Tredje gången(året) gillt. :)

17 januari 2011

Högskoleprovet

Idag öppnade anmälningen för vårens högskoleprov. Jag har anmält mig. Det är sista gången man kan skriva det, iaf i den tappning som är nu. I höst gör de nämligen om det. Läs här om hur det kommer att ändras.

Jag har aldrig skrivit högskoleprovet varför jag ju måste ta chansen och se vad jag går för innan allt ändras. Nackdelen med att jag inte skrivit förr är att man ofta presterar ett bättre resultat när man skriver provet för andra eller tredje gången (eller fler). Men så kan det vara. Jag vill i alla fall skriva provet innan det ändras.

5 kommentarer:

Flyboyse sa...

Lycka till!

Anonym sa...

Det önskar jag också - verkligen. Du är både klok och allmänbildad.

Lakritztrollet sa...

Merci! Dessvärre har man ingen som helst nytta av allmänbildning på detta prov. Man har mest nytta av logiskt tänkande, snabbläsning och kunskap i konstiga ord.

Ulrika sa...

Jag bör nog hålla mig borta från det nya provet om halva provet ska vara ett kvantitativt block haha...

Pia sa...

Du har väl hittat alla övningar som finns på Internet? Högskoleprovet, liksom IQ-tester i allmänhet, är ju inte bara ett test av kunnandet, utan också en vanesak, dvs de som gör dem flera gånger tenderar att få bättre och bättre resultat allt efter som. Högskoleprovet, tror i alla fall jag, är en ganska bra parameter på individens dynamiska kunnande, personens intellektuella tillgänglighet och fungerar som "a litmus test" på ens allmänbildning och ens sammanhang i samhället så som det ser ut. You go girl!