Tredje gången(året) gillt. :)

24 december 2022

Pärla Karl-Bertil Jonsson

 En synnerligen god jul tillönskar jag er mina trogna läsare!

 Jag tycker att "Karl-Bertil Jonssons julafton" är det bästa programmet som sänds på julafton. Jag vill verkligen inte missa det kl 1905.

 För något år sedan snubblade jag på att någon hade pärlat Karl-Bertil och hans föräldrar och satt upp i fönstret. Det nappade jag på och satte igång att göra egna. Jag hittade en fin förlaga på självaste Karl-Bertil hos "pappaspärlor" på Instagram. Den "ömma modern" och pappa Tyko var krångligare. Men efter lite sökande på webben hittade jag dem också. 

 Här kunde allt varit frid och fröjd och det bara var att pärla på, men nej, det fanns problem att lösa. De få förlagor jag hittade (andra som pärlat)  hade olika skalor. Den ömma modern var bl a alldeles för stor i förhållande till de andra och någon tittade åt fel håll (var spegelvänd).

 Spegelvändningen var enkel att lösa. Det var ju bara att flippa bilden i bildredigeringen. Modern däremot fick jag fnula extra på. Minns inte hur jag hittade rätt men till slut hade jag alla tre i rätt skala jämfört med varandra.

 Så här ser min Jonssonfamilj ut. Lillasyster saknas förstås. Får se om jag fixar det ett annat år.

 Förra året fick min far en Karl-Bertil. Iår fick han de andra två gestalterna, så nu är hans fönster komplett.

 När jag gjorde familjen senast passade jag på att fota av dem. Jag tänkte att fler kanske ville pärla dessa och pryda sina hem med. För att vara schysst noterade jag även vilket nummer på pärlfärgen jag använt. Någon  färgjustering mot de förlagor jag hade har jag nog gjort, man är fri att ta en annan nyans om man vill. Jag har använt mig av pärlor av märket Hama.

Lycka till!




 PS Såg på Karl-Bertil och Ömma Modern att jag hade gjort några små fel, vilka jag rättat till efter bilderna togs. Jag har därför försökt att rätta till dessa i mobilens bildredigering. Är du skarpsynt så ser korrigeringarna.

Inga kommentarer: