Inställt! Inställt!

25 mars 2012

Mycket att göra

Ännu en vecka till ända. En vecka som jag ägnat åt vfu (verksamhetsförlagd utbildning) dvs praktik samt tentastudier kvällstid. Börjar känna mig sliten på alla plan och stressad inför tentan. Tentan går på onsdag. Det är egentligen ingen omtenta för mig utan första gången jag skriver den. Det var nämligen så att jag var på skidresa när tentan gavs första gången.

När jag på onsdag väl har skrivit av mig några timmar på tentan så väntar ännu mer skrivande, för då måste jag sätta mig med min lilla uppsats aka "paper". Jag har helt negligerat den nu under några veckor. Total fokus på vfu och tentan med andra ord. På fredag när deadline för uppsatsen är passerad då ska jag njuta maximalt av helgen. Två dagar då jag är helt fri och ledig innan nästa kurs startar. Två dagar som jag ska prioritera mitt dotter och make, eftersom jag känner att de har hamnat i andra hand på grund av mina studier. Två dagar jag längtar efter.

12 mars 2012

Svacka

Den som hittar min inspiration och motivation till mitt skolarbete får gärna skicka dem i ett rekommenderat expressbrev till mig å det snaraste.

2 mars 2012

Fuskbilligt

Michael O’Leary, Ryanairs Verkställande Direktör, köper öl.
När O’Leary kom fram till ett hotell i Dublin gick han till baren och beställde en pint Guinness. Bartendern nickade och sa:
-”Det blir en euro, Mr O’Leary”
-"Lätt tagen", svarade O’Leary. -”Det var billigt”, och lämnade ifrån sig en euro.
- ”Ja, vi vill vara i framkanten jämfört med våra konkurrenter”, svarade bartendern, ”och vi serverar även gratis öl varje onsdag kväll från 18-20, vi har den billigaste ölen på Irland”.
- ”Ni ger en fantastisk valuta för pengarna”, kommenterade Michael.
- ”Jag ser att du inte har något glas, så du behöver antagligen ett av våra, det kostar 3 euro extra, tack”.
O’Leary stönade men betalade, han tog sedan sin öl och gick mot en stol.
-”Aha, du vill sitta ned?”, sa bartendern, ”Det blir två euro extra. Hade du förbokat stolen då hade det bara kostat en euro extra”.
- ”Dessutom tror jag du är för stor för den där stolen, men vi erbjuder större stolar för ett tllägg på 4 euro ”.
Michael O’Leary svor för sig själv men betalade.
- ”Jag ser att du har din laptop med dig”, la bartendern till. ”Eftersom den inte bokats in i förväg kostar det 3 euro”.
O’Leary var nu så arg att han gick tillbaka till baren, dängde sin öl i bardisken och skrek:
- ”Det här är löjligt, jag vill prata med chefen”.
- ”Aha, jag ser att du använder bardisken”, säger bartendern. ”Det kostar 2 euros, tack”.
O’Learys ansikte var illrött av ilska, ”vet du vem jag är?”
- ”Det är klart jag gör, du är Mr O’Leary på Ryanair”
- ”Jag har fått nog, vad är det här för typ av hotell? Här kommer jag in för att få en öl i lugn och ro och ni behandlar mig på det här sättet. Jag insisterar på att få prata med chefen”.
- ”Här är hans e-mailadress, eller så kan du ringa honom mellan 09.00 och 09.10 varje måndag eller tisdag på det här tullfria numret. Samtalet är gratis tills det besvaras sen är det en samtalskostnad på 20 cent per sekund”.
- ”Jag kommer aldrig komma tillbaka till den här baren”.
- ”OK sir, men kom ihåg vi är det enda hotellet på Irland som säljer pints för en euro”.

En liten tanke inför en eventuell utlandsresa...