Tredje gången(året) gillt. :)

13 oktober 2022

Ett år sedan

Jag läste inlägget jag skrivit för ungefär ett år sedan, när vi inte fick åka till USA.

Vad har hänt sedan dess?

Jag inser att jag inte skriver på min blogg, men jag är hel från skador. Men sedan dess har jag haft problem med både knä och axel, men repat mig. Rent sjukdomsmässigt har det inte varit helt toppen. I vintras, månadsskiftet januari-februar,i åkte jag på covid. Detta trots fyra(!) vaccinationer. Efter det hade jag STORA problem med andningen när jag sprang. Det gick liksom inte. Det gick fort att få upp pulsen och så fort jag fick upp pulsen så blev det asjobbigt och jag var tvungen att gå.

Sedan åkte jag på ett MS-skov där halva ansiktet domnade bort. Efter drygt två månader utan förbättring fick jag kortison i hög dos. Det blev lite bättre i ansiktet men inte helt bra. Däremot så försvann problemen med andningen, som jag trodde var postcovid. 

I och med att jag fick ett skov bestämdes medicinbyte och massa prover togs. I samband med dessa prover upptäcktes att allt inte var som det skulle med kroppen. Jag fick remiss till endokrinologiska avdelningen där man efter fler prover kunde konstatera att jag fått Graves sjukdom, en form av hypertyreos. Grattis till mig för ytterligare en autoimmunsjukdom.

Mycket skit men trots det så har jag lyckats hålla liv i min runstreak. Idag sprang jag dag 1017. :) Ge f-n aldrig upp.

Nu ser jag fram emot min resa över atlanten. Jag behöver semester från allt. Om det gick skulle jag behöva semester från mig själv också.

Inga kommentarer: