Tredje gången(året) gillt. :)

11 december 2022

Äntligen! Hurra!

I helgen var jag och dottern på roadtrip. Vi båda skulle bland annat delta i en tennisturnering. Vi skulle ha en mysig helg tillsammans med hotellvistelse, restaurangbesök, spela lite tennis med mera. Bara skämma bort oss och ha det trevligt. 

Jag är tävlingsmänniska och vill gärna mäta mig med andra. Men det betyder inte att jag vinner särdelse mycket. Jag har lärt mig att vara en god förlorare. Denna sommar har jag dock lyckats vinna en del och fått massa priser; tre första pris och tre tredje pris, för att vara exakt. (En av dessa är ett tredjepris i Veteran SM.) Denna turnering hade jag för bra motstånd och fick se mig besegrad i båda matcherna. 

Min dotter är inte lika mycket tävlingsmänniska som jag, om man frågar henne. Jag vet dock rent historiskt att hon gärna tävlar med/mot andra, du vet, vem-kommer-först-stilen. På tennisfronten har det dock inte gått så bra, med tuffa lottningar och kanske lite fel inställning stundom, vakna på fel sida typ. Detta har, inte oväntat, lett till att hon inte tycker det är så roligt med just tennismatcher.

Jag sa före sommaren att innan året är slut så står det en pokal på din hylla. Du måste bara fortsätta kämpa och försöka. Men som sagt, så har det varit motigt.

Men så kom denna helg. Bästa förutsättningarna med rätt inställning, okej lottning och dessutom skulle vi shoppa efteråt.

Hon hade mental närvaro och skicklighet att vinna sin poolgrupp och därmed kvalificera sig till final. Hon förlorade tyvärr finlen efter fint bra spel men hon erövrade sin första efterlängtade pokal.

Så glad hon blev trots finalförlust, vilket hon ska vara. Och jag var stoltare än någonsin. Jag blev inte bara glad för hennes efterlängtade framgång utan också nöjd över att vi lyckades med målsättningen "en pokal innan året är slut". :D 

Nu fick mitt senaste pris flytta från husets "Trophy spot" till förmån för denna stiliga pokal.

Inga kommentarer: