Tredje gången(året) gillt. :)

26 februari 2017

Öppet Spår Söndag 2017

Fixade Öppet Spår också. Yeah!

26/2 -17
Uppe med tuppen som alltid när det ska åkas Öppet Spår/Vasalopp. Iår bodde vi i Rättvik mitt serviceteam (aka mina föräldrar) min dotter och jag. Fick skjuts till bussen i Mora av pappa mitt i natten. Satt denna gång inte och pratade hela vägen till Berga By utan slumrade.

Starten gick och det var trångt i första backen. I Smågan åt jag medhavd smörgås.

Första 45 km var ett rent helvete pga att jag var så trött från Tjejvasan. Kändes som om jag var på väg att falla ihop i en hög flera gånger.

De sista 45 km åkte jag med någon slags "hjärnblockad" och bara åkte utan att känna efter hur ont och trött jag var. Huxflux var det bara en Tjejvasan (30 km) kvar och den hade jag ju redan åkt. ;) Då ökade jag och rätt var det var så var jag i mål lyckligare än någonsin.

Tid: 10 tim 21 min 15 sek. 1 timme och 42 minuter snabbare än förra gången jag åkte då utan en Tjejvasan i kroppen.

Föret var jättebra, inget slask iår. Skidorna var lika bra vallade till ÖP som Tjejvasan. De äe förlåtna för att de levererade skidorna till fel hotell och vi fick åka runt och leta.

25 februari 2017

Tjejvasan 2017

25/2 -17

Lite kuriosa/statistik från dagen:

1 h - tiden det tog att hitta mina försvunna skidor.
Kl 0915 - anlände Oxbergs parkering.
(Hann inte lämna väskan men anförtrodde en random människa med Sya-mössa som jag fick syn på det uppdraget.)
Kl 0928 - säger hej och lycka till till min vän som också ska skida fast startar i en senare startgrupp.
Kl 0930 - startskottet går i min startgrupp.
5932 startande.
30 km.
1431 min placering.
198 min placering i åldersklassen D40.
2:39:15 min tid.
0,5 bullar åt jag.
3 muggar blåbärssoppa drack jag.
1 mugg vatten drack jag.
1 Jäger intogs.

Vädret och föret var utmärkt. Jag hade perfekt vallade skidor så bra att jag ofta gled ikapp de framför på gott och ont. Hade gärna haft mer tid för förberedelser före start. Men jag hann i tid fast det var på det berömda håret. Jag hade skoj medan jag skidade och jag tog mig i mål i min första Tjejvasa.
Nu hade jag även klarat av min första Tjejklassiker.

22 februari 2017

Stavfel

Min ena stav är trasig och snart ska jag åka Tjejvasan och Öppet Spår om en vecka. Jag måste hitta nya stavar.
Det är dyrt att köpa nya stavar har jag sett i affären. Men så såg jag också att det går att köpa reservdelar. Jag beställde ett nytt handtag att hämta i min lokala sportaffär. Det blir enkelt att byta tänkte jag, bara värma lite och dra loss när klistret är klistrigt. Jag hade fel. Jättefel.
Stavhandtag sitter som berget. Jag tvangs återvända till butiken med min uthämtade pryl och mina stavar. Det var inte så enkelt för de att byta heller. Men efter mycket värmande och dragande så lossnade handtaget till slut och det nya kunde sättas dit. Tjejvasan och Öppet Spår äventyren är räddade.


12 februari 2017

Engelbrektsloppet 2017

12/2 -17
Jag hade inte planerat att skida Engelbrektsloppet men så vann jag otippat en startplats och då kan jag inte tacka nej till upplevelsen och nya äventyr... och äventyr blev det.

Jag körde ensam upp till Norberg tidigt samma morgon. Jag startade klockan 5 på morgonen. Resan gick bra och jag hade god marginal till förberedelser som att hämta nummerlapp, lämna skidor för vallning etc. Frukost hade jag ätit i bilen på väg upp.

I år var det inte så mycket snö men arrangören hade gjort ett bra jobb med att få ihop en slinga om 15 km i vilken vi skidade fyra varv. Jag tycker det är mentalt jobbigt med lopp där banan ska genomföras flera varv. Jag brukar undvika att delta i sådana lopp men ibland är jag med iaf. Nu hade jag inget val om jag skulle delta men jag hade gärna skidat originalsträckan.

Jag la mina skidor vid skolan, dvs ganska långt bak i startfältet.
Starten gick klockan 10 och äventyret var igång. Första varvet var det mycket folk överallt och det fanns några trånga passager som gjorde att det blev trångt, det blev inte mindre trångt när eliten åkte åt andra hållet på samma sträcka. Men jag hade inte bråttom och efter ett tag spreds fältet.

Jag vurpade ett fåtal gånger och i ett fall gick tyvärr min ena stav sönder. Tur i oturen knäcktes den inte utan det var uppe vid handtaget. fästet för remmen bröts. Jag försökte hitta mig en ersättningsstav i vätskedepåerna men det fanns bara en som var för kort. Jag hade staven men den var inte till mycket hjälp. Räddningen blev en vän som dagen före skidat Kristinaloppet och nu hejade på sin make som deltog i Engelbrektsloppet. Jag fick låna hennes stavar resten av loppet. Totalt skidade jag 25 km med 1,5 stav, dvs nästan halva loppet. :O

Jag tog mig till slut i mål och fick min medalj. Glad och lycklig över att ha klarat i skidmomentet i klassikern. Jag vet ju inte om jag fixar att först skida Tjejvasan för att dagen efter skida Öppet Spår. Duschade och tog det riktigt lugnt innan jag började köra hemåt igen.

Engelbrektsloppet är ett fantastiskt trevligt lopp. Nästa gång vill jag skida originalsträckan. Vi får väl se om det blir verklighet. Loppet brukar krocka med min födelsedag eller semester till alperna där det finns riktig skidåkning nedför bergen.