Tredje gången(året) gillt. :)

26 november 2010

Blindtest julmust

Igår kväll hade vi blindtest på tre sorters julmust. Det var Apotekarnes, Nygårda och Three Hearts. Som utgångspunkt kan nämnas att alla testpersoner har Apotekarnes som favoritmust. Frågan var om vi verkligen tyckte den var godast i ett blindtest. Upp till bevis!


Carlsberg vs Spendrups vs Krönleins.

Vi var tre personer som testade. Med hjälp av en fjärde person fick vi tre numrerade muggar innehållandes vart och en av dryckerna.

Uppgift: Utse den vi tyckte var godast, näst godast och minst god. Bonusuppgift: Identifiera vilken dryck som var vilken.

Resultat: Samtliga testpersoner utsåg samma dryck/mugg som sin favorit. Vid identifieringen, som var av mindre vikt då vi testade smaken i första hand, var det svårare att pricka rätt. (Jag kommer inte ihåg allas val.) Naturligtvis satte vi ju den godaste på Apotekarnes plats i hopp om att vi hade rätt.

När vi fick reda på vilken must som var vilken, visade sig att alla hade satt Apotekarnes som favorit och således även prickat rätt vid identifiering. Full pott för oss! Jag hade valt Three Hearts som näst godast, men jag lyckades inte identifiera den rätt.

Slutsats: Apotekarnes julmust är den godaste julmusten.

Haha, det blev nästan som en liten labbrapport. Vi är otroligt nöjda över att vi i ett blindtest även tycker att Apotekarnes är godast. Det betyder ju att vi inte hade fel i vår tidigare uppfattning och åsikt.

4 kommentarer:

Johan sa...

Och det var gott nästan hela tiden

Anonym sa...

Julmust ska det va´! Men det finns inte här. Hjälp! Vi ska till Umeå på julbord i december så då får vi bunkra upp. Apotekarnas såklart!

Kristofer sa...

Spännande test, kära syster. Trots att det är olika bryggerier så är det ju samma leverantör (AB Roberts) som levererar extraktet till bryggerierna. Visserligen med små variationer i receptet.

Skall man få julmusten att smaka riktigt bra så får man inte glömma att göra en Radler av den och blanda med hälften starköl.

Bouchonne sa...

När jag var yngre gjorde vi ett colatest i familjen. De var trötta på att jag bara kunde tänka mig coca cola och vägrade alla andra varianter med motiveringen att de var äckliga. Så vi gjorde ett test på samma sätt som ni, fast med olika colavarianter som pepsi, cuba cola, ICA:s egen cola plus lightvarianterna som fanns då. Gissa vem som endast gav full pott till en variant och dessutom prickade rätt på vilken cola det var? ;) Så det är med största allvar jag härmed håller med om att Apotekarnes julmust is the one and only! =D