22 juni 2019

Midsommar

Trevlig fortsättning på midsommarhelgen alla bloggläsare!

Vår midsommarafton firades med goda vänner på Ombergs topp med medhavd picnic. Solen sken, barnen var glada och vi blev mätta. Vi roade oss med att göra en egen midsommarstång och så spelade vi fotboll med barnen. Efter flera timmar var det dags att ta sig hem. En powernap, lite längre för mig, hann vi före våra vänner anslöt igen. Det traditionsenliga midsommarregnet kom vältajmat när vi skulle äta på kvällen vid 2030. (Vi kör medelhavsstil med sen middag.) Barnen hade skoj och gjorde ytterligare en midsommarstång på hemmaplan.

Idag på midsommardagen känner sig det flesta bakis, så ock jag. Detta trots att jag verken åt kött eller drack alkohol (inte ens cider från den lokala affären) under dagen. Så blir det när man lånar skedar* från morgondagen.
*Läs mer om The Spoon Theory 
"Att vara sjuk tär på krafterna. Att någon med ett brutet ben eller magsjuka inte orkar lika mycket som vanligt är sällan något som ifrågasätts. Men när sjukdomen inte syns på utsidan, är kronisk eller ovanlig, är det svårare att förstå eller acceptera att den sjuka inte (längre) har samma energi som alla andra. The Spoon Theory är ett kreativt sätt att förklara för friska vart all energi tar vägen och hur det är att leva med till exempel en kronisk sjukdom."

Inga kommentarer: