Tredje gången(året) gillt. :)

6 december 2010

Nattningslyx och blöjproblem

Det är så enkelt att natta barnet, jag är förundrad. Ja, efter att man ha bråkat på en nattblöja då. Detta jäkla trilskande med blöja, hon kommer ju aldrig undan, men alltid är det samma motvilja. På dagis går det visst hur bra som helst. Även jag har bytt blöja på dagis utan problem och bråk. Hemma verkar det dock vila en förbannelse över skötbordet.

Men som sagt när vi fåt på blöjan och pyjamas så är det inga som helst problem att borsta tänderna. Sen sitter vi i sängen och läser en bok, sjunger kanske en vaggvisa och sammanfattar dagen. När hon svept sin välling (ja vi ska försöka byta ordning på välling och tandborstning) så är det bara att lägga ner henne i sängen, säga godnatt och lämna rummet. Visst finns det kvällar då hon ligger och pratar och sjunger innan hon somnar samt de då hon är lite arg, men det händer inte ofta.

Så fick jag kommentarer om att dagispersonalen var så imponerade över att hon redan kan fräsa näsan. De sa att det finns många mycket äldre barn som inte kan det. Såklart mycket praktiskt att hon kan det, tycker vi också. Och det är inte långt ifrån att hon kan snyta sig själv. Hon kan redan torka sig om munnen med en servette, (fast man får ofta eftertorka lite dock) och tar pappret mot näsan ibland när hon känner sig snorig.

1 kommentar:

mormor sa...

Gläd dig åt att du har fått ett lättskött barn som är smart och duktig. Hon är nog ganska lik sin mamma.