Tredje gången(året) gillt. :)

17 oktober 2007

Käftis

Idag var jag hos tandläkaren. Tänkte det var dags efter 1½år.
Jag brukar dessvärre alltid få reda på att jag har en massa hål. Vilket inte är så skoj för varken mig eller ekonomin. Men denna gången hade jag minsann bara ett hål. Kors i taket!
Jag borstar inte tänderna oftare nu än innan inte heller mer flossande eller floursköljande. Men jag tror att min tandhälsa har blivit bättre sedan jag började jobba. Nu går jag t ex inte och småäter lika mycket som när jag pluggade. I skolbänken blev det nog lite mycket socker om dagarna och det var för att hålla sig vaken.
En av de största bovarna för tänderna tror jag är läsk, vilket jag nästan slutat med. Förut drack jag läsk lite då och då när jag var törstig. Nu försöker jag hålla mig till helger och speciella tillfällen*. Dessutom så släcker vatten törsten bättre och är MYCKET godare.
Mina riktlinjerna är att inte dricka läsk mån-tor. Sen om jag skulle dricka läsk någon gång iallafall, så må det vara hänt. Ingen är perfekt!

*Exempel på speciellt tillfälle är fest och när jag snabbt måste höja blodsockret t ex efter en hård fotbollsmatch och så.

Inga kommentarer: