Tredje gången(året) gillt. :)

31 december 2022

Idrottsåret 2022

Löpning 

 Tidigare år har jag sprungit massor med lopp. Under pandemin blev en hel del virtuella och jag deltog i vissa. Sen tappade jag intresset. Därför har det iår inte alls blivit så många lopp. De lopp jag har fokuserat på är de med längre distanser.

 Genomförda lopp 2022:

  • Göteborgsvarvet (21,1 km)
  • Stockholm High Five (5 km)
  • Stockholm Marathon (42,2 km)
  • Kvarsebo Hösttrail (10 km)
  • New York City Marathon (42,2 km)

 



 Jag var egentligen inte helt frisk på något av loppen. Det jag ändå mådde bäst på var NYCM. Det var ett HELT FANTASTISKT lopp på alla sätt, inte minst för att det råkade vara indiansommar och sommarvärme alla dagar. Det är så synd att jag inte sätter mig ner och skriver om det. Men om man vill kan man kolla mina små klipp från loppet på youtube så länge tills texterna kommer. :)

https://youtube.com/playlist?list=PLSF1AS9KrCiiM7DTgeUJhYb_dmM2VImVh


 Jag har trots sjukdom och krämpor lyckats springa minst en mile (1,61 km) varje kalenderdygn och avslutar därmed mitt tredje år med runstreak. Hurra!

Padel

 Under våren spelade jag fortsatt seriespel, i den lokala divison 2 (av 8). Då mådde jag inte heller något vidare. Jag hade både postcovid, omedicinerad Graves samt ett MS-skov. Inte samtidigt men typ efter varandra. Resultaten blev därefter, men en del roligt hade vi trots det. (Bara "en del", för att må dåligt är aldrig kul.)

 Jag tyckte också det var dyrt att spela i förhållande till hur roligt jag tycker det är. Jag annonserade till min dubbelpartner att jag ämnade sluta med padel för att prioritera min passion - tennis - istället.

Skidåkning

 Vi var på skidsemester i Alperna på sportlovet. Vi var där i två veckor eftersom vi missade förra årets skidvecka pga pandemin. Vi hade massor med snö och knappt några liftköer. Trots att vi var ensamma i liftkön behövde man ha munskydd pga just pandemin.


 En vecka efter hemkomst skidade jag Vasaloppet som firade 100 år. Fantastisk upplevelse trots att det är jobbigt. Detta år kom jag i mål. Vädret och föret var däremot lika dåligt som 2019, förra gången jag skidade Vasaloppet (jmfr Öppet Spår). Denna gång visste jag att pinna på, för trots dåligt väder och kassa förutsättningar så förlänger de inte reptiden i Oxberg.


 I mellandagarna åkte vi tillbaka till Österrike för att åka slalom och fira nyår. Nu var det raka motsatsen mot sportlovet i skidsystemen. Det var så varmt att man trodde det var vår. Den konstsnö som tillverkats smälte också snabbt bort. Först på ca 2000 meters höjd över havet kunde man åka något vitt som, desto längre ner man kom blev brunare och brunare. Snögränsen låg på höga 1500 möh. Det var inte ens minusgrader på natten så mer konstsnö kunde produceras. Ledsamt för vintersportare.



 Trots denna snömisär åkte vi skidor alla dagar. Jag och maken kunde dock snabbt konstatera att vi behöver "utökade" backar. Vi behöver många olika pister (ej begränsat som nu) och framförallt möjlighet till off-pist-åkning. Som det var nu åkte vi igenom alla backar i skidsystemet på mindre än en timme. 

Tennis

 Stort fall framåt i min tennis"karriär". Jag har bland annat börjat spela i Svenska Tennisligan tillsammans med en annan "tant". Jag har inte vunnit så mycket men det är fantastiskt bra träning. 

 Mina grundslag var bra som ung men när jag tog upp tennisen igen nu som vuxen har det låst sig en del. Jag slog bl a ut typ 60% av mina forehands. Tog därför hjälp av en av barnens tränare och tog privatlektion i både forehand och backhand och lärde då om dessa slag. Vilken skillnad det blev...

 Eftersom jag tycker det är kul att mäta mig mot andra, dvs tävla, har jag provat lyckan i några tävlingar på min nivå. (Jag är trots allt bara motionär.) Utfallet har varit MYCKET  över förväntan. Har vunnit fler priser iår än jag någonsin gjort i min ungdomliga karriär. (Från mina ungdomsdagar har jag endast tre tredjepris varav en är ett RM,  (regionalmästerskap.)

 Iår har jag bärgat inte mindre än fyra(!) förstaplatser och tre(!) tredjeplatser. Är jättestolt eftersom jag aldrig vunnit turneringar före detta år. Ett förstapris och en tredjepris vann jag i dubbel, klubbmästerskap resp. Veteran SM, resten är singel.

(april, hardcourt)

(juli, grus+hardcourt pga regn)

(juli, grus)

(juli, grus)


(augusti, grus)

(augusti, grus)

(september, hardcourt)

 Vad gäller idrott är jag också glad för min dotters skull. Hon har kämpat hårt i flera tennisturneringar men inte riktigt lyckats nå ända fram. Jag peppade så gott jag kunde, för det kändes som hon gett upp lite. Jag sa i början av sommaren att, innan året är slut så står det en vunnen pokal i din hylla. Hon lyckades komma på tredje plats i två tävlingar men inget tredjepris pga färre deltagare. Men så i december åkte vi ner till Bankeryd och då var de  mentala inställningen rätt och det mesta stämde. Dottern spelade sig till finalen. Dessvärre blev det respass där men hon vann sin efterlängtade pokal.


Inga kommentarer: