram och tagit kontakt. Tycker det är ganska jobbigt att bli påhoppad och tvingad att förklara att man inte är intresserad, att man inte vill ha ett annat abonnemang till telefonen, eller att jag helt enkelt inte har lust att ödsla min överflödiga tid med dem.

Nä, jag njuter hellre av en glass i solen och i goda vänners lag.Färre medlemsvärvare och mer glass åt folket!

15 april 2009

Ett steg närmare.

Idag så skrev jag så min sista teoridel till taxiförarlegitimationen, kartprovet. Vi hade generösa 120 minuter på oss att klara fyra fallbeskriningar á fyra frågor + fyra testfrågor. Alltså 20 frågor totalt varav fyra inte räknas. Jag var väl klar efter halva tiden, typ. Att läsa kartor är inte min svaga sida.

Jag fick fallfrågor som rörde städerna/områdena; Gotland, Linköping, Luleå, Göteborg och Malmö. Linköping kändes underligt att räkna på. Jag känner till staden så pass bra att jag vet ungefär vilka vägar man bör köra eller inte köra. Men frågan var ju hur Vägverkets test räknade?

Hur som helst. Jag fick 14 rätt av 16 vilket var godkänt. (Elva rätt hade räckt.)
Jag får dock aldrig reda på vilken stad som var kontrollfrågor, men det måste vara någon av Luleå, Linköping eller Malmö. För jag hade ett fel på en gotlandsfråga. (nån kund som skulle till en jäkla golfbana norr om Visby) samt en göteborgsfråga (hur långt det var kvar till målet efter att man hade svängt av en viss väg).

Nu återstår bara uppkörningen. Jag tar inte ut något i förskott, men köra bil kan jag. Men det kan ju dyka upp fordonskännedom eller specialkörning, som man inte kommer ihåg hur man ska hantera, exempelvis skolskjutsning. Står inte så mycket om sånt i litteraturen, men det som står tror jag att jag kan. Ska bara letas fram ur hjärnan vi rätt tillfälle. ;)

PS. Jag fick ett exemplar av kartboken där alla mina orter och sådant var markerade. Tack snälla du som var före, i och med det hittade jag ännu lättare i karta och register. Tokigt att det råkade vara samma frågor.

2 april 2009

2/4 den 2/4

Så har man skrivit de två första proven av fyra för taxiförarlegitimation. Den första delen var Säkerhet & Beteende och jag klarade den galant med 33 rätt av 35 möjliga. (De fem kontrollfrågorna får man inte veta resultatet av.) Det andra provet hette Lagstiftning, den var jag lite mer orolig över då jag har haft problem med att räkna på vilotiderna.

Och mycket riktigt, det provet gick inte alls lika bra om det första. Jag hade däremot marginalerna på min sida och lyckades pricka in 28 rätt av 35 möjliga. Godkänt låg på 26 rätt. Så i och med dagens lyckade resultat är jag halvvägs till mitt taxileg. Att jag sedan också fortfarande är 100-procentig på vägverkets kunskapsprov gör inte saken sämre. (Att klara på första försöket menar jag.) Jag har tidigare skrivit för både B-behörighet och A (motorcykel).

31 mars 2009

Sömniga Sune

Sömniga Sune i Sjusovarlunda
för trött för att titta
för trött för att blunda.
För trött för att äta
för trött för att dricka
för trött för att gitta
att sitta och nicka.

Sömniga Sune han låg på sitt öra
för trött, för han hade
för litet att göra.
För trött att försöka
förhålla sig vaken -
för trött för att somna
och sova på saken

//Lennart Hellsing

25 mars 2009

Svettig analys

Vill man smälta in på Friskis&Svettis medelpass i Lkpg, ska man vara kvinna, i valfri ålder, och klä sig i svarta byxor.

Deltagarna
Sneglade lite på sammansättningen av folk idag på träningen. De flesta är ju kvinnor i varierande ålder, men det är också flera män. Jag räknade nog till en 10-15 stycken med Y-kromosom i sin genuppsättning. Det är kul. Åldern på deltagarna är från 16 till säkert 70+.

Byxorna
De flesta har byxor som slutar precis under knät, men det finns också en hel del med hederliga shorts. Färgen är till 95% svart, någon mörkt grå, men det räknas också till den svarta skaran. Fem personer hade ljusgrå byxor/shorts. Tre mörkblå dito. En tjej hade gröna shorts och jag hade kornblå. :)

Tröjorna
Vad beträffar överdelen så har alla män nästan uteslutande t-shirt. Kvinnor föredrar tydligen slimmade tighta toppar. (Man kan undra varför när många klagar över hur de ser ut, syftar på de s.k. lovehandels etc.) Färgerna är många, men svarta dominerar om man skulle göra diagram av representerade färger. Gemensamt, oavsett färg, är att de flesta dock är enfärgade. De är ytterst få som klär sig i röd tröja... kanske för att ledarna på Friskis&Svettis har helröda kläder...men de finns.

Så ta på dig ett par svarta byxor, en valfri tröja och häng med på ett pass! :)

24 mars 2009

Somewhere

Jag är väl inte så jätteförtjust i sången "Somewhere Over the Rainbow", men versionen från reklamfilmen för Stiftelsen Min stora dag får mig att ständigt gå och nynna på den. Den har ett så skönt sound och trevlig rytm. Artisten heter Israel Kamakawiwo'ole och det hade jag aldrig vetat om inte den allvetande google sagt det till mig.



Kanske kan detta klipp spelas utan upphovsrättsliga krav, så ni får höra sången menar jag. Denna version har dock ett inslag av "A Wonderful World", vilket inte klippet ovan har.

18 mars 2009

Våren är här!

Jag läste i tidningen idag våren är här. Det är ett påstående som jag vill tro på. Enligt SMHIs definition för att våren ska vara här så ska dygnstemperaturen vara mellan 0 och 10 grader, minst sju dygn i sträck. (Dessutom får detta inte infalla före 15/2.)

Läs mer på: http://www.smhi.se/cmp/jsp/polopoly.jsp?d=103&a=40279&l=sv

Enligt kalenderindelningen börjar våren 1 mars och sommaren 1 juni oavsett väderlek och temperatur.

Så visst måste våren äntligen vara här! Bara det att det fortfarande är ljust klockan 18, får en att tro på våren och sommaren kommer tillbaka till oss iår igen.
Någon som vill fira med en glass? :D

(Men jag räknar med några bakslag till, vi har ju den oberäkneliga månaden april framför oss, som vi måste ta oss igenom.)

16 mars 2009

F&S

Idag köpte jag mig ett friskis och svettis kort. Nu ska här motioneras. Eftersom skivstångspasset, som är det roligaste, måste bokas typ en-två vecka i förväg så får jag tillsvidare nöja mig med gympa.

Idag hoppade jag på ett pass som hette "bas". Blev grymt besviken, det var inte ett dugg utmanande, knappt pulshöjande alls. När passet var slut hade jag knappt svettats någonting. En timmes uppvärmning helt enkelt.

Så eftersom jag var uppvärmd så blev jag kvar i hallen och deltog i nästa pass också. Det var mer i min stil, och hette "medel". Rörelserna var ungefär desamma som i det tidigare passet men tempot var högre. Nu fick jag upp flåset och fick torka en och annan svettdroppe. Får jag bara några gånger på mig ska jag nog lyckas kombinera ben och armrörelser också. ;)

Det är gött att träna! Utan motion klättrar jag på väggarna av rastlöshet.

13 mars 2009

Du lever i våra minnen.

Idag var jag på begravning. :( Det är så sorgligt med människor som dör. Extra tragisk är det när de går bort i förtid. Jag kände inte personen speciellt bra, men jag har viss koppling till familjen då man kan säga att det var genom fadern i huset jag träffade min man. Allt var slump och tillfälligheter, att vi ens lärde känna dem.

Begravningen var fin på alla sätt och vis. Jag sörjer med familjen, då mamman lämnar efter sig man och fem (iof vuxna) barn samt en bunt barnbarn. Även hennes föräldrar var med på begravningen och så ska de ju inte heller vara, att ens egna föräldrar överlever sina barn.

Vila i frid A. M.
* 8/2 1958
† 28/2 2009

En av sångerna som spelades under begravningscermonin var You've Made Me So Very Happy av Blood Sweat & Tears. Då blev det svårt att hålla tårarna borta, för man tänkte på familjen och hur de känner för varandra. Jag fick även tankar på hur oerhört lycklig man är över sin livskamrat och att någon just har förlorat sin livs kärlek. :'(

10 mars 2009

Investering i mig själv.


Har försökt att ta tag i mitt liv genom att fortbilda mig.
Hakade på en kurs till att ta taxiförarlegitimation. Så nu har jag minsann investarat i mig själv lite. Även om det inte leder till en fast tjänst så kanske man kan få extraknäck som chaffis. Det ser ju bra ut i CVt om inte annat. ;)
Ska bara klara de tre proven och uppkörningen först...

9 mars 2009

Gran Torino


Var på förhandsvisning av filmen Gran Torino i afton.
Den var klart bättre än vad jag hade förväntat mig. Trots att det var en film av genren drama så skrattade vi större delar av filmen. Gå och se den om ni har möjlighet.

7 mars 2009

Färg



Vi borde ta tag i våra rum som vi vill fixa till. Det gäller främst gästrum och tvättstuga. Någon som är driftig och inredningskunnig som vill hjälpa oss!?

5 mars 2009

Xet

Hittade en Nemi-strip i mitt "Nemi-arkiv". Den var så igenkännande, jag hade nämligen ett x som var precis så här. Vi hann iof bara dejta två gånger ist för som i Nemis fall tre. Behöver jag säga att det inte blev nåt mellan oss... tack och lov.
Flera år senare när jag lärde känna min makes vänner (som ju nu är våra vänner) har jag fått reda på att en av dessa också dejtade, eller till och med var ihop med, samma person. Hon var inte tillsammans med honom särskilt länge hon heller. ;)



4 mars 2009

Vi som skulle vara duktiga.

Så skulle man vara duktig och spontanidrotta lite, röra på fläsket för att känna sig nyttig och käck. Så vi (maken och jag) begav oss till en träningsanläggning här i stan, vi var dessutom ute i god tid för att försäkra oss om att få plats. Men icke, det fanns minsann inte en enda plats kvar, för i den här staden då ska man visst boka in sig flera veckor i förväg.

Okej då, vi skiter i detta och tar oss till plan B, vår lösning just utifall det skulle vara fullt. Vi åkte därför till ortens centrum för racketsporter och tänkte att en timme badminton skulle gör oss gott. Men det var bara att vända i dörren. Allt var fullbokat, alla badmintonbanor, alla tennisbanor och alla squashbanor. Nej, det fanns visst en ledigt tid på en squashbana kl 21... men vi orkade inte vänta tre timmar på den.

Vi tröstade oss med att svänga förbi ett thaihak och inhandlade oss varsin thailändsk currygryta ist. Så det blev tyvärr inte så mycket fettförbänning idag, vi la på oss lite istället. Men det var gott och vi blev på bättre humör efter att ha varit en hel del arga på staden.

Denna staden suger på många sätt. Spontanidrottande är tydligen inte något man ska ägna sig åt. Nej, det måste planeras in flera veckor, ja kanske flera månader i förväg. Fy för det.

26 februari 2009

Taxipriser

Varje gång jag åker taxi, som ju i och för sig inte händer allt för ofta nuförtiden, vilket har olika orsaker. Tittar jag på den där stora klisterlappen med prisinformation, som sitter i bilen. Jag försöker febrilt räkna ut hur mycket resan ska kosta, för taxametern den brukar ticka på i ett rasande tempo. Men jag får aldrig till det. Nu vet jag varför.

För att kunna räkna ut den någorlunda kostnaden behöver man några parametrar som man oftast inte har en aning om när man sätter sig i bilen.
Den första är hur långt man ska åka och den andra är restiden.

Hur lång tid det kommer ta beror ju på hur fort man kör i medelhastighet samt hur många stopp det blir på vägen. Det är inte så lätt att i förväg räkna ut t ex hur många rödljus man behöver stanna för och bor man en bit utanför stan, som jag, så blir det ju också olika hastigheter att ta med i beräkningen. Stad resp landsväg.

För en trött hjärna bli det helt enkelt för många siffror att hålla reda på, och det blir ju inte enklare av att taxibolagen skriver ut sitt pris i kronor/timme istället för kronor/minut. (Det är sällan jag åker taxi i timmar, om ens halvtimmar.)

Nåja, jag roade mig med att surfa in på taxibolagens hemsidor och räkna på priserna, helt enkelt för att se vilket bolag som var billigast vid olika tidpunkter på dagen. Med ett snyggt excelark hade jag nu svaret.

Sedan hittade jag en finfin sida som heter www.taxipriser.se, där de gör prisjämförelser mellan olika bolag. De räknar på en typisk resa, som är 10 km och tar 15 minuter. (Inte alls långt ifrån den resa jag räknar på, som är 15 km och tar ca 15 min.) Taxipris säger att deras typresa med billigaste taxibolag kostar 226 kr dag och kväll (fre 2100) 264kr. Det intressanta är att mina uträkningar (med samma avstånd) inte hamnar på samma siffror, konstigt nog...238kr resp. 283kr. Det är inga stora skillnader, tolv resp. nitton kronor, men i alla fall. (Och ja, jag räknar på rätt sätt, men det är möjligt att det specifika bolaget har en mer lokal taxa än vad som står på deras hemsida.) Men vi är överrens om att det är det billigaste iallafall.

Nu vet jag en gång för alla vad en resa hem kostar på ett ungefär. Jag vet således om jag blir lurad eller inte. Det är bra!

Kuriost vetande:
*Det billigaste bolaget, för mig, att åka med är inte det bolag taxipris.se säger, utan ett konkurrerande bolag som ger studenter 20% rabatt.

*Min längsta taxiresa varade i 3½ timme, ca 25 mil och kostade 100 kr för fyra personer. (Behöver jag säga att vi prutade oss till den i Thailand. ;) I min stad med billigaste bolag, billigaste tid hade resan kostat 4048,50 med dagens taxa.)

1 februari 2009

Här kommer två Elvis-serier som jag tillägnar mina föräldrar. :)


Nästa serie tillägnas mig själv.

30 januari 2009

Arg.

Ärlighet varar fanimej inte längst.
Det man bestraffas med för att man är ärlig är merabete, byråkrati och massor med strul. Varför kan aldrig någonting var enkelt och utan problem?

29 januari 2009

Fler kvinnor i toppen

Läste på mialitens blogg (en klok och kul kvinna i min bekantskap) om ett kedjebrev hon hade fått. Jag är också en person som inte gillar kedjebrev, men detta var nog lite viktigt ändå. För varför är det så att alla toppjobb inom politik och sånt besitts av män? För det kan ju inte vara så att det inte finns kompetenta kvinnor, det gör det. Felet måste ligga någon annanstans. Jag har inget emot män och jag kallar mig inte feminist, men på något sätt verkar männen hålla varandra om ryggen.

Eftersom jag inte fått mailet litar jag på att mialiten citerat rätt i sin blogg och kopierar därmed innehållet rakt av:

"EU och kvinnorna! Ett viktigt upprop!
Inom det närmaste året ska fyra tunga positioner inom EU tillsättas:
en permanent ordförande för Europeiska rådet, en representant för utrikes- och säkerhetspolitik, en talman för parlamentet och en ordförande för kommissionen.

I dagsläget är ingen kvinna aktuell för någon av dessa poster. Det är dags för förändring! Om uppropet får minst en miljon underskrifter så måste EU-kommissionen ta upp frågan, enligt principen för deltagandedemokrati i Lissabonföredraget. Tycker du att det är hög tid att få in fler kvinnor på de högstapositionerna i EU, skriv under genom att gå in på länken nedan! Glöm inte att skicka vidare till alla dina vänner och bekanta... http://www.femalesinfront.eu/default.asp?view=front "

Och precis som mialiten skickar inte jag heller massmail vidare, men som hon sa "läser du här så får du skylla dig själv". Så gör som du vill för en ev. förändring i frågan!
Min underskrift blev iaf nummer 149277.

24 januari 2009

Kärleksförklaring

Jag måste får säga det:
Jag älskar er mitt nya lag. <3
Ni är det goaste laget jag spelat med i Östergötland på länge. Skön sammanhållning och glada positiva människor. Jag blir er trogen i många år framöver, om det förblir så här bra.

Forza svart/vit!
Forza MAIK!

23 januari 2009

Hämnden är ljuv

Såg precis på AFV (American Funniest Homevideos). Jag tror jag skulle skratta ihjäl mig när jag såg ett av finalbidragen. Det var bara bra. Synd att det bara kom tvåa.

Ta en titt själva, en lite omvänd jackass kan man säga. ;)


20 januari 2009

Magisk MangoMix

Wiihiii! Äntligen har jag hittat den rätta ingrediensen.
Jag gillar fruktsmoothies. Jordgubb och hallon tilhör de som jag gör med framgång hemma. Men varje gång jag är i Göteborg så beställer jag en med mangosmak på kaféet i Kompassen, och den är sååå god. Jag har försökt att göra egna mangosmoothies hemma med alla möjliga sorters mango. Jag köpte först frusna mangobitar i påse utan något vidare resultat. Jag testade färsk mango men den blev inte alls god.

Men så på senaste besöket i Gbg så tjuvkikade jag för att se vad de hade för magisk ingrediens som jag inte hittat. Det visade sig då att de, förutom is och yoghurt, hade i nån slags puré. Aha! tänkte jag, jag måste nog botanisera lite efter mangopuré. Slug som jag är ( ja ,det händer att jag får snilleblixtar) styrde jag mina steg till barnmatshyllan och där stod den, den magiska ingrediensen. Smoothiesen blev just så god som jag ville ha den.

Litet recept på mangosmoothies (1 stort glas):
  • Några isbitar (3-4st)Fet
  • Lite mjölk (någon deciliter eller två)
  • Mild vaniljyoghurt
  • En liten burk mangopuré
Mixa.
Häll upp i glas.
Njut.