Tredje gången(året) gillt. :)

14 november 2022

D: +6-8 Cirkeln är sluten.

Resecirkeln är sluten, jag var åter på akuten.

På fredagen efter resan blev jag sjuk. Rejält förkyld och kände mig allmänt trött, sjuk, hade lite ont i halsen och lite ont i nacken.

Någonstans i bakhuvudet visste jag att någon inom vården sagt att jag skulle kontakta sjukvården om jag hade feber (hade inte) eller huvudvärk (hade inte) eller ont i halsen (hade lite i fredag kväll och på lördagen). Kom dock inte ihåg om det var på grund av medicinering mot sköldkörteln eller mot MS som jag skulle det. Så det gjorde jag i lördags, kontaktade vården alltså. Informerade såklart om båda diagnoserna. 

Kändes inte lika akut som andnöd så jag ringde först 1177 för rådgivning. Efter en halvtimme i kö kom jag fram och pratade med en vänlig kvinna. Efter att hon konsulterat andra kopplade hon mig vidare till jourcentralen.

Jourcentralen hade inte några tider kvar men insisterade på att ta mig till akuten samma kväll. Det kunde INTE vänta till söndag. Okej, det lät ju inte så bra.

Så jag pallrade mig dit, det var ju inte min idé att ta sjukvårdens dyra tid.

Efter en stunds väntan gjordes en okulär undersökning i bl a hals och av nacke, togs blodtryck och crp. Trots att jag påtalade att mitt resesällskap berättat att hon testats positivt för covid*, togs inget covid test. (Fast å andra sidan vad ska man med den vetskapen till när det nog är andra saker de letar efter?)

Nåja. Halsen var lite röd, men inga beläggningar, blodtryck och crp var som de skulle. Nackens onda var muskulärt. Ta en Naproxen. Tack å hej!

Måndagen kom och idag däremot hade jag  j**ligt ont i nacken och rygg när jag rörde mig. (Total ignorans när jag lunkade min mile dock. Jag är inte riktigt redo att bryta min runstreak än. Det var som att uppleva slutet av Stockholm Marathon 2018 igen.)

Jag hade också en sedan länge avtalad telefontid med endokrinsköterskan idag och jag berättade hur jag mådde. Hon frågade och jag svarade. Blev beordrad att sluta med Thacapzol och ta blodprover skyndsamt imorgon. Berättade att jag faktiskt var på akuten i lördags för någonstans visste jag att jag skulle det. 

Det var visst bra agerat, men de tog tydligen inte rätt prover. (!) Nähe. Och hur fasiken skulle jag veta det. Man förväntar sig liksom att de vet sådant på akuten. De har ju hela  läkemedelslistan etc. Ska jag som sjuk säga vilka prover som ska tas. Hujeda mig. Nu vet jag (efter endel eftersökning på internet) att de ska ta LPK diff. Måste nog skaffa mig ett papper att ha med nästa gång. 

Nu tror ju inte jag att jag är döende även om jag mår piss, men iaf. Tror inte de hittar något konstigt på morgondagensprover heller. Men tänk OM det hade varit något  allvarligt fel som behövde åtgärdas? Kan finnas en anledning till att rekommendationerna från endokrin är som de är.




*Tydligen hade hon fått instruktioner från vårdgivaren att om nån annan visar symptom skulle de testas. Detta fick jag reda på idag, måndag. 

Inga kommentarer: