Tredje gången(året) gillt. :)

25 juni 2011

Rörelse igen.

Nu har det varit mycket snack och lite verkstad den senaste månaden. Jag har dessutom hunnit att anmäla mig till Lidingöloppets 30 km-distans. Så i kväll snörade jag på löparskorna.

Det var riktigt skönt att röra på sig igen. Eftersom jag kom ut lite sent så var det ganska skumt (mörkt) på sina ställen i spåret, så det blev bara ett varv á 2,5 km. Men jag kompenserade det genom att ta blandade vägar i samhället hem. Det visade sig sedan, när jag mätte distansen, att det blev 2,43 km. Så totalt blev det således nästan fem kilometer.

Vi vidare eftertanke så var det inte så dumt att springa på asfalt också. Det är ju som bekant hårdare och kroppen måste vänja sig vid det också. För i början av september ska jag springa Tjejmilen, är det tänkt, och där är underlaget mest asfalt.

24 juni 2011

Glad midsommar
alla bloggläsare!

Ta det lugnt runt midsommarstången.

21 juni 2011

Förberedelser

Snart midsommar och förberedelserna är i full gång. Vi började med att färdigställa dotterns rum, som varit utrymt sedan mars. Nu har det äntligen målats och fondtapeten kommit på plats. Det blev supersnyggt.

Vi valde inte en barntapet utan en mer neutral variant: Vi tänkte som så, att då har hon något att växa i. Jag är rätt säker på att hon inte vill ha clowner, prinsessor eller gulliga små björnar när hon är i 13-årsåldern. Och vi vill bespara oss jobbet att behöva tapetsera igen. Resten av rummet har vita väggar.

I övrigt har vi bestämt "menyn" för fredagens midsommarkalas. Nu kunde man ha tänkt sig att jag skulle baka en stilig tårta till midsommar, men så blir det inte, i alla fall inte med mousser och sugarpaste. Jag kommer att göra samma tårta som förra midsommar av den enkla anledningen att vi inte får plats med en tårta i kylskåpet i flera dagar. Vi måste prioritera maten i vårt lilla kylskåp, för det kommer många fina vänner som ska fira med oss.

Men jag kan avslöja att jag har fått förtroendet att dekorera ett gäng bröllopstårtor i sommar. Jag är redan nervös att jag ska klanta till det, men jag tror ändå att det kommer att gå bra i slutänden.

14 juni 2011

Sugarpaste

Massa sugarpaste (sp) är inhandlat, närmare bestämt 10 kg. Nu kan jag göra tårtor på löpande band...nästan. Så var det med det. Även om jag inte får några beställningar så är det skönt att veta att det finns sp hemma, för då kan jag göra tårtor till mig själv iaf.

12 juni 2011

Inget att bråka om

Det är skönt att det inte är svårt att få vårt barn att bära solhatt längre, hon bara älskar sin solhatt och sin keps. Det fanns en period förra sommaren (innan hon var ett år) då hon slet av sig den hela tiden, men inte nu alltså. Nu har vi ett annat problem.

Hon vill inte ha sandalerna på sig om hon inte också har strumpor. Väldigt varmt kan jag tycka och inte speciellt snyggt. Men om det är snyggt struntar jag i, att bråka om det är onödigt. Vill hon ha strumpor på sig fast det är 29 grader varmt så får hon ha det. Man får som förälder välja sina strider, detta är en petitess inte värt att bråka om. Man kan ju hoppas att hon ändrar sig vartefter sommaren lider.

10 juni 2011

Fult mode

För något år sedan var det haremsbyxan, som var mode, nu är det Onepiece. Onepiece måste vara det fulaste plagget som säljs nu (haremsbyxan då). Varför ska snart vuxna människor, för det är väl ett plagg som har äldre ungdomar som målgrupp, gå i sparkdräkt. För mig är det bara småbarn, bäbisar som har sparkdräkt. Usch!

9 juni 2011

Tacktårta

Eftersom jag varit flitig i köket och detta ju blivit en tårtblogg...tydligen, så visar jag här tårtan jag gjorde till personalen på min dotters dagis. Som en liten sommarhälsning och tack för det gångna året. Det passade bra att göra denna tårta just nu för dagis hade "End of term garden party" igår, en sommaravslutning helt enkelt där barnen sjöng fint, solen strålade och alla föräldrar var stolta.

Nåja, till kuriosa hör att detta var den första tårta jag gjort som varit laktosfri, då en i personalen är laktosintolerant. Laktosfri grädde funkade nästan lika bra som vanlig grädde. I moussen upplevde jag att den betedde sig annorlunda, men smaken på moussen var det inget fel på, tack och lov. När jag spacklade så var grädden normal.
Ljusa bottnar och hallonmousse, spacklad med laktosfri grädde täckt och dekorerad med sugarpaste.

7 juni 2011

Beställning

Beställningstårtorna jag gjorde till ett kalas som gick av stapeln i helgen.

Vit med gröna blommor*.

Grön med vita blommor.

Det bästa var att jag själv var bjuden på kalaset så jag fick äta av dem. Nu var det samma fyllning i båda tårtorna så jag åt bara av den ena, men ack så god, till min glädje tyckte gästerna det också.

I dessa tårtor hade jag chokladbotten fylld med kokosmousse i det ena lagret och limemousse i det andra. Spacklade med grädde, täckta och dekorerade med sugarpaste.

* "Som vanligt" får jag inspiration på webben av hur andra dekorerar sina tårtor.

3 juni 2011

Tårtblogg

Nu är det inte bara sol och torka utomhus utan även på bloggen. Jag har just inget att berätta och detta verkar bli mer och mer en tårtblogg.

Nåja, det ska det kanske inte bli, men det är just nu min nya hobby och det som händer i min vardag. Jag tycker det är roligt att kladda ihop dem och mumsigt att äta dem. I dagarna gör jag ett beställningsjobb, två tårtor som ska levereras på söndag. Sen påbörjar jag nästa projekt som ska vara färdig på onsdag. Det blir därför ingen nationaldagstårta, som jag hade planer att göra.

Man kan tro att min hobby ruinerar mig, och det gör den om jag inte tar betalt för ingredienserna. Så betalt för ingredienserna tar jag, sen avrundar jag lite uppåt för att täcka för kostnaden för mina tårtverktyg. Arbetet kostar f n inte mycket, det är den eventuella dricksen som beställaren (läs: mina vänner) vill ge mig.