Tredje gÄngen(Äret) gillt. :)

21 augusti 2022

Min tennissommar 2022

 Summering av min tennissommar.đŸŽŸđŸ’–

 IĂ„r gjorde jag nĂ„got jag bara funderat pĂ„ förut, jag var funktionĂ€r pĂ„ Nordea Open. Varför har jag inte varit det förut? Kanske för att jag inte vetat hur man blev funktionĂ€r!?

 Det som föranledde det hela var att min dotter, efter hĂ„rd(?) prövning, blev antagen som bollkalle. (Jag vet inte riktigt hur hĂ„rt det var, för jag var inte med. Det jag vet Ă€r att det var mĂ„nga som var pĂ„ uttagningarna, ett hundratal?, men bara en tredjedel som blev antagna. MĂ„nga var dessutom barn som varit bollkalle tidigare, vilket Ă€r en merit.) Jag tittade pĂ„ fint bollkalleri och bra tennis tills jag ansökte sjĂ€lv om att fĂ„ bli funktionĂ€r. SĂ„ blev jag arenavĂ€rd.

 Det var bĂ„de fantastiskt, kul och skitjobbigt. KrĂ€vdes iof inte sĂ„ mycket kognitivt, det fanns de som sa Ă„t oss vad som skulle göras och nĂ€r. Men det var tufft att stĂ„ lĂ€nge (sĂ„ korta pass var mest optimalt) samt inte kunna se sĂ„ mycket tennis nĂ€r man stod pĂ„ "fel" stĂ€lle. Det var fantastiskt att komma nĂ€ra tenniseliten, se och prata med dem. Stan Wavrinka Ă€r för övrigt en riktigt trevlig person.

Jag deltog i lite turneringar sjÀlv ocksÄ.

 Jag inledde starkt med seger i Damsingel (DS) Motion i Munkaspelen (Munka-Ljungby). đŸ„‡

 I DS45+ i samma tĂ€vling gick jag till semifinal men fick se mig besgrad. En 3:e plats Ă€r dock inte sĂ„ dumt det heller. đŸ„‰

 Sedan var jag, som sagt, funktionĂ€r i Nordea Open BĂ„stad och fick titta pĂ„ professionell tennis pĂ„ nĂ€ra hĂ„ll. Mitt Ă€ldsta barn var samtidigt bollkalle. đŸŽŸ Samlade en hel del autografer, mer om det i ett annat inlĂ€gg.


  Hade letat upp att det pĂ„ BjĂ€rehalvön finns tennisbanor med grĂ€sunderlag. Kag bokade en timme och Ă„kte dit med barnen. Det var första gĂ„ngen vi spelade pĂ„ grĂ€s. En spĂ€nnande och annorlunda upplevelse. đŸŒ± (foto i kommentarerna) TyvĂ€rr hann vi inte spela sĂ„ lĂ€nge eftersom det började störtregna, men det var roligt sĂ„ lĂ€nge det varade. 


 SĂ„ hade jag anmĂ€lt mig till den anrika(!?)  Strandbadsturneringen i Falkenberg. Jag ville spela motionsklass, men det verkade ingen annan vilja dĂ„ jag var den enda anmĂ€lda. Jag flyttade anmĂ€lan till klassen DS(6-7). Fyra damer i s.k. poolspel (alla möter alla), vilket ger bra matchtrĂ€ning. Jag föredrar poollottning framför frilottning, just för att man fĂ„r matchtrĂ€ning Ă€ven nĂ€r man förlorar.

 En sĂ„n succĂ© det blev! Jag lyckades nĂ€mligen vinna samtliga tre matcher och vann med andra ord förstapriset. 🏆DET Ă€r jag inte bortskĂ€md med.


 I Havsbadsspelen i Ängelholm gick det inte lika bra. Jag visste före jag anmĂ€lde mig att det Ă€r en tuff tĂ€vling. Anledning Ă€r att mĂ„nga har den som genrep inför Veteran SM som gĂ„r av stapeln nĂ„n vecka senare. Jag deltog i tvĂ„ klasser, DS45+ och DS(1-7), men förlorade bĂ„da inledande matcherna. C'est la vie!


 Avslutade SkĂ„netennissommaren med att delta i, nyss nĂ€mnda, Veteran SM. Att vara med dĂ€r Ă€r mest en kul grej och för att checka av pĂ„ "the life bucketlist". Jag hĂ„ller verkligen inte SM-nivĂ„ i spelstyrka.

 Spelade dĂ€r i tre klasser; DS45+, DD45+ i par med Helene L samt MD45+ i par med Viktor T. 

 Spelade en jĂ€mn förstamatch i damsingeln (DS) men kunde inte "knyta ihop det" Ă€ven om jag kanske egentligen var bĂ€ttre Ă€n motstĂ„ndaren. Men det gĂ€ller att vinna poĂ€ngen och gemen och kan man inte det sĂ„ fĂ„r man skylla sig sjĂ€lv, trĂ€na mer och hoppas det gĂ„r bĂ€ttre nĂ€sta gĂ„ng. 

 I Mixeddubbeln (MD) fick vi tre matcher dĂ€r Ă„tminstone en var jĂ€mn. Men tyvĂ€rr slutade den med förlust i avgörande sets matchtiebreak. Hade roligt ihop trots förlusterna. 


I Damdubbeln (DD) lyckades Helene och jag avancera till semifinal (tack vare w.o). I semin blev det tyvĂ€rr respass mot mer rutinerat motstĂ„nd. Vi knep trots allt en bronspeng i VSM. KĂ€nns lite stort Ă€ndĂ„.đŸ„‰

 PĂ„ hemmaplan anordans KM (klubbmĂ€sterskap) i augusti nĂ€r skolor etc har börjat. Jag stĂ€ller upp i damsingel, dubbel och generationsdubbel med min dotter.

 I generationsdubbeln Ă„kte vi pĂ„ dĂ€ng direkt. NĂ€r det Ă€r dags för damsingel blev jag sjuk (förkyld), jag spelar dĂ„ligt dĂ„. Vinner iof första matchen men förlorar finalen. Dubbeln gĂ„r ovĂ€ntat. Jag spelar i par med Helene min lagkamrat i D45-serien. Vi lyckas vinna första matchen i tredje sets avgörande superrtiebreak, detta mot favorittippade paret. Finalen spelas aldrig för mostĂ„ndarna lĂ€mnar w.o pga skada pĂ„ en av spelarna. Vi vinner sĂ„leds dubbelklassen i KM


Sammanfattningsvis sĂ„ kommer jag hem med tre förstapris och tvĂ„ tredjepris pĂ„ elva "starter". đŸ’ȘđŸŒ✌đŸŒ

Inga kommentarer: