Tredje gången(året) gillt. :)

13 april 2024

AI-matchanalys

 KM (klubbmästerskap) på tennisklubben. 🎾Jag spelade mot Sven Ö (inte min far) som hade en intressant app på sin iphone. Med hjälp av AI analyserade den vår match. Riktigt häftigt och intressant att se hur man spelar. Tyvärr fick jag bara tillgång till lite av all den statistik som appen presenterade.

 Jag har aldrig utgett mig för att spela mycket vid nät. Appen visar också att jag är en baslinjespelare... åtminstone i denna match. Det går att ändra på. 😉 För appen visar också att alla volleys jag spelade (gul prick) satte jag i banan.



 Appen heter Swingvision och finns bara till iPhone. Detta är första gången jag önskar att jag hade en iPhone.... också.

 Det som inte framgår av de data jag fick av Sven är att jag låg under med 2-0 i andra set. Då hade jag även förlorat första med 6-3. Brant uppförsbacke med andra ord. Men tennis är en sådan sport att matchen inte är slut förrän sista bollen är slagen, det går  faktiskt att vända. Det var precis det jag gjorde. Efter detta underläge lyckades jag vända och vann andra set med 6-3. Det blev ett avgörande matchtiebreak (först till 10 poäng, vinna med två poäng). Jag gick segrande ur striden med 10-4.

Final imorgon. 


Inga kommentarer: