11 februari 2024

Hallongrottor/Syltkakor


250 g mjukt smör

1 1/2 dl (135 g) socker

4 dl (240 g) vetemjöl

1 dl (75 g) marsanpulver (vaniljsås snabb)

1 1/2 tsk (4,5 g) bakpulver

(40  småbrödsformar)

Hallonsylt

175°C, ca 15 min



Blanda vetemjöl, marsanpulver och bakpulver.

Rör mjukt/rumsvarmt smör och socker poröst.

Arbeta in mjölblandningen i smör-sockergeggan.

Rulla ut till två längder och dela varje längd i småbitar efter önskad storlek på kakorna, ca 15-20/rulle

Rulla små bollar och lägg på bakplåtspapper eller i småbrödsformar.

Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick hallonsylt.

Grädda i 175°C i ca 15 min.

Låt svalna på plåten. 

Inga kommentarer: