Tredje gången(året) gillt. :)

25 september 2009

Sömnmedel

Funderar på om jag producerar sömnmedel i brösten nu när jag börjat träna igen? I alla fall så sov dottern mellan 22 och 06 i natt, utan nattmatning. Det är åtta timmar. När hon vaknade vid sex fick hon mat, låg och bökade en stund, fick ny blöja samt mer mat, sen sov hon ytterligare två timmar. Så idag känner jag mig ganska utvilad.

Eftersom jag inte varit på stan denna vecka (ironi, har varit där alla dagar utom onsdag), så tänkte jag bege mig dit. Ska på lunchdate med barnets far, sedan blir det shoppa det jag totalt glömde av igår. Skulle handlat en till sport-BH till mig, istället kom jag hem med en söt tröja för en ettåring (ligger således på tillväxt), en pyjamas barnet kan ha om någon månad eller två samt ett par strumpor. Tror jag tycker det är roligare att handla till andra jag. Och nu har jag ju en liten kärlek som är värd allt fint i världen.

24 september 2009

Back on track

Jag har kommit igång med träningen igen och det gillar jag. Så himla roligt att spela fotboll, synd bara att säsongen är över.

Det känns att man inte har spelat på ett tag. Framför allt är det konditionen som fattas mig, resten sitter i ryggmärgen. Sen så tycker vissa muskler att det var för länge sedan de var aktiva. Blir mest trött i ryggen samt att musklerna runt mitt opererade knä verkar ha förtvinat en del. Men någonstans måste jag börja om jag ska göra comeback. Det är tungt nu, men om jag bara är envis och ihärdig så kommer både styrka och kondition att komma tillbaka, det är jag helt säker på.

Dessutom har jag redan anmält mig och betalat en startplats i Göteborgsvarvet 2010. Så jag har två saker att träna för nu under vinterhalvåret.

23 september 2009

Godis

Gaaah! Jag tror jag har blivit beroende. Fatta hur gott det är med vingummin, men det måste vara Bassett's. Det kanske inte var så smart att frossa vingummin samma kväll vårt barn föddes. Det kanske är så att vingummin får mitt undermedvetna att känna samma lycka som jag kände då!? Får tygla mig och inte köpa hem mer, mest för att det inte är så särdeles nyttigt. Men gott är det. =)

20 september 2009

Sova bör man...

Ibland förstår jag mig inte på min dotters sovvanor/sovrytm. Oftast somnar hon för natten mellan 2130 och 2330. Sedan vaknar hon någonstans vid 0230 och 0430 och vill ha mat och/eller ren blöja. Det blir i runda slängar fem timmars sammanhängande sömn innan hon protesterar.

Men så finns det nätter som i natt (mellan lör-sön) då hon somnar runt 2230 och vaknar först vid 0530. Det är sju timmar! Hon får en liten klapp på huvudet (eller napp) och somnar sedan snällt om, utan ett knyst, till klockan 0730. Nio timmar nästan i sträck utan mat! Kan det verkligen vara bra eller normalt för ett spädbarn (1 ½ månad), som har en tillväxtkurva maximus och som behöver energi för att växa?

Hur som helst tycker vi föräldrar att det är skönt att sova så man ska väl inte klaga. Och barnet verkar ju inte må dåligt heller. Jag vill ju inte väcka och tvinga henne att äta mitt i natten bara för att hon normalt sett brukar vilja ha mat. Och hon säger minsann ifrån när något inte är bra.

Det lustiga med kråksången är hon under dagen sovit ganska mycket också. Klok blir jag inte på denna plötsliga sovvilja. Och regelbundet sker det inte heller, utan då och då.

Har det något med tillväxtperioder att göra, eller hur ska man förklara det?

19 september 2009

Lattemamma!?

Helt plötsligt blev det lite intressant att bli lattemamma. Synd bara att jag inte tycker om kaffe. Men jag går gärna och fikar och beskådar andra mammors lattekonst.

18 september 2009

Mysig marknad med mat

Nu har den där mysiga matmarknaden kommit till stan igen. Jag trivs att vara där bland folkvimlet. Dessvärre så var musiken lite för hög denna gången, vilket jag inte minns att den var förra gången, i början av sommaren.

Hur som, så blev det lite inköp denna gången också. Italienska småkakor och baklava precis som förra gången. Det blev inga orkideér idag däremot en bit nougat med kokos, ska bli spännande att smaka. Sen stod jag nog i marknadens längsta kö för att köpa spansk paella. Men det var värt väntan för det var supergott. Därefter unnade jag mig churros. Så det blev en helspansk middag.
När jag gick från marknadsståndet med mina churros, hörde jag en grabb säga följande:

"Där har de sån där friterad efterrätt... korvarna där."
Det var nog tur för grabbens sällskap att h*n såg vad det var han menade. För det finns en hel del efterrätter som är friterade, till exempel kinarestaurangernas paradrätt. Man kan inte var nog så specifik när man ska berätta något.

Att tillägga är:
• Det var lättare att gå på marknaden förra gången... utan barnvagn.
• När jag hade ätit klart mina churros var halva jag full med florsocker. Jobbigt med mat som mjällar av sig.
• Jag längtade bort, ner till kontinenten, denna gången också.

Mitt blogginlägg från förra gången det var marknad, hittar du här.

14 september 2009

Avsändare okänd.

Idag kom det paket från USA, från för mig okända människor. (Det stod ju avsändare på paketet.) Eftersom min bättre hälft inte var hemma och paketet var adresserat till oss båda, tog jag mig friheten att öppna det. I fanns ett snöre med klädnypor och med dessas hjälp satt fina bebiskläder och leksaker. Ett klädstreck helt enkelt. Att inte jag kommit på den roliga idén. :) Helt klart något jag ska komma ihåg och verkställa när jag ska ge bort present till en nyfödd.

Jag ringde genast min mor och frågade om hon visste vilka NN var. (Mina föräldrar känner så många ute i "stora världen", vilka kanske ville uppvakta.) Men mor hade ingen aning. Så då ringde jag och störde maken, mitt i lunchen, och han visste precis vilka det var som sänt oss gåvan. Puh, vilken tur! Blev ju smått förvirrad av presenter som dyker upp sådär av okända.

Det visade sig vara en arbetskamrat från USA-kontoret som nåtts av den glada nyheten om I. De var så glada för vår skull. Så här stod det på det medföljande kortet:

"L. and I were absolutely thrilled to find out about the birth of I.. We have 3 boys, ourselvs, and know what a blessing children are.
Please accept these gifts as a token of our happiness. I hope they fit, because it will be very difficult to return them (ha, ha).
Warmest Regards
The NN's"

Och jag kan meddela att kläderna kommer att passa. För den angivna storleken på kläderna var 18 månader(!). Snigelpost och över Atlanten i all ära, men så lång leveranstid behöver man nog inte räkna med. ;)

(R. berättade för mig att jag i alla fall träffat en av dem, när vi var över till USA för några år sedan.)

I. och hennes föräldrar tackar alla så hemskt mycket för alla fina gåvor och presenter, som I. fått i samband med sin födelsedag.

Tack! Tack! Tack!

6 september 2009

Naken juice

Nu var det visst ett tag sedan jag bloggade. Ber om ursäkt för det men det finns ju någon viktigare som tar min tid. Visst jag har tid för annat än henne, men jag prioriterar inte bloggen så högt dessutom har jag inte haft något att berätta. Blir lite tjatigt om jag bara ska skriva om världens mest underbara lilla tjej.

Idag ville jag berätta att jag upptäckt att Lkpg har fått en Naked Juicebar. Första gången jag sprang på denna ädla inrättning var så nyligen som i somras. När jag gick in på deras websida upptäckte jag att kedjan inte fanns på så många ställen i landet, inte ens i Gbg.

Så jag är otroligt glad att någon driftig öppnat en bar i just vår stad. Nu har jag möjlighet att prova fler drycker på menyn. Hittills har jag bara druckit deras smoothie "Mango Mania" och den är otroligt god, mycket bättre än min egna mangosmoothie.

Vi ses i baren!