250 g mjukt smör
1 1/2 dl (135 g) socker
4 dl (240 g) vetemjöl
1 dl (75 g) marsanpulver (vaniljsås snabb)
1 1/2 tsk (4,5 g) bakpulver
(40 småbrödsformar)
Hallonsylt
175°C, ca 15 min
Blanda vetemjöl, marsanpulver och bakpulver.
Rör mjukt/rumsvarmt smör och socker poröst.
Arbeta in mjölblandningen i smör-sockergeggan.
Rulla ut till två längder och dela varje längd i småbitar efter önskad storlek på kakorna, ca 15-20/rulle
Rulla små bollar och lägg på bakplåtspapper eller i småbrödsformar.
Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick hallonsylt.
Grädda i 175°C i ca 15 min.
Låt svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar