Inställt! Inställt!

28 oktober 2009

Steg

När man är hemma om dagarna eller går fina barnvagnspromenader hinner man tänka så mycket. Och så tänker jag att det där ska jag blogga om senare, alla de där bra eller dåliga tankarna. Men när kvällen kommer så har allting försvunnit ur hjärnan. :( Kan man skylla på amningsminnet tro?

Vad gäller stegräkningen så tickar det på. Vissa dagar blir det inte så många, knappt 2 000 steg, medan det andra dagar ligger på 14 000-16 000 steg. Hittills verkar det vara måndagar som jag toppnoterar. Inte ens om jag snittar veckans steg kommer jag upp i den rekommenderade dosen på 10 000 steg/dag. Jag får väl sätta upp det som personligt mål, att gå minst 10 000 steg varje dag en hel vecka. Jag använder omvandlingstabellsfunktionen på stegraknare.se, när jag rör på mig på annat sätt än går, t ex styrketräning eller fotboll.

24 oktober 2009

Handikappmat

Har man ena armen upptagen av ett barn och inte kan bre sig en smörgås, då går det utmärkt att ringla på lite flytande smör.

20 oktober 2009

Romantik och frågesport

Igår hade vi romantisk middag för två här hemma. Vi firade tio år tillsammans. Egentligen skulle vi firat den 18/10, men barnet ville annat den kvällen. Det gjorde inte så mycket, vi hade det urmysigt igår med fint kött, tända ljus och gott vin.

Nu blir det väl ett ramaskri på de få som läser min blogg, när de läser att jag drack vin. Men det skiter jag i, för nya rön säger att det är okej med något glas. (Läs själv på Livsmedelsverkets websida.)

Till mitt försvar kan jag säga att jag inte drack så mycket. Det behövdes inte, det var som vanligt smaken jag var ute efter inte "berusning". Och så fumlig att jag inte kan sköta mitt barn blev jag inte. Då är det värre med den träningsvärk jag ådrog mig efter söndagens styrketräning. Den gör det verkligen jobbigare att lyfta och bära barnet.

Jag har även plockat fram min stegräknare, som legat och dammat med tomt batteri en längre tid nu. Tänkte att det kunde var intressant och se hur många steg det blir med barnvagnen. Hittills har jag väl gått i runda slängar 5000 steg per dag. Har varit hemma en del och varit på stan några gånger. Men igår var jag på två trevliga barnvagnspromenader samma dag och räknaren stannade på nästan 16 000 steg när dagen var slut. Tummen upp för det!

Sen kommer veckans frågesport:
1. Vem sov längst natten mot idag (mån-tis)?
a) Mamma
b) Pappa
c) Barnet

2. Hur många timmar sov den personen i sträck?
a) 7,5 timmar
b) 9,5 timmar
c) 11,5 timmar

16 oktober 2009

Kvalitetstid på toa

Tänk om det fanns något i övriga huset som var lika roligt att studera som mobilen över skötbordet. Flygplanen verkar vara det roligaste som finns i detta hus.
Resultatet blir att vill man få tid till att t ex blogga, så får man lägga barnet på skötbordet och sätta sig själv på porslinsbussen. (Eller passa på när barnet sover.) Tyvärr blir man lite låst, för man kan ju inte lämna henne där som man kan i t ex en babysitter eller babygym. Men man får väl se det positivt. Jag har iaf vatten och nära till toan.

Bvc = Regn

Det slår aldrig fel, tycker jag. Varje gång jag har bokat möte eller bestämmer mig för att åka till bvc för att väga tjejen, ja då börjar det regna. På ditvägen är det helt okej väder, när vi packar ur oss bilen etc. Men sen när vi ska hem ja då regnar det. Idag var jag klyftig nog att ligga steget före så jag tog med mig paraplyet. Och visst fick jag användning av det när vi skulle hem. Bra att vi slapp att stå där i foajén och idle:a på bättre tider denna gången.

Jag brukar roa mig med att gissa hennes vikt och idag gissade jag rätt precis på grammet. Nåja, vågen mäter bara på en noggrannhet av 10-gram, men jag gissade rätt. :)

12 oktober 2009

Alla känner nån från Göteborg

"I från amazonas djungler bort te himelska fridens torg,
ja alla känner nån från Göteborg.
Det sitter åtta små pygméer i en flätad bambukorg,
å alla känner nån från Göteborg.

Å i Jerusalem vid klagomuren visar dem sin sorg,
för alla känner nån från Göteborg.
Bland beduiner i Sahara träffar du nån från Chapmans torg,
för alla känner nån som känner nån som känner nån som,
alla känner nån från Göteborg..."


10 oktober 2009

Knasbebis

När inget annat funkar; napp, skaka vagn, vyssjande, tröstande ord, ja då är det bra med en Liten Kompis. :)

8 oktober 2009

Inbjudningskort

Har suttit och pysslat inbjudningskort då tanken slog mig att man nuförtiden sällan får fina inbjudningskort på posten. Det mesta går elektroniskt via framförallt mail. Men ibland dimper det ned ett handskrivet kuvert i lådan. Och visst måste du erkänna att man blir glad och nyfiken då.

Här hemma har jag vigt en hylla till alla fina inbjudningskort vi får (och tackkort). Det är bara inbjudningar till bröllop och dop. Varför gör man inte fina inbjudningar till andra kalas? Och varför sparar gemene man inte de inbjudningskort de får? Visst man kan inte spara på allt, det går inte. Men det är trots allt någon som lagt ner tid på att göra kortet, så jag tycker det är synd om de ska gå i soporna.

När min hylla är full, vilket den snart är, då ska jag köpa mig en fin pärm och sätta in inbjudnings- och tackkorten i den. Som en minnespärm för vilka roliga kalas man varit på. =D

Fler analoga inbjudningar till folket! =)

6 oktober 2009

Toppnotering

Toppnotering: Nio och en halvtimme!
Bieffekt: Trodde mina bröst skulle sprängas på morgonen.

Hur ofta vaknar man före sitt spädbarn på morgonen och väcker det för att mamma vill att det ska äta?

Världen är allt bra upp-och-ner ibland, men på ett positivt sätt:)

1 oktober 2009

En fyndig rubrik saknas...

Idag ska vi på tvåmånderskontroll på bvc. Men det regnar och är jättetråkigt väder ute. Kan man ringa och säga att man inte kommer på grund av sjukdom? ;)

Förövrigt så sov dottern mellan 23 och 07, utan nattmatning, i natt med. Kan inte minnas att jag petade i nappen heller. Den satt väl förmodligen i hela natten, med hjälp av täcket.
Det tråkiga är att hon "glömt" hur man somnar själv i sängen. Det är väldigt tragiskt och ledsamt om kvällarna. Så det blir att vagga till ro i armarna. Fast sover hon så länge kanske det inte gör något att hon inte kan somna själv i sängen. Ja, vad väljer man; somna själv eller sova hela natten? Dottern väljer hela natten och det är inte oss emot.