Tredje gången(året) gillt. :)

18 april 2023

Bromsmedicin tankning #2

 Jag har ju bytt bromsmedicin, från Tecfidera (kapslar) till Rituximab, aka Rixathon eller Mabthera, infusion. 

 Första infusionen fick jag i oktober -22. Två veckor före jag var på akuten pga andnöd. Idag var det dags för påfyllning. Sjuksköterskan frågade hur det hade gått förra gången, om jag fått biverkningar eller så. Jag sa som det var att allt gick bra under själva "tankningen" men att jag fått besvär efteråt i form av obehag i bröstet och andnöd. Hon dementerade starkt att det skulle vara biverkningar från Rituximab, fast jag sa att akuten kontaktat neurologen i ärendet och att de sagt att det var en biverkning. Vem ska man tro på?

 Hur som helst, en stund in i behandlingen blev det tyngre att andas. Inget alarmerande men ändå. Det blev inte värre utan förblev  hanterbart. 

 Nu hoppas jag att "rävgiftet" gör sitt jobb och inget mer, för i övrigt är jag nöjd med att slippa kapslar varje dag, eller för all del injektioner, som jag hade ett kort tag i början av min diagnos.

10 april 2023

Men fråga inte då

 Dottern håller upp två nyinköpta plagg och frågar mig om de behöver tvättas före anvädning.

 Jag svarar att det inte behövs.

 Dottern fortsätter med att säga: -... men jo, andra har provat dem. 

 Jag menar att det är så kort stund att det inte gör något. 

 Dottern säger att hon nog ändå vill tvätta plaggan först, av hygienska skäl.

[Brain explode]

 Jag svarar arg: -Ja men, tvätta dem då. Fortsätter i trevligare ton: -Du frågade, jag gav svar. Du var inte nöjd med svaret, gör som du vill. Ta ett eget beslut. 


5 april 2023

En flaska räcker

 En flaska schampo är allt som behövs när jag duschar.

 Jag har aldrig riktigt förstått varför man (speciellt som kvinna) ska ha ett schampo, ett balsam och en duschtvål. Varför? Ofta luktar de dessutom olika och om jag har balsam försvinner ju schampodoften. Är det meningen att man ska lukta som en avdelning för doftljus när man är färdigduschad? Kostnaden att behöva köpa massa olika produkter är också en nackdel.

 Jag menar, det går ju att tillverka produkter som funkar "överallt" på kroppen. Männen har det ju så. En flaska schampo som de  schamponerar med och sedan tar man löddret till kroppen också.

Men det är klart, kosmetikaindustrin kan ju inte tjäna mer pengar (på kvinnorna) om man ska effektivisera på det sättet åt alla.

Jag har sedan länge hittat ett varumärke som fungerar som både schampo, balsam och tvål.