Tredje gången(året) gillt. :)

20 oktober 2009

Romantik och frågesport

Igår hade vi romantisk middag för två här hemma. Vi firade tio år tillsammans. Egentligen skulle vi firat den 18/10, men barnet ville annat den kvällen. Det gjorde inte så mycket, vi hade det urmysigt igår med fint kött, tända ljus och gott vin.

Nu blir det väl ett ramaskri på de få som läser min blogg, när de läser att jag drack vin. Men det skiter jag i, för nya rön säger att det är okej med något glas. (Läs själv på Livsmedelsverkets websida.)

Till mitt försvar kan jag säga att jag inte drack så mycket. Det behövdes inte, det var som vanligt smaken jag var ute efter inte "berusning". Och så fumlig att jag inte kan sköta mitt barn blev jag inte. Då är det värre med den träningsvärk jag ådrog mig efter söndagens styrketräning. Den gör det verkligen jobbigare att lyfta och bära barnet.

Jag har även plockat fram min stegräknare, som legat och dammat med tomt batteri en längre tid nu. Tänkte att det kunde var intressant och se hur många steg det blir med barnvagnen. Hittills har jag väl gått i runda slängar 5000 steg per dag. Har varit hemma en del och varit på stan några gånger. Men igår var jag på två trevliga barnvagnspromenader samma dag och räknaren stannade på nästan 16 000 steg när dagen var slut. Tummen upp för det!

Sen kommer veckans frågesport:
1. Vem sov längst natten mot idag (mån-tis)?
a) Mamma
b) Pappa
c) Barnet

2. Hur många timmar sov den personen i sträck?
a) 7,5 timmar
b) 9,5 timmar
c) 11,5 timmar

5 kommentarer:

mormor Cecilia sa...

Jag har gjort precis detsamma. Köpt nytt batteri (för dyra 120 NOK)och börjat gå. Dock blev resultatet bara 60 steg eftersom den antagligen suttit fel.
Jag gissar att barnet sov 9,5 timmar. Fadern måste väl upp och jobba och modern kommer väl aldrig i säng på kvällen, så det måste handla om lilla söta barnat. Har jag rätt?

mormor sa...

Nu är ju barnet fött så då kan man väl dricka ett glas vin då och då. Men under tiden barnet som foster växer bör man nog avstå.

Jenny sa...

Gissar att barnet sov längst och gjorde det i 9,5 h.

Nu dricker ju inte jag vin, men jag väljer att inte dricka alkohol alls när jag ammar. Men alla gör ju som de vill =)

Jenny sa...

16000 steg var förövrigt bra jobbat!

pappa sa...

Att det var barnet som sov längst är rätt. Men hon sov hela 11,5 timme!!! Helt sjukt lång tid. Nästan så man tror att hon inte var riktigt frisk. Men det var hon. :)
Hon har inte upprepat sin maratonsovning igen, men hon sover minst 8-9 timmar iaf. Hoppas det förblir så. :)

Ja, 16000 steg är inte dumt, får se om jag kan slå det rekordet nån dag. :)