Tredje gången(året) gillt. :)

29 mars 2011

Väntar.

Jag väntar, alltså är jag otålig.

Jag väntar på ett postpaket innehållandes beställning med tårtskapargrejer. Den har jag i och för sig inte väntat på så länge, endast några dagar. Maken väntar också på ett paket på posten. Värre är det med min remiss från sjukvården. På den har jag nu väntat i cirka sex veckor. Enligt vårdgarantin ska jag max behöva vänta två månader (typ 8 veckor). Så vem vet, kanske min remisstid kommer i brevlådan i morgon... eller om två veckor. Den som lever få se.

Väntar jag på något mer?
Jo, att det ska bli vår på riktigt.
Att få svar på en drös jobbansökningar, fast där förväntar jag mig inget svar. För 99% av de man skickar sin ansökan till skickar inte ens ett "tack för ansökan" eller "tack, vi har mottagit din ansökan". Så rent teoretiskt så vet jag inte ens om de fått min ansökan.
Väntar dessutom på att det ska gå att spela fotboll på gräs igen. Grusträningar är inte min favorit, men man får gilla läget.

[UPDATE 1500]
Bara för att jag skrev detta så damp både en avi till makens paket och remissen ner i brevlådan.

Svininfluensavaccinets biverkning

På en presskonferans idag av Läkemedelsverket presenterades en studie av sambandet mellan svininfluensavaccinet och narkolepsi (sömnsjuka). De hade kommit fram till att barn löper fyra gånger så stor risk att drabbas av narkolepsi efter att ha vaccinerats med Pandemrix.

Aftonbladet- Nya samband mellan vaccin och narkolepsi

Expressen - Ny rapport om svinvaccin och sömnsjuka

Nu går de ut med rekommendationen att ingen under 18 år ska få vaccineras med Pandemrix. Då (hösten 2009) rekommenderade de (Läkemedelsverket i samråd med Socialstyrelsen 2009-11-12) snarare att barn från 6 månader upp till 3 år, som inte tilhörde riskgruppen, borde vaccineras. Skönt att vi avstod från att vaccinera vår dotter. Fast hon hade nog fått Tamiflu för att hon var under sex månader. Ändå skönt att vi inte tog något av de vaccinerna.
Mitt tidigare inlägg om medias misstanke om sambandet.

28 mars 2011

15-timmar

Normalt sett så är ena föräldern till 15-timmarsbarn antingen föräldraledig (med syskon) eller arbetslös. Vid föräldraledighet och arbetslöshet faller det sig naturligt att ha sina femton timmar mer eller mindre schemalagda. Men när man som i mitt fall har en deltidsanställning, där man knappt vet från dag till dag om man ska jobba eller inte, frågar man sig genast: när och hur mycket har jag rätt att ha mitt barn på dagis? När jag jobbar, självklart. Men resterande tid i veckan om jag bara får jobb en eller ett par dagar, hur blir det då? Då kan jag berätta det för er hur det ligger till.

Man har bara rätt till femton timmar per vecka. Jobbar du dessa femton timmarna så är de så att säga förverkade. Det är alltså inte ytterligare femton timmar utöver då du jobbar. Så jobbar du en dag och har barnet på förskolan 8 timmar så ha du således 7 timmar kvar av de femton. Sen är det upp till dig och din förskola när ni ska nyttja dem. Jobbar du två dagar (á 8 timmar) så har du egentligen ingen rätt att ha barnet på förskolan mer den veckan.

Vår förskola är mycket MYCKET bra. De tillåter att min dotter är där på extratid. Detta för att få kontinuitet i det hela. Det är inte bra, om det går för lång tid mellan "tillsynen", resonerar de. Skönt att ha det utrett, för när jag sökt information om detta har jag inget hittat. Inte ens de på förskolan visste när jag frågade i fredags. Men nu har jag talat med föreståndaren och hon hade svar på frågorna.

En nackdel med denna "regel", för oss med intermittent anställning, är att vi har begränsat med tid att söka oss ett annat (bättre?) jobb. Visst finns kvällar och helger till förfogande för detta, men det går ju helt klart bort tid när man arbetar eller tar hand om sitt barn.

24 mars 2011

Väntetid x3

Man slutar aldrig att förvånas över försäkringskassan.
"Mina händelser
22 nov 2010
Du anmälde tillfällig föräldrapenning för NN fr.o.m. 22 nov.

16 dec 2010
Intyget om barns frånvaro för NN kom in till Försäkringskassan.

21 dec 2010
Du begärde tillfällig föräldrapenning för NN. Om vi har fått alla uppgifter som behövs ska det ta högst 30 dagar att handlägga ditt ärende. Begäran avser anmälningsdatum 22 nov.

21 mar 2011
Tillfällig föräldrapenning utbetalas till dig med xxx kronor den 22 mar."


Mellan 21 december och 21 mars är det tre månader, typ 90 dagar, inte 30 dagar som utlovat. Bra jobbat försäkringskassan...

23 mars 2011

Studier

Nu har jag skickat in anmälan om studier. Skulle jag komma in och ångra mig eller om jag skulle få en anställning nånstans som gör att jag inte kan/vill studera går det ju alltid att tacka nej till platsen. Mitt stora dilemma just nu, men så blev det.

Inlåst

På jobbet igår blev jag framkopplad till en telefonsvarare som löd ungefär så här:

Hjälp! Vi har blivit inlåsta i garderoben.
Släpp ut oss eller tala in ett meddelande.


Inte kunde jag hålla mig för skratt inte. Alla runt om tittade på mig och när jag reciterade meddelandet skrattade de också. Detta meddelande gjorde min dag.

19 mars 2011

Första gången

Nu har jag gjort min första tårta täckt av sugarpaste (sp). En trestegsraket där det sista momentet var det svåraste.


Baka tårtbotten och knåda ihop egen sugarpaste var inga problem. Kladda ihop två olika fyllningar var ett nöje. Men när det kom till utkavlingen av sugarpaste så svor jag flertalet gånger. När jag väl kavlat ut det som skulle bli locket till, vad jag tyckte rätt tjocklek (tunnare hade definitivt inte funkat), så visade det sig att jag hade för lite sp. Det räckte för att täcka tårtan, men inte mer, så därför blev det fula veck på sidan. Finns det någon där ute som vet hur man kavlar sp-lock bäst. Lär mig! Mitt kladdade förfärligt i underlaget trots att jag hade florsocker i massor under.

På det stora hela är jag nöjd. Smaken var det absolut inget fel på, bara utseendet på sidan av tårtan som sagt. Tårtan innehöll kokosmousse och limemousse och som ni ser chokladbottnar. Täckt och dekorerad med sugarpaste som ni nog redan listat ut.

Recepten på fyllningar har jag norpat från Linda Runns blogg, likaså designen som hon kallar "explotionstårta". Tack för tipsen!

16 mars 2011

Utlandspaket

Det var förfärligt vad dyrt det var att skicka brev/paket utomlands. Jag hade omsorgsfullt packat ett paket så det skulle tåla frakten, särdeles snyggt blev det inte men det var inte det primära. När jag skulle posta så skulle det kosta över 200 kr. Efter lite diskussion med personalen i affären kom vi fram till att det lönade sig att packa om till ett sådant där förbetalt vadderat kuvert.


Jag hade tur att allt fick plats, men för säkerhets skull tejpade jag en hel del runt, för påsen gick sönder bara jag skrev på den. Ska man skicka brev/paket så ska man gott passa på att utnyttja vartenda gram man har rätt till för priset. I mitt fall 2 kg. Mitt paket vägde 1930 gram innan jag packade om. Nu är det skickat, hoppas mottagaren blir glad.

15 mars 2011

Framtiden?

Idag (och nu klockan 13) öppnar anmälningen för att studera på högskola/universitet. Ska man studera igen? Har jag råd att studera igen? Har jag ork att studera igen? Har jag lust att studera igen? I så fall måste det vara någon helt annan inriktning än det jag redan läst. Något som mer eller mindre garanterar att jag får en anställning efter studierna. En utbildning tar ju ändå minst tre år om man inte går en KY-utbildning, som i många fall är betydligt kortare. Anmälningen stänger 15 april.

14 mars 2011

Mysterium

Hur kommer det sig att jag med mitt nya Visakort måste slå min kod flera gånger? I ca 80% av fallen måste jag slå den två gånger, ca 15% en gång, vilket ju är normalt, och i ca 5% av fallen hela tre(!) gånger. Så var det inte innan, med det gamla kortet. Mystiskt!

11 mars 2011

Arbetsskadad

När jag jobbar så presenterar jag mig med en pseudonym. Varför jag gör det behöver vi inte gå in på här.

Nåja, hur arbetsskadad är man inte när man ringer ett privat vårdsamtal och presenterar sig med sin pseudonym. Jag kom dock på mig direkt och rättade mig. När jag senare uppgav mitt personnummer frågade kvinnan i luren skämtsamt, om det verkligen var mitt personnummer.

Jag är dock helt säker på att om jag hade ringt det där samtalet hemifrån så hade jag presenterat mig med mitt egna namn.

8 mars 2011

Säkerhetsåtgärd

Å, å, å... tjejer, å, å, å... tjejer,
ni måste höja era röster
för att höras,
å, å, å... tjejer, å, å, å... tjejer,
ni måste höja era röster
för att höras...

Men för säkerhetsskull så hade tjejerna som sjöng på torget en megafon. (Med anledning av internationella kvinnodagen)

Allt på en gång

Idag är det både internationella kvinnodagen och fettisdagen. Jag tror jag firar kvinnodagen med en semla, det känns mest naturligt. Grattis på oss kvinnor, eller nåt.

7 mars 2011

Uppflyttad

Idag blev jag inkallad till kontoret för samtal. Man blir ju alltid lite nervös inför sådant, men idag hade jag ingen anledning att vara det. Inte de två föregående gångerna heller för den delen. Nåja, jag blev uppflyttad en nivå på lönestegen, kan man säga. I övrigt sa han bara positiva saker, precis som tidigare.

Jag har skrivit om "karriärsstegen" tidigare, men jag tar det igen.

När man börjar så är man trainee, efter 40 timmar eller 2 månader blir man kvalificerad, om man klarar kraven för det förstås men det gör alla skulle jag tro. Efter kvalificerad, som jag varit hittills, blir man auktoriserad. (Fortfarande bara om man klarar kraven för det vad gäller arbetad tidpå företaget, effektivitet och bortfall.) Och det är alltså auktoriserad jag blivit nu. Det innebär inte bara en högre garanterad timlön (jmfr: resultatinriktad bonus) utan också att jag inte behöver stirra så mycket på den där effektivitetsprocenten längre. Skönt, för den stressar mig dagligen.

På hemvägen köpte jag mig en glass för att fira att jag äntligen blivit auktoriserad.

4 mars 2011

Tjatar lite.

Nu kommer jag med en påminnelse/uppmaning igen. Jag vill ju ha så många röster som möjligt helt enkelt. Så glöm inte att rösta! i omslagstävlingen! Det är samma tävling som tidigare.

Rösta från alla datorer du kommer åt, på jobbet, hemma, hos vänner, biblioteket och andra offentliga platser. Och glöm inte att säga åt alla vänner att göra detsamma. Sprid länken. Som jag sa vill jag ha så många röster som möjligt.

Byter man webbläsare från Explorer till t ex Firefox eller någon annan, har man ytterligare en röst.

Utnyttja detta faktum och ge I. fler röster.
För visst ska den sötaste tjejen vinna.