Tredje gången(året) gillt. :)

31 mars 2009

Sömniga Sune

Sömniga Sune i Sjusovarlunda
för trött för att titta
för trött för att blunda.
För trött för att äta
för trött för att dricka
för trött för att gitta
att sitta och nicka.

Sömniga Sune han låg på sitt öra
för trött, för han hade
för litet att göra.
För trött att försöka
förhålla sig vaken -
för trött för att somna
och sova på saken

//Lennart Hellsing

25 mars 2009

Svettig analys

Vill man smälta in på Friskis&Svettis medelpass i Lkpg, ska man vara kvinna, i valfri ålder, och klä sig i svarta byxor.

Deltagarna
Sneglade lite på sammansättningen av folk idag på träningen. De flesta är ju kvinnor i varierande ålder, men det är också flera män. Jag räknade nog till en 10-15 stycken med Y-kromosom i sin genuppsättning. Det är kul. Åldern på deltagarna är från 16 till säkert 70+.

Byxorna
De flesta har byxor som slutar precis under knät, men det finns också en hel del med hederliga shorts. Färgen är till 95% svart, någon mörkt grå, men det räknas också till den svarta skaran. Fem personer hade ljusgrå byxor/shorts. Tre mörkblå dito. En tjej hade gröna shorts och jag hade kornblå. :)

Tröjorna
Vad beträffar överdelen så har alla män nästan uteslutande t-shirt. Kvinnor föredrar tydligen slimmade tighta toppar. (Man kan undra varför när många klagar över hur de ser ut, syftar på de s.k. lovehandels etc.) Färgerna är många, men svarta dominerar om man skulle göra diagram av representerade färger. Gemensamt, oavsett färg, är att de flesta dock är enfärgade. De är ytterst få som klär sig i röd tröja... kanske för att ledarna på Friskis&Svettis har helröda kläder...men de finns.

Så ta på dig ett par svarta byxor, en valfri tröja och häng med på ett pass! :)

24 mars 2009

Somewhere

Jag är väl inte så jätteförtjust i sången "Somewhere Over the Rainbow", men versionen från reklamfilmen för Stiftelsen Min stora dag får mig att ständigt gå och nynna på den. Den har ett så skönt sound och trevlig rytm. Artisten heter Israel Kamakawiwo'ole och det hade jag aldrig vetat om inte den allvetande google sagt det till mig.



Kanske kan detta klipp spelas utan upphovsrättsliga krav, så ni får höra sången menar jag. Denna version har dock ett inslag av "A Wonderful World", vilket inte klippet ovan har.

18 mars 2009

Våren är här!

Jag läste i tidningen idag våren är här. Det är ett påstående som jag vill tro på. Enligt SMHIs definition för att våren ska vara här så ska dygnstemperaturen vara mellan 0 och 10 grader, minst sju dygn i sträck. (Dessutom får detta inte infalla före 15/2.)

Läs mer på: http://www.smhi.se/cmp/jsp/polopoly.jsp?d=103&a=40279&l=sv

Enligt kalenderindelningen börjar våren 1 mars och sommaren 1 juni oavsett väderlek och temperatur.

Så visst måste våren äntligen vara här! Bara det att det fortfarande är ljust klockan 18, får en att tro på våren och sommaren kommer tillbaka till oss iår igen.
Någon som vill fira med en glass? :D

(Men jag räknar med några bakslag till, vi har ju den oberäkneliga månaden april framför oss, som vi måste ta oss igenom.)

16 mars 2009

F&S

Idag köpte jag mig ett friskis och svettis kort. Nu ska här motioneras. Eftersom skivstångspasset, som är det roligaste, måste bokas typ en-två vecka i förväg så får jag tillsvidare nöja mig med gympa.

Idag hoppade jag på ett pass som hette "bas". Blev grymt besviken, det var inte ett dugg utmanande, knappt pulshöjande alls. När passet var slut hade jag knappt svettats någonting. En timmes uppvärmning helt enkelt.

Så eftersom jag var uppvärmd så blev jag kvar i hallen och deltog i nästa pass också. Det var mer i min stil, och hette "medel". Rörelserna var ungefär desamma som i det tidigare passet men tempot var högre. Nu fick jag upp flåset och fick torka en och annan svettdroppe. Får jag bara några gånger på mig ska jag nog lyckas kombinera ben och armrörelser också. ;)

Det är gött att träna! Utan motion klättrar jag på väggarna av rastlöshet.

13 mars 2009

Du lever i våra minnen.

Idag var jag på begravning. :( Det är så sorgligt med människor som dör. Extra tragisk är det när de går bort i förtid. Jag kände inte personen speciellt bra, men jag har viss koppling till familjen då man kan säga att det var genom fadern i huset jag träffade min man. Allt var slump och tillfälligheter, att vi ens lärde känna dem.

Begravningen var fin på alla sätt och vis. Jag sörjer med familjen, då mamman lämnar efter sig man och fem (iof vuxna) barn samt en bunt barnbarn. Även hennes föräldrar var med på begravningen och så ska de ju inte heller vara, att ens egna föräldrar överlever sina barn.

Vila i frid A. M.
* 8/2 1958
† 28/2 2009

En av sångerna som spelades under begravningscermonin var You've Made Me So Very Happy av Blood Sweat & Tears. Då blev det svårt att hålla tårarna borta, för man tänkte på familjen och hur de känner för varandra. Jag fick även tankar på hur oerhört lycklig man är över sin livskamrat och att någon just har förlorat sin livs kärlek. :'(

10 mars 2009

Investering i mig själv.


Har försökt att ta tag i mitt liv genom att fortbilda mig.
Hakade på en kurs till att ta taxiförarlegitimation. Så nu har jag minsann investarat i mig själv lite. Även om det inte leder till en fast tjänst så kanske man kan få extraknäck som chaffis. Det ser ju bra ut i CVt om inte annat. ;)
Ska bara klara de tre proven och uppkörningen först...

9 mars 2009

Gran Torino


Var på förhandsvisning av filmen Gran Torino i afton.
Den var klart bättre än vad jag hade förväntat mig. Trots att det var en film av genren drama så skrattade vi större delar av filmen. Gå och se den om ni har möjlighet.

7 mars 2009

Färg



Vi borde ta tag i våra rum som vi vill fixa till. Det gäller främst gästrum och tvättstuga. Någon som är driftig och inredningskunnig som vill hjälpa oss!?

5 mars 2009

Xet

Hittade en Nemi-strip i mitt "Nemi-arkiv". Den var så igenkännande, jag hade nämligen ett x som var precis så här. Vi hann iof bara dejta två gånger ist för som i Nemis fall tre. Behöver jag säga att det inte blev nåt mellan oss... tack och lov.
Flera år senare när jag lärde känna min makes vänner (som ju nu är våra vänner) har jag fått reda på att en av dessa också dejtade, eller till och med var ihop med, samma person. Hon var inte tillsammans med honom särskilt länge hon heller. ;)



4 mars 2009

Vi som skulle vara duktiga.

Så skulle man vara duktig och spontanidrotta lite, röra på fläsket för att känna sig nyttig och käck. Så vi (maken och jag) begav oss till en träningsanläggning här i stan, vi var dessutom ute i god tid för att försäkra oss om att få plats. Men icke, det fanns minsann inte en enda plats kvar, för i den här staden då ska man visst boka in sig flera veckor i förväg.

Okej då, vi skiter i detta och tar oss till plan B, vår lösning just utifall det skulle vara fullt. Vi åkte därför till ortens centrum för racketsporter och tänkte att en timme badminton skulle gör oss gott. Men det var bara att vända i dörren. Allt var fullbokat, alla badmintonbanor, alla tennisbanor och alla squashbanor. Nej, det fanns visst en ledigt tid på en squashbana kl 21... men vi orkade inte vänta tre timmar på den.

Vi tröstade oss med att svänga förbi ett thaihak och inhandlade oss varsin thailändsk currygryta ist. Så det blev tyvärr inte så mycket fettförbänning idag, vi la på oss lite istället. Men det var gott och vi blev på bättre humör efter att ha varit en hel del arga på staden.

Denna staden suger på många sätt. Spontanidrottande är tydligen inte något man ska ägna sig åt. Nej, det måste planeras in flera veckor, ja kanske flera månader i förväg. Fy för det.