Tredje gången(året) gillt. :)

1 december 2011

Mycket bra SVT

Först december och traditionsenligt bjuder SVT barn och vuxna på följetong i 24 delar. I år heter julkalendern Tjuvarnas jul. Jag vill efter ett avsnitt ännu inte uttala mig om årets version av julkalender men en sak vill jag beröma SVT för, även i år teckengestaltar de nämligen julkalendern, alltså inte bara tolkar utan gestaltar. (Första gången julkalendern teckengestaltades var 2010 när Hotell Gyllene Knorren sändes.)

Äntligen ges Sveriges döva och hörselskadade nästan samma möjlighet att följa julkalendern som vem som helst annars. Applåder och hurrarop! Julkalendern är faktiskt en av de produktioner för barn som SVT satsar mest pengar på. Så det vore, i jämlikhetens Sverige, orättvist om en del av befolkningen med gick miste om den.

Självklart har jag spanat i den teckentolkade versionen av första avsnittet och jag måste säga att det är riktigt bra, även om jag inte kan teckenspråk (dock är jag intresserad av TAKK, vilket ska förtydligas inte är samma sak som teckenspråk).

Nyfiken? Gå in på http://svt.se/tjuvarnasjul Tryck på den lilla bilden med händer uppe i högra hörnet, bredvid svenska flaggan, innan du sätter i gång klippet.

1 kommentar:

Emma sa...

Ja den har varit jättebra! Om det inte vore för att vi ska ha en trea så kunde du ha fått köpa den av mig;) Jag köpte den på Lidl för ett par år sen faktiskt.
Trevlig helg!