20 april 2009

Vi vann!

Gårdagen gick i fotbollens tecken.
Efter att ha jobbat några timmar i trädgården med bortforsling av ris från förra veckans skövling så "flydde" jag till fotbollsplan.

Jag tittade först på matchen mellan LFC och Stattena. Den matchen går inte till historien som den mest välspelade eller mest underhållande, men solen värmde gott på läktarplats. Sen var det synd att mina vänner, och före detta lagkamrater från Råå IF, inte var med och spelade. Både Elin Borg. och H.J. var skadade. :( Krya på er.

Hur matchen gick? Tja, Stattena tog ledningen efter schabbel i LFC försvaret. Inte förrän i andra halvlek kunde LFC kvittera till 1-1 genom Jessica Landström. Den trevliga kvinnan bredvid mig, som jag suttit och pratat med en stund, blev mycket glad. (Ovanligt social och öppen för en linköpingsbo tyckte jag.) Det visade sig vara Jessicas mamma. :) (Tack för chokladen, förresten!)

I 85:e minuten nånting, smäller Caroline Seger in 2-1 målet för LFC på en hörna. Nu trodde de flesta att LFC skulle ta hem 3-poängaren, men skam den som slutar spela. På övertid (92:a minuten) rivs en Stattenaspelare ner i straffområdet och straff tilldöms. Den sätter de säkert i Lundgrens vänstra hörn, 2-2 var ett faktum, och Stattena jublade som om de vunnit matchen. Med all rätt såklart.

Sen var det dags för vår egen seriepremiär mot Brokind/sturefors.
Efter en bedrövlig första halvlek och underläge med 0 mot 2, så tog vi oss samman och vände på matchen. Vi vann rättvist med 3-2 och inkasserade årets första trepoängare. Utförligt matchreferat finns på vår hemsida: http://www.laget.se/maikdam. Ett väldigt bra skrivet referat om jag får säga det själv. ;)