Tredje gången(året) gillt. :)

24 april 2008

Historien verkar upprepa sig.

Jag visste att det skulle bli så här. Dum som jag var så hade jag positiva tankar och bestämde mig för att stanna. För varje vecka som går så inser jag att det nog var fel beslut. Jag skulle bytt när jag hade chansen. Nu är det halvt försent, men ändå möjligt.
Måste ta mig en funderare. Jag kommer säkert ångra mig djupt om jag fortsätter så här. Det gjorde jag ju förra gången. Har varit i en liknande situation tidigare, och jag är så puckad att jag går på samma linje som då. Och resultatet verkar bli detsamma nu som då. Att jag aldrig lär mig.
Ska ta mig en rejäl funderare på situation och lösning. Hatar när man själv ger 110% och sen bara får 40% tillbaka.

« Lakritztrollet, for the win! »

20 april 2008

Historisk lista

Hittade en lista som jag i min tristess fyllde i. Håll till godo.

För 15 år sedan (1993):
- Slutade jag nian - det var skönt då jag inte trivdes i klassen.
- Spelade jag enbart tennis och ingen fotboll.
- Gillade jag Michael Jacksons musik.

För 10 år sedan (1998):
- Kompletterade jag kurser på KomVux.
- Var fotboll det jag älskade mest. Kom tvåa med LSK i div 3, och vann div 5 med U-laget.
- Jag vann skytteligan.
- Sparkades mitt korsband av i sista seriematchen.
- U. och jag festade en del i Nrk.

För 5 år sedan (2003):
- Vann återigen div 5 med U-laget i LSK.
- Fick inte spela i A-laget (div 3) pga att tränaren inte gillade mig som person.
- Flyttade jag till Sundets pärla - Helsingborg.
- Kvaddade jag en bil. Ooops...

För 3 år sedan (2005):
- Spelade jag fotboll med Råå IF.
- Vi kvalade till div2, men föll på målsnöret. (eller om det var 2004?)
- Var på familjeresa till Turkiet, svärföräldrar, svägerskor och hela köret.
- Pluggade andra året på Malmö Högskola.

För 1 år sedan (2007):
- Firade vi ett år som äkta makar.
- Åkte till USA för tredje gången.
- Var jag längre norrut än Åre för första gången. (Umeå)

För 3 månader sedan (januari):
- Firade jag nyår i Trysil, Norge, med kära och nya vänner.
- Sökte jag jobb.
- Fick jag jobb.

Igår (19 april 2008):
- Hade vi seriepremiär och förlorade. Jag fick bara spela en halvlek. :'(
- Var det lagfest på kvällen.
- Var jag hes efter all SingStar-sjungande

Idag (20 april 2008):
- Har jag städat och tvättat.
- Köpt ett par byxor.
- Haft grannbarnen på besök.

I morgon (21 april 2008):
- Är det jobba igen.
- Träning på kvällen.

Om 1 år (april 2009):
- Pendlar jag fortfarande till Nrk.
- Har jag haft fast anställning i ett halft år.
- Är det vår igen! :)

Nu är jag nyfiken på hur din lista ser ut!

« Think different, think Lakritztrollet. »

Tisdagstema - Himmel

Himmel, jag har totalt glömt bort tisdagstemat. Missade förra veckans mat totalt, jag som alltid ska dokumentera vad jag äter på restaurang, (såvida jag har kameran med mig). Så bilder på schysst käk har jag gott om. Denna vecka är det himmel som är temat.
Denna syn möttes jag av när jag vaknade en dag. Jo, för det var mitt på dagen. Vi hade kört hela natten genom Tyskland. När vi inte orkade köra mer stannade vi för att sova en stund. Hade kameran nära till hands som man har på semestrar... och jag tyckte det var så vackert. Några stackars moln samt en flyktande strimma från ett flygplan, på en annars molnfri himmel. Det var inte så häftigt om man tittade på den direkt, men genom backspegeln. Wow!


« Lakritztrollet - simplified! »

12 april 2008

Budgeten övertrasserad

Idag var jag en sväng till huvudstaden över dagen. Vi skulle på "Personal Shopping". Nä, inte personal, som anställd utan personal, som personlig.

Okristligt tidigt, för att vara lördag, åkte vi iväg hemifrån. Klockan 10 var nämligen tiden vi skulle passa på Åhléns, för då var det dags för intervju. Vår personliga inhandlare frågade lite om vad man tyckte om och inte tyckte om i klädväg, vilka färger man gillade, var man handlar sina kläder idag, vad man jobbar med och framförallt vad man var ute efter för kläder. När vi hade blivit utfrågade så gick vi ut på staden och åt lunch. Alla utom jag ville äta sushi. Ok, sa jag, eftersom jag tog för givet att det skulle ha annan mat på sushistället. Det hade de, men inte just idag. :( Men vi löste det, jag gick ut en kort sväng för att leta annat krubb. Det slutade i en footlong sub från Subway, och den tog jag med och åt på sushihaket med de andra töserna.

Under tiden vi satt och åt och tittade i andra klädbutiker, så plockade den personliga-klädinhandlar-tjejen (för nån kille såg jag inte till) ihop kläder till provningen. Vid tvåtiden var det spännande värre. Vad hade hon hittat för kläder?
Och kläder hade hon minsann hittat, riktigt snygga dessutom. :D Det blev beslutsångest maximus. För att köpa alla kläder hon plockat fram har man ju inte råd med. Men det blev så jobbigt att välja att det slutade med att jag tog det mesta iaf. Hmmm. Men om man räknar efter och slår ut det på alla andra månader som jag inte handlar kläder, vilket är de flesta, så var det nog inte så dyrt iaf. Jag är som bekant inte så förtjust i att shoppa kläder.

Jag tror mig veta varför jag inte gillar att shoppa kläder... Det var nämligen grymt skönt att slippa springa runt i butiken mellan klädställningar, provhytter och annat folk. För när jag och ska handla kläder så ser jag inte skogen för alla träd, om man säger. Det är nog det som är problemet. Nu skötte nån annan det, bytte storlek och färg etc.

Jag och J. bokade faktiskt redan nu in nästa besök. Så i höst hoppas jag på en lika successfull shopping"runda", fast kanske inte lika dyr. ;) Denna tjänst kostar ingenting förutsatt att man handlar för minst 1000kr. Etttusenkronor är ganska lätt att komma upp i! Tänk efter själv. Vad kostar t ex ett par jeans?

« Once Lakritztrollet, always Lakritztrollet. »

2 april 2008

Tisdagstema - Lång

Jag har missat några tisdagsteman. Ni som läser min blogg vet att det beror på att jag börjat ett nytt jobb. Jag har helt enkelt inte orkat datorisera när jag kommit hem.

Men denna vecka bidrar jag med en bild på temat "lång".


Utvecklade temat lite och så fick det bli en bild på TomTom som för ett tag sedan visade oss vägen lååångt bort. (Lång... långt...nästan samma. ;))
Se själva:
1548km eller 15 timmar och 47 min tills vi når målet. Det är en lång resa.

Ni som inte var med på resan och ni som inte vet var jag bor, får gärna gissa var GPSen visar att vi befinner oss. Vilken trafikplats är det egentligen? :) (Har redigerat bort sådan info med flit.) E4:an duger inte som svar.

Hej så lång!


« Lakritztrollet - your game. »