1 juli 2019

Halvtid 2019

Första juli och halvtid av året 2019. Mitt träningsmål är att springa en Megameter, dvs 1000 km, före året är slut. Hur går det då med mitt träningsmål?

Början av året startade okej löpmässigt, inte bra, men okej. En rad ögoninfektioner fick mig att inte kunna göra det jag ville. Med 33,4 km löpta i januari så låg jag verkligen inte på idealet två mil i veckan men inte heller ohjälpligt efter.
Månadens lopp:
• Gore Tex Winterrun i Stockholm
Totalt: 33,4 km. Kvar: 966,6 km.

Så kom februari och skidåkningssäsongen, både utför och slättförs. I och med detta prioriterade jag skidåkningen och jag kom rejält efter med löpningen. Med ynka 12 km var jag nu tvungen att "springa ikapp" 12 mil (120 km). Men året är långt, ännu behöver jag inte stressa över det.
Månadens lopp:
-
Totalt: 45,4 km. Kvar: 954,6 km.

Vårmånaden mars var turbulent och en katastrof rent personligt. Jag mådde dåligt på många sätt. Något som visade sig bli långvarigt. Men i mars börjar loppsäsongen lite smått dra igång med bland annat seedingslopp för Göteborgsvarvet. Löpningen är en del av min rehabilitering och jag kunde trots sjukdom springa in 52,6 km. Lite bättre än både januari och februari men fortfarande långt under vad jag borde för att komma ikapp... eller snarare, inte komma mer efter.
Månadens lopp:
• Varvetmilen Helsingborg
• Varvetmilen Mantorp
Totalt: 98 km. Kvar: 902 km.

April hade några veckor av, för årstiden, riktigt varm väderlek. Detta inbjöd till att vistas utomhus. Tack vare ett informellt backyardlopp med löpargruppen TNT (Team Nordic Trail) så lyckades jag tidigt i månaden besegra årets första halvmara. Sedan följdes månaden av blandade distanser från korta intervallpass på 4 km till lite längre distanser på 15 km. När månaden var slut hade jag sprungit 85,9 km. Helt i linje med det medelvärde per månad jag borde springa. Inga förlorade kilometer denna månad med andra ord.
Månadens lopp:
-
Totalt: 183,9 km. Kvar: 816 km.

Stärkt av att lyckas hålla månadens "beting" i april ville jag i maj även springa in lite av de förlorade milen från början av året. Jag orkade och hade möjlighet att springa fler pass med TNT och tillsammans med att Göteborgsvarvet gick av stapeln denna månad nådde jag 131,6 km. Mycket bra. Sakta men säkert knappar jag in underskottet.
Månadens lopp:
• Rosenkällaloppet
• Vårruset i Linköping 
• Göteborgsvarvet
• Blodomloppet Linköping 
Totalt: 273,3 km. Kvar: 726,7 km.

Första dagen i juni rivstartar jag med att springa Stockholm Marathon. Två veckors "beting" i ett bräde. Katsching! ;) Blandade distanser även denna månad. Korta i skogen varvat med längre på asfalt. Årets toppnotering hittills med 149 km denna månad.
Månadens lopp:
• ASICS Stockholm Marathon
• ECO Trail Stockholm 
Totalt: 422,4 km. Kvar: 577,6 km.

Som ni ser ligger jag fortfarande efter. Idealet vore att ha sprungit 500 km nu vid månadsskiftet jun/juli. Med lite disciplin borde jag alldeles säkert komma ikapp. Jag kämpar på, både med löpning och med alla andra saker jag kämpar med. Det positiva är att jag har snäppat upp löpmängden de senaste månaderna. Semestern kan ställa till detta "flow", men jag ska göra mitt yttersta för att åtminstone springa mitt "månadsbeting".

Januari: 33,4 km
Februari: 12 km.
Mars: 52,6 km.
April: 85,9 km.
Maj: 131,6 km.
Juni: 149 km.

Summa: 422,37 km
Kvar: 577,63 km.

Inga kommentarer: