10 april 2018

Marathon att drömma om

Ni som följer min blogg vet att i sommar är det tänkt att jag ska springa mitt livs första marathon. Jag har alltid sagt att det ska ske utomlands. Att det ska vara en speciell händelse eftersom jag kanske inte springer så många fler maror. Men som ni vet blir det i Stockholm. Det är ju ändå lite speciellt att det är 40-årsjubileum.

Vilka marathonlopp är det då som jag vill springa utomlands? Överst på listan står (såklart) TCS New York City Marathon. Jag har varit i N.Y. en gång och kan tänka mig att det är en upplevelse över det vanliga att springa den maran. Jag vet att det är svårt att få startplats, men nån gång ska det ske.

En annan mara som verkar kul är Médoc Marathon eller som det heter på originalspråket: Marathon des Châteaux du Médoc. Det är en stor jäkla festival alltihop med bl a ostron (blä) och vin (mums) i vätskedepåerna. De är alltid ett festivaltema och deltagarna förväntas klä ut sig. Årets tema, 2018, är Nöjespark, "Amusement Park". Detta är ett lopp man inte ska springa ensam utan upplevelsen ska delas med ett gäng glada galna vänner. Här verkar tävling och tidsjakt vara underordnat glädje och gemenskap.

Om jag får smak för denna hiskeligt långa distans och springa fler marathon vill jag gärna uppleva marathon i London, Berlin, Rom och varför inte Köpenhamn? Det finns som bekant marathonlopp över hela världen.

Men vi tar en sak i taget. Först ska jag klara Stockholm Marathon.

Inga kommentarer: