Tredje gången(året) gillt. :)

14 december 2022

Otippat mitt i vintern

 Jag som trodde att årskontrollen var mitt sista vårdbesök/-kontakt detta år. Tänk så fel man kan ha.

 Dagen efter besöket ringde neurologen och berättade att det där borreliaprovet som togs, bara för att vara säkra, det visade på förhöjda värden. Du har troligen neuroborrelios/borreliaartrit (vet ej vilken).

 Läkaren funderade ett tag och sa, vi behöver nog göra en LP (lumbalpunktion). För den som inte vet vad lumbalpunktion är så kallas det också ryggvätskeprov. Man behöver kolla hur spinalvätskan ser ut med dess beståndsdelar. Detta för att också bli mer säker på diagnosen.

Mysko, mitt i vintern liksom. Men jag hade några små nymfer av fästingar i somras. Kanske att de bar på borrelia och symptomen kommer nu när det nått nervsystemet? Kanske, och högst troligt, förklarar detta mina smärtor i benet och lite överallt? Det hade ju varit fint eftersom det går att behandla med antibiotika. Besvären jag har/har haft stämmer bra överens med borreliaartrit, men kan ju vara neuroborrelia i och med att halva ansiktet är avdomnat. Ansiktet kan ju också vara ms-relaterat eftersom de, via MRT, ju hittade förändringar på kranialnerven i våras. Oavsett så kommer jag få en antibiotikakur.

Hade det inte varit för att jag var lite inbokad på julförberedelser så hade jag fått göra den där LPn raskt efter telefonkontakten. Nu blev det att vänta till efter helgen, dvs måndag istället. 

Det var länge sedan jag gjorde LP senast. Om jag minns rätt i början av min sjukdom..Men då blev det istället ganska många. Jag är inte orolig. Neurologerna gör sådant ofta och de är riktigt skickliga.

Inga kommentarer: