Tredje gången(året) gillt. :)

31 december 2011

Nytt år klockan 17

Finns det någon annan kommun i Sverige som firar nyåret kl 17.00 den 31/12? "Linköping där idéer blir verklighet"...även de dåliga.

Tidigare år har de dessutom haft sitt fyrverkeri vid denna tid. Galet! Jag förstår till viss del hur de resonerar. De vill att så många kommuninvånare som möjligt ska kunna ta del av det kommunala firandet, gammal som ung. Dessutom vill de med det tidiga firandet förhindra "buset" på stan. Risken finns dock att kommuninvånarna eldar sitt egna medhavda fyrverkeri på platser som inte är lämpade för det, då det inte bjuds på ett kommunalt allmänt skådespel.

Jag tycker att de kunde haft firande både tidigt och sent, och anpassat dess innehåll efter förväntad målgrupp. De flesta firar, eller intenderar att fira, trots allt nyåret vid dygnsskiftet, 00.00. Och så vitt jag känner till så brukar antingen nyårsupén förberedas eller avnjutas vid 17-18-tiden.

Gott Nytt 2012 på er, oavsett vilket klockslag ni väljer att fira.

1 kommentar:

Cecilia sa...

En bekant i Linköping berättade om ett flott ljusspel vid slottet sent på kvällen och fyrverkerier därtill, men de var kanske privata.
God fortsättning och lycka till med det nya året!