Tredje gången(året) gillt. :)

16 december 2022

Gick att klämma in ett till

 Jag tror jag smäller av.

 På riktigt helt galet. Måndag 19/12 skulle vara mitt sista (otippade) vårdbesök bestämde jag. Men icke. Det gick minsann att skada sig ordentligt och hinna klämma in ytterligare ett vårdbesök. 

 Jag behövde således ringa 1177 idag (igen). Jag försökte först nå Vårdcentralen, men det var fullt för dagen. Så ringde jag 1177 och det var "fullt" där med. Man blev ombedd att försöka senare, så det gjorde jag.

 Efter 29 minuters telefonkö var det min tur. Fick tala med en vänlig kvinna och jag berättade vad som hänt och varför jag var fundersam på mitt tillstånd. Hon rekommenderade mig omgående åka till akuten. 

 Alltså det var bara en månad sedan jag var där pga halsont. Den som läser min journal måste tro att jag antingen är psykiskt sjuk och vill ha typ uppmärksamhet eller är hypokondriker. Eller kanske Tiffany Persson har rätt att är man "Vattuman då är man antingen mentalpatient eller geni". Jag är Vattuman ... dock inte mentalpatient.

 Vad var det då som hänt mig denna gång? Och vad var problemet?

 Jo, igår var jag med på sonens avslutning på ju-jutsun. Föräldrar var välkomna att delta. Det gjorde jag för det är roligare att vara med än att bara sitta och titta på. Det var roligt och lärorikt och gick ganska bra. På slutet lekte vi roliga lekar och det var då olyckan var framme. 

 Det var någon lek likt "Under Hökens Vingar". Några i mitten skulle välta andra som skulle ta sig över till andra sidan, krypandes. Jag blev tagen och hamnade i mitten. När jag skulle välta en äldre ungdom fick jag först tag på honom, han är bättre på ju-jutsu och slingrade sig ur greppet. I sin iver att komma till andra sidan tog han fart och sparkade sin häl rakt på min bröstkorg. En oavsiktlig välriktad spark. Jag utgick från leken omedelbart.

 Natten funkade. Hade troligen mycket adrenalin i kroppen.

 På morgonen idag gjorde det ont. Jag tog min dos av piller innehållandes både Naproxen och Alvedon samt smärtstillande mot nervsmärta, men de hjälpte liksom inte. Tre(!) olika smärtstillande preparat och fortfarande ganska jätteont. Vid lunchtid orkade jag inte mer utan började försöka få tag i vården.

 Jag vet att man inte gör något vid revbensfrakturer, man låter det självläka. Men oavsett om detta är en fraktur, spricka eller bara muskelvärk så behövde jag smärtlindring. 

 Så blev det som det blev, ytterligare ett besök på akuten. Mitt tredje inom två månader. 

 Behövde inte vänta särdelse länge och hela besöket var över inom en timme. Bra jobbat! Jag fick morfinpreparat utskrivet att ta vid behov. Jag tänker mig att när jag ska sova är en bra tid. Orkar inte med fler sömnlösa nätter pga värk.

 Morfinpreparatet funkar bra. Jag la mig på rygg, i min dotters säng, tidigare på kvällen och det gjorde skitont. Jag var tvungen att få hjälp upp. Detta inlägg skrev jag däremot  liggandes på rygg i min egen säng efter att jag tagit min nya tillfälliga medicin. Det blir nog en okej natt i natt. 

Sov gott!


Inga kommentarer: