Inställt! Inställt!

28 april 2009

Gjorde min dag!

Idag var jag på den lokala stora affären för växter och trädgårdsartiklar, för att handla prylar till den kommande jordgubbshörnan. (Tack svärmor för plantorna.)
När jag stod där vid alla hundra jordsorter (ja, många var det iaf) och precis hade bestämt mig för vilken sort som var bäst för ändamålet. Ja, då kom det fram en man och erbjöd mig sin hjälp att lasta säckarna "till en så vacker kvinna".
Visst blir man glad när man får höra sådant av främmande människor. Inte bara att man erbjuds hjälp, vilket sällan händer, utan att man är vacker. Det gjorde absolut min dag.

26 april 2009

Pollen

Jag tror jag har gått och blivit pollenallergiker.
Jag nyser och min näsa rinner som aldrig förr. :(

20 april 2009

Vi vann!

Gårdagen gick i fotbollens tecken.
Efter att ha jobbat några timmar i trädgården med bortforsling av ris från förra veckans skövling så "flydde" jag till fotbollsplan.

Jag tittade först på matchen mellan LFC och Stattena. Den matchen går inte till historien som den mest välspelade eller mest underhållande, men solen värmde gott på läktarplats. Sen var det synd att mina vänner, och före detta lagkamrater från Råå IF, inte var med och spelade. Både Elin Borg. och H.J. var skadade. :( Krya på er.

Hur matchen gick? Tja, Stattena tog ledningen efter schabbel i LFC försvaret. Inte förrän i andra halvlek kunde LFC kvittera till 1-1 genom Jessica Landström. Den trevliga kvinnan bredvid mig, som jag suttit och pratat med en stund, blev mycket glad. (Ovanligt social och öppen för en linköpingsbo tyckte jag.) Det visade sig vara Jessicas mamma. :) (Tack för chokladen, förresten!)

I 85:e minuten nånting, smäller Caroline Seger in 2-1 målet för LFC på en hörna. Nu trodde de flesta att LFC skulle ta hem 3-poängaren, men skam den som slutar spela. På övertid (92:a minuten) rivs en Stattenaspelare ner i straffområdet och straff tilldöms. Den sätter de säkert i Lundgrens vänstra hörn, 2-2 var ett faktum, och Stattena jublade som om de vunnit matchen. Med all rätt såklart.

Sen var det dags för vår egen seriepremiär mot Brokind/sturefors.
Efter en bedrövlig första halvlek och underläge med 0 mot 2, så tog vi oss samman och vände på matchen. Vi vann rättvist med 3-2 och inkasserade årets första trepoängare. Utförligt matchreferat finns på vår hemsida: http://www.laget.se/maikdam. Ett väldigt bra skrivet referat om jag får säga det själv. ;)

17 april 2009

Bra och blä

Idag var jag på stan med en vännina. Solen sken och var på sitt bästa humör. De är så trevligt också nu när alla uteserveringar börjar öppna och folk kommer ur sina lägenheter och hus. Alla verkar så glada nu när solen och våren äntligen är här.

Det som inte är lika trevligt är alla dessa medlemsvärvare som också ger sig ut på gator och torg. Jag vet inte hur många som "attackerade" mig på min vandring genom vår lilla stad, en nätt liten tripp på cirka fem minuter. Det var Greenpeace, Rädda Barnen, 3 med flera. Nej, jag är inte intresserade av "en minut bara" med er. Hade jag varit det hade jag själv gått fram och tagit kontakt. Tycker det är ganska jobbigt att bli påhoppad och tvingad att förklara att man inte är intresserad, att man inte vill ha ett annat abonnemang till telefonen, eller att jag helt enkelt inte har lust att ödsla min överflödiga tid med dem.

Nä, jag njuter hellre av en glass i solen och i goda vänners lag.Färre medlemsvärvare och mer glass åt folket!

15 april 2009

Ett steg närmare.

Idag så skrev jag så min sista teoridel till taxiförarlegitimationen, kartprovet. Vi hade generösa 120 minuter på oss att klara fyra fallbeskriningar á fyra frågor + fyra testfrågor. Alltså 20 frågor totalt varav fyra inte räknas. Jag var väl klar efter halva tiden, typ. Att läsa kartor är inte min svaga sida.

Jag fick fallfrågor som rörde städerna/områdena; Gotland, Linköping, Luleå, Göteborg och Malmö. Linköping kändes underligt att räkna på. Jag känner till staden så pass bra att jag vet ungefär vilka vägar man bör köra eller inte köra. Men frågan var ju hur Vägverkets test räknade?

Hur som helst. Jag fick 14 rätt av 16 vilket var godkänt. (Elva rätt hade räckt.)
Jag får dock aldrig reda på vilken stad som var kontrollfrågor, men det måste vara någon av Luleå, Linköping eller Malmö. För jag hade ett fel på en gotlandsfråga. (nån kund som skulle till en jäkla golfbana norr om Visby) samt en göteborgsfråga (hur långt det var kvar till målet efter att man hade svängt av en viss väg).

Nu återstår bara uppkörningen. Jag tar inte ut något i förskott, men köra bil kan jag. Men det kan ju dyka upp fordonskännedom eller specialkörning, som man inte kommer ihåg hur man ska hantera, exempelvis skolskjutsning. Står inte så mycket om sånt i litteraturen, men det som står tror jag att jag kan. Ska bara letas fram ur hjärnan vi rätt tillfälle. ;)

PS. Jag fick ett exemplar av kartboken där alla mina orter och sådant var markerade. Tack snälla du som var före, i och med det hittade jag ännu lättare i karta och register. Tokigt att det råkade vara samma frågor.

2 april 2009

2/4 den 2/4

Så har man skrivit de två första proven av fyra för taxiförarlegitimation. Den första delen var Säkerhet & Beteende och jag klarade den galant med 33 rätt av 35 möjliga. (De fem kontrollfrågorna får man inte veta resultatet av.) Det andra provet hette Lagstiftning, den var jag lite mer orolig över då jag har haft problem med att räkna på vilotiderna.

Och mycket riktigt, det provet gick inte alls lika bra om det första. Jag hade däremot marginalerna på min sida och lyckades pricka in 28 rätt av 35 möjliga. Godkänt låg på 26 rätt. Så i och med dagens lyckade resultat är jag halvvägs till mitt taxileg. Att jag sedan också fortfarande är 100-procentig på vägverkets kunskapsprov gör inte saken sämre. (Att klara på första försöket menar jag.) Jag har tidigare skrivit för både B-behörighet och A (motorcykel).