Tredje gången(året) gillt. :)

29 mars 2011

Svininfluensavaccinets biverkning

På en presskonferans idag av Läkemedelsverket presenterades en studie av sambandet mellan svininfluensavaccinet och narkolepsi (sömnsjuka). De hade kommit fram till att barn löper fyra gånger så stor risk att drabbas av narkolepsi efter att ha vaccinerats med Pandemrix.

Aftonbladet- Nya samband mellan vaccin och narkolepsi

Expressen - Ny rapport om svinvaccin och sömnsjuka

Nu går de ut med rekommendationen att ingen under 18 år ska få vaccineras med Pandemrix. Då (hösten 2009) rekommenderade de (Läkemedelsverket i samråd med Socialstyrelsen 2009-11-12) snarare att barn från 6 månader upp till 3 år, som inte tilhörde riskgruppen, borde vaccineras. Skönt att vi avstod från att vaccinera vår dotter. Fast hon hade nog fått Tamiflu för att hon var under sex månader. Ändå skönt att vi inte tog något av de vaccinerna.
Mitt tidigare inlägg om medias misstanke om sambandet.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Just det! Så sant! Här i Norge har man också flera fall trots att man säger motsatsen. Sens moral: Lita inte på myndigheterna! De vill bara slå blå dunster i ögonen på dig. Jmf hur "säker och tillförlitlig" kärnkraften är.

Lakritztrollet sa...

Tänker du på Fukushimas kärnkraftverk så var det ju en jordbävning och tsunami som gjorde att det inte riktigt höll ända ut. Men den höll länge. Läs detta, en del bra saker han skriver faktiskt.
http://www.metro.se/kolumner/vattenkraft-skordar-fler-liv-an-karnkraft/EVHkcw!DNaPRfsfpr4A6/

Tyvärr finns det inget bra ännu som kan ersätta kärnkraften. Inget som kan producera lika mycket el till samma kostnad.

C sa...

Jag menar att man alltid vill förringa risker. Homoslyr var inte farligt, inte kvicksilver heller. Att folk som sysslat med detta får cancer och dör måste bero på något annat.... menar myndigheterna. Osv, osv. Det gäller att vara kritisk och hålla huvudet kallt, (som Eddie tyckte). Det är klart att livet är farligt att leva, men man behöver ju inte utmana farligheterna precis.