Tredje gången(året) gillt. :)

8 januari 2019

Alla onda ting är fyra

Det är helt jävla otroligt. Nu har jag min fjärde ögoninflammation, eller viral konjunktivit som det heter på fackspråk, sedan november. Hur är det ens möjligt!?

Första gången, 7 november 2018.
Andra gången, 22 november 2018.
Tredje gången, 8 december 2018.
Fjärde gången, 5 januari 2019.

Det är ju inte första gången jag har ögoninflammation och de brukar läka ut av sig själv efter ett gäng dagar. Så den konservativa metoden applicerade jag som vanligt de två första omgångarna. När jag så får infektionen en tredje gång söker jag läkarvård för att få droppar eller salva som hjälp. (Tydligen var de inte helt utläkt eller nåt.) Jag fick Kloramfenikol i form av salva utskrivet. Ögoninflammation läkte ut och allt var frid och fröjd över jul och nyår.

Men så blir det nytt år, och jag har enbart umgåtts med familjen, och jag åker på det IGEN, en fjärde gång på kort tid. Alltså jag tror knappt det är sant! Jag har alltså fått medicinsk hjälp, blivit frisk och jag har inte utsatts för bakterie- och viruskarusellen som finns på jobbet, ÄNDÅ får jag detta skit igen.

Det blev såklart ny kontakt med vårdcentralen så fort det blev måndag. Läkaren var också konfunderad, h*n såg ju i journalen att jag nyss haft det och fått hjälp. Efter lite funderande så ringde läkaren jourhavande ögonspecialist på universitetssjukhuset för rådgivning.

Det slutade med att en odling togs och det kan jag berätta var en vidrigt obehaglig upplevelse. Tänk dig att gnida en stålborste mot ett känsligt ställe...ja t ex ögat. Exakt så hemskt kändes det...fast det bara var en bomullstops typ. Som tur var gick det tämligen fort. Ännu en gång fick jag Kloramfenikol utskrivet, denna gång yrkade jag på droppar. Salvan var besvärlig.

Nu väntar vi på svar på odlingen för att eventuellt se vad det är för bacill. Kanske är det något annat än viral konjunktivit?

Jag undrar så hur jag ska gå tillväga för att slippa dessa ständigt återkommande ögoninfektioner?

Inga kommentarer: