Förbered med att göra chokladpuddingen dagen innan. Häll upp i de tilltänkta serveringsglasen. Låt stå i kylen över natten. Gör den vita chokladmoussen samma dag, men se till att allt hinner stå svalt någon timme innan servering. Garneringen görs med fördel direkt innan servering.

Använd den som ska kokas.
Följ receptet på förpackningen.
Vit chokladmousse (8 port)
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella
färska bär, t ex hallon eller blåbär
Gör så här:
Vispa grädden.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner Kesella och sist grädden.
Häll upp moussen i små glas.
Låt glasen stå i kylen ca 1 tim.
Toppa moussen med bär.
(receptet på vit chokladmousse hittade jag på http://www.arla.se/)
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar